18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

GLOSA: Policejní tanečky

Co je na celé věci asi nejzajímavější, je fakt, že nástupce policejního prezidenta byl jmenován ještě tentýž den, kdy byl ten původní odejit z policejního prezidia. Píši byl jmenován, nebyl např. pověřen zastupováním do vyšetření celé věci apod.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Pavlis 4.9.2012 7:48

A připomene tu

někdo, za jakých okolností se jmenovaný stal policejním prezidentem ?  Celou scénu VV od p. Bárty a Johna a ministerstva vnitra a umanutosti a  darmo mluvit dál. Politika v české kotlině  už dávno přestala mít služebný chrakter pro řádný chod státu, ale stala se polosoukromým zápasem  malých zájmových skupin s velmi temným pozadím. "Kauzy" se rodí a umírají rychle jako jepice. A je jich skoro stejně tolik. Kde v tom marasmu neslušnosti hledáte právo ?  Všichni ministři vnitra od roku 1989 byli ponořeni až po krk do malérů, které nikdy nebyly vyřešeny. A nebude tomu ani jinak za případného vítězství levicových stran.  Zdá se však, že naivita velké části české společnosti nezná mezí. Tož si to prožijeme ještě jednou. Možná s celou Evropou, prolezlou experimentálním socialismem Marxova poněkud upravedného přístřihu. Ale co ! Bylo i smutněji, že ! Jsme nejen postkomunistická země, ale dostkomunistická ! A v komunizmu, jak známo, je právo totálně účelové a podřízené ideologii jedné strany. Té vládnoucí. Tak co ????

P. Pavlovský 4.9.2012 4:05

Bude to řešit soud, pravda?

Osvobodí-li Lessyho, měl by nařídit, aby se věci vrátily do stavu quo ante!

Takže výsledným policejním presidentem by měl bý znovu Lessy!

Navíc by měl být ministr vnitra pohnán k odpovědnosti za nezákonnost, kterou inicioval a které se dopustil.

V. Váňa 4.9.2012 9:35

Re: Bude to řešit soud, pravda?

Vážený pane Pavlovský,

naprosto s Vámi souhlasím.

Teď nemám čas, ale pokusím se nahlédnout ještě dnes do zákona o služebním poměru. V zákoníku práce je to tak, že takový zaměstnanec (míním tím situaci, kdy by Lessy byl zproštěn viny) má nárok nejen na mzdu (nebo v jeho případě plat), ale také na přidělování práce podle pracovní smlouvy.

Jinými slovy by mohlo dojít k témuž, co na jednom státním zastupitelství, kde podepisovali vše oba vedoucí státní zástupci (poté, co Pospíšil prohrál soud s tím odvolaným).

V. Váňa 4.9.2012 9:38

Re: Bude to řešit soud, pravda?

Vážený pane Pavlovský,

souhlasím s Vámi bez výhrad.

Teď nemám čas, ale pokusím se ještě dnes nahlédnout do zákona o služebním poměru. Podle zákoníku práce je to tak, že kdyby byl Lessy zproštěn viny, má nárok nejen na výplatu mzdy, resp. v jeho případě platu, ale také na přidělování práce podle uzavřené pracovní smlouvy. Jak je to ve služebním poměru, nevím.

Nemýlím-li se, existovalo jedno státní zastupitelství, kde podepisovali dokumenty dva vedoucí státní zástupci, protože ten odvolaný vyhrál s Pospíšilem soud, a musela mu tedy být funkce vrácena.

V. Váňa 4.9.2012 9:39

Re: Bude to řešit soud, pravda?

Omlouvám se za opakování, ale u toho prvního příspěvku mi to ukázalo chybu.

P. Götze 4.9.2012 16:53

Re: Bude to řešit soud, pravda?

Kubice je z obliga, toho stihat nemuzete, protoze trestni stihani zahajil GIBS, nikoliv kubice. Ze Kubice dosadil okamzite noveho prezidenta, neni trestne. Pokud proti tomu nikdo z koalice nic nenamita, neni co soudit. Soudit by se dala jedina vec, a sice pokud by se Kubicemu prokazalo ovlivnovani GIBS, nebo jejich pripadna dohoda. I tak je to ale spis na politickou zodpovednost, jelikoz ani timto by Kubice zrejme zadny zakon neobesel. Jediny, koho lze popotahovat, je sef GIBSu. A mozna na to i dojde. Kubice tak maximalne pak muze rezignovat, ale tipnu si, ze v ty dobe uz tu tahle vlada nebude, coz Kubice vi.