26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 18.2.2010 9:38

Vše je jinak

Nepěkný, útočný a lživý článek. Tvrdit, že v krajských volbách volilo ČSSD hloupé stádo za 30 Kč je hulvátství a lež, nepotvrzená žádným průzkumem. Tvrdit, že Paroubek zadlužuje republiku není pravda. Ono přidat důchodcům 200 Kč měsíčně by nebylo žádné rozdávání, ale pouze příspěvek na zvyšující se drahotu, které by jistě republiku nepoložilo. To spíš mnohem vyšší částky unikají na podivným způsobem přidělovaným státním zakázkam. Průměrný důchod činí nyní v Česku asi 10 000 Kč a tedy 200 Kč jsou z toho 2% procenta. A nejméně o tato 2% nastalo pro důchodce zdražení. Ono sice oficiální statistiky tvrdí, že zdražení bylo jen 1%, avšak jak známo, statistiky lze i vhodně ovlivnit (zfalšovat). A pak spotřební koš důchodce je rozhodně jiný, jak spotřební koš bohatého podnikatele. U důchodců jsou to především náklady na bydlení, kde došlo k velkému růstu cen vody a elektřiny a dále náklady na potraviny. A i zde došlo ke zdražení mnoha položek a ceny nenápadně dále rostou. A i ty regulační poplatky nejsou pravdivé - když jsou nemocnému člověku předepsány léky, tak si pro ně musí jít do lékárny - co tady chce kdo regulovat? Tedy i ty regulační poplatky jsou založeny na lži.

M. Vondráček 18.2.2010 11:52

Re: Vše je jinak

Mě se zdá pěkný a pravdivý :-)

H. Míčková 18.2.2010 11:54

Re: Vše je jinak

článek je pravdivý,je to tak Paroubek je hlupák,smiř se s tím..

J. Blažek 18.2.2010 13:39

Re: Vše je jinak

Buďte ráda, že Vy jste chytrá, tetelte se nad tím. A pozdravujte v Sušici.

R. Langer 18.2.2010 12:58

Re: Vše je jinak

Ano, je zcela evidentně vidět, že vy jste nevolil ČSSD kvůli 30 korunám, ale pro dobro všeho lidu ČR... :-P

J. Blažek 18.2.2010 13:44

Re: Vše je jinak

Všeho lidu ne. Ale proto, že program ČSSD je ,dle mého soudu, nejlepší pro obyčejné lidi. Pro ty, kteří se živí poctivou prací i pro důchodce, kteří celý svůj produktivní život pracovali. Mezi všechen lid by bylo možné řadit i tuneláře a nepoctivce. Tak kvůli těm ne.

J. Heincl 18.2.2010 15:16

Re: Vše je jinak

Pokud se lidé živí poctivou prací, musí nutně existovat i lidé živící se nepoctivou prací. Mohl byste prosím upřesnit, která práce je nepoctivá.

J. Blažek 18.2.2010 16:18

Re: Vše je jinak

Tak například, když mladíci na všelijakých těch prodejních akcích lákají důchodce na zakoupení předražených věc í, dávají jim podepsat velmi nevýhodné smlouvy. Tito mladíci by jistě mohli dělat něco, co by bylo pro společnost užitečnější. Jistě jste o takových všelijakých případech četl. Mohl byste namítnout - když jsou důchodci hloupí a nechají se nachytat. Máte svým způsobem pravdu, jenomže v pokročilém věku starším či starým lidem už to tak nemyslí a tito vykutálenci toho zneužívají.

Nebo když různé soukromé společnosti využívají či spíš zneužívají finanční tísně lidí a půjčují jim peníze na lichvářské úroky. Ti zaměstnaci lichvářů to mají dobře spočítané, jenomže se snaží lidi obalamutit a často se jim to podaří. Taková práce není dle mého soudu poctivá.

A to jsem uvedl jen namátkou. Jistě by se dalo uvés,t při hlubším přemýšlení, více příkladů.

J. Heincl 18.2.2010 21:06

Re: Vše je jinak

Já považuji za práci činnost, která přináší lidem užitek. To, co uvádíte, jsou podvody a já jsem pro to je trestat. Podvádění důchodců v žádném případě neschvaluji. 

O. Strýček 18.2.2010 19:03

Re: Vše je jinak

Paroubek používá pro část národa postiženou komunismem a vlastní neschopností jednoduché klišé :"Hlupák se těší a raduje,když někdo mu hodně slibuje". Voliči KSČSSD se nechají zatím nachytat , ale stokrát nic umoří  i vola ( voliče ) a bude nutno hledat hlupáky jinou taktikou. Základna voličstva KSČSSD je zatím asi 30% . Ke změmě tohoto stavu a normalizaci společnosti je třeba začít výchovou již ve škole a všemožně podporovat podnikavé kapitalisty , kteří tvoří bohatství národa a drží zatím i voliče KSČSSD nad vodou i když  se tato skupina chce mermomocí potopit volbou nesmyslů namísto vlastní usilovné práce . Závist a podrazy zde nesmí mít místo ! Práci čest !

J. Blažek 18.2.2010 20:27

Re: Vše je jinak

Myslím si, že se mýlíte. Bohatství národa netvoří  jen vlastníci majetku, ale pracující lidé.

O. Strýček 18.2.2010 21:03

Re: Vše je jinak

Myslím bohatství myšlenek v tvůrčí rovině . Skromný kapitalista svou smysluplnou prací nasytí davy pracujících , ti potom jenom stěží své rodiny ( hazard , nesmyslné půjčky,špatná systémová volba , alkoholismus , kouření , vadné vzory ,závist není program , promrhání peněz místo investování ,komunistická pracovní  flákarna ,nezájem o rekvalifikaci , nekonečné televizní čumido atd.). Bez práce nejsou koláče ! Kapitalista není pracující člověk ?