29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

GLOSA: Populistický skvost

Cestou ranním autobusem jsem si všiml nového billboardu. Tam, kde ještě před několika dny hleděla z výšky na nájezd na průtah dvojice Babiš – Jourová, zůstal už jen prvně jmenovaný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 21.9.2013 11:06

My to nejen tuším, my to i víme, ale neumíme tomu

zabránit. Vyžaduje to totiž nemalou míru osobní statečnosti a to v celé společnosti. Dnes to vypadá tak, že i kdyby se někdo statečný našel, ostatní ho v to nechají.

P. Vaňura 21.9.2013 10:57

Pane Stejskal to se nevylučuje, my totiž NEUMÍME

zajistit, aby ti, které zvolíme, nebyli zkorumpovaní, nebo aby se časem zkorumpovaní nestali.

Obrovskou vinu na současném stavu má Pravda a láska, která ovládá média. A zejména jejich patologická nenávist ke Klausovi a spolčenost se salónními intelektuály v cizině.

P. Čulík 21.9.2013 10:56

Re: pane Stejskale

Ale pane Šejno, opravdu je nutný ten arogantní tón? To, že si lid zvolí politickou stranu, předurčuje, odkud bude premiér. Opravdu se vám to musí napsat polopatě, nebo si jen potřebujete ulevit:-). Ale počasí se má trochu zlepšit, snad vám to pomůže, potřebujete to, že? :-)

M. Šejna 21.9.2013 10:27

pane Stejskale

Ani jednoho premiéra nevolil národ. Ani jednoho prezidenta (s výjimkou posledního) nevolil národ.

Takže neplácejte nesmysly.

J. Novotný 21.9.2013 10:07

My voliči

jsme ale nemohli tušit, že je až tak důležité dbát, aby vláda a spol. hlídala peníze ve státní kase - namísto aby se podílela na jejím vykrádání ...

V. Ondys 21.9.2013 9:59

:))))))))))))))))) Stát silný jenom v nezastupitelné roli

pro samostatného, schopného, pracovitého, slušného a poctivého plátce daní s elegantně štíhlou administrativou. :))))))))))))))))))))) Ale co by si pak počala drtivá většina konzumentů s jejich nejpokrokovějšími nároky?

T. Czernin 21.9.2013 9:50

Slováci jsou schopný národ

ale proč to ten jejich Babiš vyvěšuje zrovna v Karlovarském kraji na tabuli u silnice, tomu opravdu nerozumím...

M. Bezouška 21.9.2013 9:39

čeština je krásný a košatý jazyk

takže může tvořit nejrůznější obraty, výrazy a tak podobně. U onoho opravdu geniálního (on je spíše genitální, ale to teď nechme stranou) předvolebního výkřiku mne napadlo, že existuje-li "nemehlo", měl by celkem logicky existovat i jeho opak, tedy "mehlo". Ze souvislostí pak vyplývá, že zde máme celou řadu velmi nadějných mehel v čele s panem Babišem. Ovšem, tedy co mne se týče, budu mnohem raději, když mne nebude řídit nikdo, nemehlo či mehlo. Úplně postačí, budou-li existovat více méně jasná a stabilní pravidla hry - ekonomické, politické a tak dále - se zbytkem si už poradím sám. Samozřejmě že musím počítat s případným neúspěchem, ale každá legrace něco stojí. V sumě to tedy znamená, že žádné samospasitelné mehlo druhu Babiše, Sobotky či jiné jim podobné vlastně k ničemu nepotřebuji. Co potřebuji (a snad mohu říci potřebujeme) jsou výše zmíněná pravidla a sbor rozumných lidí, kteří budou dohlížet na případné nezbytné úpravy oněch pravidel a na jejich dodržování. Tedy stát, který se mi ovšem nebude plést do toho, co například jím, piju nebo dělám. Howgh.

P. Lenc 21.9.2013 8:58

Re: -

Jo.K vašemu příspěvku pane Kosejku není co dodat.

V. Němec 21.9.2013 7:12

Je to tak

Holt budou tito spasitelé vyměnit občany a nebo zrušit volby

Z. Jaromír 21.9.2013 6:48

Re: -

No, a na šestém místě je pan Babiš a V. Filip si prý polepšil! Taky mě tenhle žebříček lehce vyděsil, je z něj patrné, že problém politiky začíná od voličstva...

M. Kosejk 21.9.2013 5:24

-

:) Hm... Tak podobné teze o skvělém národu, který je řízen neschopnými demokraty, a který potřebuje toho správného vůdce, aby rozkvetl, zastával i strýček Áda Hitler. A už tenkrát se to lidem líbilo.

A co se týká té kvality občanstva, tak myslím, že nový žebříček nejpopulárnějších politiků mluví za vše: 1. Rusnok. 2. Okamura. 3. Hašek. 4. Sobotka. 5. Zaorálek.

V. Ondys 21.9.2013 4:48

:))))))))))))))))) Pokud Babiš není populista a žvanil

musí slušně platit své pracovité a schopné zaměstnance, jako to svého času dokázal Tomáš Baťa, aby byli stejně hrdi na příslušnost k soukromé firmě, a určitě nebude těžké to prokázat v zájmu úspěchu ve volebním boji s těmi, kteří si rozhodně nepočínají jako nemehla, když jde o peníze z veřejných rozpočtů a jejich odklánění v duchu socialistického údernictví s osvědčeným:" Co je tvoje, je i naše, a do mého nikomu nic není, jinak patří do :)))))))) ťurmy!"

L. Krajicek 21.9.2013 1:54

Re: A co když není jiná možnost, než ta nemehla volit, protože žádné schopné politiky u nás nemáme.

Možná máme, nevím.

Ovšem volební listiny jsou sestavovány osvědčenými nemehly, takže . . .

H. Lukešová 21.9.2013 0:35

A co když není jiná možnost, než ta nemehla volit, protože žádné schopné politiky u nás nemáme.