29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

GLOSA: Poplatek za mír

Stejnou "daň za mír" už do Saska posílal kníže Václav Jindřichu Ptáčníkovi, protože se ho bál. I naše vláda se bojí trestů, kdyby směrem do Saska miliardy rychle neposlala. Bojí se trestů a šikany, izolace a separace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šejnoha 5.2.2012 20:37

daň z blbosti

Historické paralely  občas pokulhávají.

Určitě by bez  našeho poplatku válka  nebyla.  Maximálně  mediální. Ta  ale probíhá permanenetně a je jen na  vyspělosti společnosti, jak ji dokáže  čelit.  Například po hlášce typu "ocitneme, se v izolaci", se  rozklepe jen hlupák a  zbabělec.

Spíš  bych to označil za  daň z blbosti. Kdybychom nebyli blbci, tak jsme vysmátí jako Švýcaři a Eurosojuz  rázně  odmítneme v referendu.

My jsme  ale v úplně jiné pozici.  Ekonomicky, morálně i politicky.

L. Šarina 4.2.2012 10:33

Pane

Franěk nechte se vyšetřit!

R. Jonák 4.2.2012 11:28

Re: Pane

Ještě by bylo dobré, kdybyste sdělil proč by se měl nechat vyšetřit, protože má v zásadě pravdu?

P. Kolář 4.2.2012 9:20

Poplatek za mír

nám nestanovuje žádná EU ale je to náš závazek v rámci NATO.Pokud bychom nechránili náš vzdušný prostor sami,třeba s pronajatými letadly,museli bychom za tuto službu platit jiným.Je otázka,jestli by to nevyšlo levněji.

J. Skála 4.2.2012 9:16

Názvy se mohou lišit.

Rozdíly mezi poplatkem za mír, výpalným nebo raketýringem jsou dost subtilní. Vše je založeno na strachu postiženého subjektu ze změny. Změny současného jakž takž vyhovujícího stavu k horšímu. Dovolte mi jen poukázat na podobný fenomén, který se s tím obvykle nespojuje. Jsou to progresivní daně. Ty jsou totiž zaváděny jen a jen proto, že se bohatší bojí revoluce, třídního boje nebo občanslé války. Funguje to. Říká se tomu sociální smír. Jen není jasné jak to bude, až budou požadavky na výpalné stoupat.

J. Krásenský 4.2.2012 20:59

Sociální smír? Ano funguje to...

Zavedl to Mussolini v roce 1925 v Itálii. Ví to o tom? A chcete ho i následovat? Pa se tomu říká "fašizmus".