7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

GLOSA: Politici by se měli omluvit

Politikové by se měli omluvit. Když rozhodnou, že se budou vyměňovat nějaké průkazy, není to odpovědnost občanů, ale politiků. Není to tak, že občan je hnaná zvěř a musí se podřídit. Tak tomu bylo za minulého režimu a politikové v posledních letech obnovili totalitní pojetí státu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 16.10.2013 15:44

Daňová přiznání také dostaneme k narozeninám?

Je velmi podivné, že významný představitel strany, která má v programu (i v srdcích?) požadavek vystoupení z EU se ani nezmíní o tom, že "výměna stávajících řidičských průkazů za řidičský průkaz odpovídající vzoru Evropských společenství stanovená § 134 odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb." je důsledkem bruselského diktátu, iniciativně v tomto stejně jako v drtivé většině jiných případů realizovaného vládou ČSSD.

Od ctitele občanských svobod je dost překvapivá i jeho hluboká nedůvěra v to, že občan si dokáže včas vyřídit výměnu dokladu (kdo mu chudinkovi včas připomene splátky dluhů, různé poplatky, předplatné, očkování, kontroly zdravotního stavu...).

Úděsná je i jeho představa parlamentu, jehož hlavním úkolem je odvolat (!!!) vládu, která navrhuje něco s čím voliči nesouhlasí...(!!!).

A já popleta jsem si do nynějška myslel že vláda plní svůj politický program, přesto že se přinejmenším voličům opozice nelíbí a činí tak v součinnosti se zákonodárnou činností parlamentu od jehož většiny dostala na volební období mandát a že něco tak pitomého, jako je odvolávání vlády podle momentální nálady voličů snad ani není možné obhajovat. Inu člověk se stále učí a neustále se diví.

Pozn: Všude na světě lze na práci úřadů téměř všechno vylepšovat. To ale samozřejmě není ani zdaleka náš důležitý problém za situace kdy akutně hrozí, že místo našich úřadů budou o nás plně rozhodovat skrz naskrz zkorumpované a především Německu a zahraničnímu kapitálu sloužící úřady bruselské.

I. Kudrnová 14.10.2013 22:51

Co by měli jiného úředníci dělat než přikazovat a tahat od nás peníze.

 

S. Ševeček 14.10.2013 16:53

Re: Politici by se měli omluvit

Zimní pneumatiky ... všimnul jste si, pane /paní Kočí, že nás tím zákonem poblitici donutili kupovat zmetky a zatěžovat životní prostředí? - co jiného jek dyž pneumatika s poloviční hloubkou vzorku je už vadná?!

S. Ševeček 14.10.2013 16:50

Nebylo by lepší, kdyby

žádný zákon o výměně řidičáků vůbec nevzniknul?

A proč vlastně se ta "výměna" děje? perlustrace obyvatelstva? pokyv z brusele?

Obávám se, že Jen tak.

J. Skála 14.10.2013 16:35

Když si úředník

na nás něco takového vymyslí, prosím. Ale proč vůbec se má člověk někam dostavit? Když to stát (já ne!) potřebuje vyměnit, tak ať mi to pošle poštou. Když to mohou udělat banky s platební kartou, tak to musí jít i s průkazem. Ale to by politici museli myslet na lidi a ne jen na sebe!

J. Kadeřábek 14.10.2013 10:57

Vidím to pane Payne úplně jinak.

Za svůj život něco přes 6 desítek let jsem byl nucen měnit x občanek a y řidičáků. Pokaždé, když má někdo do zadnice díu vymyslí novou bumážku a my jako idioti stojíme u přepážek platíme si fotky a ztrácíme svůj čas. Nevím jak to dělají v USA, kde žádné OP neexistují a taky to funguje. Kdyby nebylo Hitlera tak by se to tady možná nezavedlo.

T. Kočí 14.10.2013 9:06

Politici by se měli omluvit

Máte úplnou pravdu. Ten návrh je rozumný, ale co rozumného ti naši zastupitelé za úžasné náklady vymysleli?

P.s. Cítím stále větší tlak úřadů, co musím. Oni nemusí.

Namátkou : Zimní pneu, desén tolik mm. Kominík- papíry na komín, zaplatit. Certifikát na dům, kolik protopím.Atd.