8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

GLOSA: Piráti ve stopách nacistů a komunistů

Už dlouho mě něco takhle nevytočilo. Nepíše se rok 1935 a nejsme v nacistickém Německu, nepíše ani rok 1950 či 1970 a nejsme v socialistickém Československu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sedlář 5.3.2020 13:01

No jak by, po našem. Vylustrujem podle podobných notiček (interně, samo) a řekneme (sluníčkově), že se našel lepší kandidát.

J. Jurax 5.3.2020 13:00

Jistě.

Že do vyšších pozic ve státní správě neprojde nějaký nácek je nesporně dobře. Zejména když je hololebý.

A což je-li tam nějaký echt levičák, Antifa sympatizant, pirát či komunista nebo zelený magor?

J. Sedlář 5.3.2020 12:59

Co jsem posunul ? Čéče hlídejte si vlákno do kterého děláte "pěkny den".

Kde to tam je ? Já to četl na etapy, párkrát sem si musel odskočit /nejprve smíchy chcaje, pak jsem se z toho málem po*ral a ke konci definitivně poblil/, tak je možné, že mi unikla informace KDO bude určovat, co je a není dezindormace. Má to 16 stran popisu CO, JAK, ale ať hledám, jak hledám, KDO tam není. Poradíte ? Podělte se s námi nehodnými.

Ś. Svobodová 5.3.2020 12:56

Koukám že má být prověřen každá píďalka, ale o politicích ani prd...

J. Jurax 5.3.2020 12:56

Hezký manuálek. Jak pro BISku. Ale musí se vzít SPRÁVNĚ do ruky, takříkajíc po našom, po pirátsku.

Zejména se mi líbí tohle - cituji:

Projevy extremismu – projevy extremismu jsou rizikové, zcela nepřijatelná je účast a podpora hnutí směřujících k potlačování lidských práv a svobod, a tudíž šíření takových názorů lze považovat za potenciální riziko dané osoby z hlediska vnitřní integrity. Sdílení dezinformační portálů – navzdory tomu, že moderní společnost je pod značným informačním tlakem, je nutné, aby osoby pracující s důležitými informacemi byly schopné rozlišovat mezi informacemi, které jsou pravdivé a nepravdivé. Musí se řídit tím, kdo je autorem informace, na jakém portálu je zveřejněna a jak je zdrojovaná. Šíření dezinformací či dokonce poplašných zpráv je opět vyhodnoceno jako problematické. Pokud je mystifikace publika vědomá a záměrná, lze danou osobu vyhodnotit i jako manipulátora. - konec citace.

A co je extremismus, rozhodujeme MY, Piráti! Antifa jistě není extrémismus. Dtto dezinformační web je ten, který hlásá názory nám nemilé nebo nežádoucí pravdy.

Mimochodem, bojovník proti kapitalismu a antisemita Tožička, jenž kdyby držel hubu, tak je furt pirátským kandidátem na senátora, pirátskou prověrkou podle tohoto manuálu zajisté prošel. Jinak by přece nemohl být nominován, není-liž pravda?

Ono je ten manuál jenom nástroj, jako vždy záleží, kdo jej vezme do ruky. Nicméně dávejte si bacha i tady na Psu (a nejen tady). Já bych byl určitě vyhodnocen jako extrémista (pravicový samozřejmě), nectič lidských práv navíc protiislámsky zaměřený a homofob, feministky a genderblbky mám za kravky, jsem odpůrce zelené spásy a EU a čtu dezinformační weby, třeba PL nebo Gatestone. Nemohl bych tudíž dělat ani vrátného na obecním úřadě.

R. Langer 5.3.2020 12:51

Jasně, tak si tu partaj hlavně nezapomeňte prověřit. Případně počkejte, až si někdo z ní pořádně prověří vás, to bude mnohem výživnější. Doufám, že i s tím pak dokážete žít... :-D

R. Langer 5.3.2020 12:48

Ne, já opravdu nemyslím, že pokud někoho vybírám do představenstva firmy, tak že se to nějak takhle dělá. Samozřejmě, ve své firmě si to dělejte jak chcete, ale mohl byste narazit například na GDPR, diskriminaci z rasových, sexistických či věkových důvodů, popřípadě i na omezování osobních svobod. No, nezávidím vám. ;-)

J. Franke 5.3.2020 12:44

A víte, že jste mě nepřekvapil?

Vy totiž máte o partaji, do které se zamilujete, jasno okamžitě. Já to mám holt jinak a tak jsem nedůvěryhodný.

Ale nebojte se, dokážu s tím žít.

R. Langer 5.3.2020 12:41

Já mám ale pocit, že to je pro soukromé firmy zakázané, to by totiž mohlo jít o rasismus, sexismus, genderismus či jinou diskriminační firemní politiku! Tak jak to vlastně je? ;-)

P. Dostál 5.3.2020 12:40

Sorry, ale trochu mne děsí, pokud tohle je pro stát novinka. Pokud vybírám někoho do představenstva státem vlastněné firmy, tak se tohle nedělá? Protože vás ujišťuji, že soukromá sféra to dělá. A osobně mi přijde logické, že do vyšších pozic ve státní správě neprojde nějaký nácek. Soulad s linií Bruselu tedy nepožaduji, jenže uvedený text kupodivu také ne, že, pane Štěpánku?

R. Langer 5.3.2020 12:38

To je ale jenom tvá sdílená dezinformace, Hnusný dne, nikoliv názor! :-D

J. Sedlář 5.3.2020 12:37

Vyhýbáte se otázce jestli si zatím můžeme myslet co chceme. Po celou diskuzi se vyhýbáte odpovědět na to, KDO bude určovat CO JE a CO NENÍ dezinformace. Dokud na toto neznáte odpověď nemá smysl se dál bavit o "dezinformacích".

PS: "Ruské nálety zničili poslední nemocnini v Aleppu". Je to nebo není dezinformace ?

R. Langer 5.3.2020 12:36

A ty ho znáš, Hnusný dne? :-D

J. Uzel 5.3.2020 12:30

Dělá se mi nevolno strachem, jako když oběť nečekaně znovu potká svého trýznitele. Tohle může vyplodit jenom bolševik.

J. Svoboda 5.3.2020 12:29

Takže obsah spisku neznáte, ale máte pevný názor na lidi, kteří ho četli a vyjádřili se k jeho obsahu. A pak, kdo je nedůvěryhodný :o)

Pěkný den.

J. Svoboda 5.3.2020 12:27

Vidíte, jak jste posunul původní svoji oznámku? Mimochodem, kdo to má dělat je v tom pirátském spisku. Ten jste asi nečetl, ale už na to máte pevný názor :o)

Pěkný den.

J. Matuška 5.3.2020 12:24

Pane Franke, mně stačilo do toho návrhu zběžně nahlédnout, na začátku. A řeknu vám to narovinu. Dokážete napsat: "Je to jen návod, nic víc. Ale je tam přeci jen racionální jádro!" Jste pro mě nedůvěryhodný a vlastně nebezpečný pro spoluobčany. /Šídlo v pytli neutajíš, ŽE./

V. Petr 5.3.2020 12:24

Naprostou dezinformací je např. tvrzení, že migranti nepředstavují nebezpečí pro normální lidi!

T. Janovský 5.3.2020 12:16

Absolutně souhlasím, nic se tam nepřikazuje, jen se říká, jak človka prověřit. Není tam nic o tom, že by někdo měl být persekuován, či jinak znevýhodněn. Jak bylo řečeno, je to jen návod.

Ostatně i v zákoně máme, že podnikat může jen člověk bezúhonný. Jenže co to je? Takto je alespoň řečeno, jak si člověka prověřit, či opravdu bezúhonný je.

O. Uživatel 5.3.2020 12:01

Uživatel požádal o vymazání
J. Franke 5.3.2020 11:49

Přečetl jsem si to...

Je to jen návod, nic víc. Ale je tam přeci jen racionální jádro!

Podobným způsobem si sám "lustruji" kandidáty, které neznám, na volebních lístcích, abych nezvolil někoho, kdo mým kritériím neodpovídá. To je snad špatně?

O. Uživatel 5.3.2020 11:49

Uživatel požádal o vymazání
R. Langer 5.3.2020 11:38

A jak to víš? Nepsali to náhodou na nějakém dezinformačním webu, Hnusný dne? :-D

R. Langer 5.3.2020 11:36

Ty si ani neuvědomuješ, že tím svým "příkladem" těm svým bolševikům jenom přitěžuješ, Hnusný dne, ale pokračuj vesele dál, snad se nad tou tvou blbostí alespoň někomu rozsvítí, co jste to vlastně za totalitní pakáž. :-D

J. Svoboda 5.3.2020 11:35

Například sdílet, že lze "vykadit" rakovinu, je dezinformace a ne názor.

Pěkný den.

J. Svoboda 5.3.2020 11:32

Zkusil jsem uvést příklad, kdy mladý člověk "otevře oči" jednodušeji, protože kritizovaný spisek si přečte pár lidiček, ale o svinstvu pana poradce se dozví nesouměřitelně víc mladých. Žádné spiknutí nebo duševní nedostatečnost za mojí poznámkou nehledejte.

Pěkný den.

R. Langer 5.3.2020 11:31

Takže zase nic nepochopil, Hnusný dne? Inu, jako vždycky. :-D

R. Langer 5.3.2020 11:30

Ano? U autora se konkrétně projevuje ideová nenávist proti bolševikům a neobolševikům, a jejich totalitním praktikám, to máte pravdu, soudruhu. A popsal vás přesně, je vidět, že jste se našel. :-P

Ś. Svobodová 5.3.2020 11:22

Šíření dezinformace nebo popašné zprávy dochází i bez toho, že by pocházela z nějakého dezwebu. Např. chování Seznam Zprávy okolo COVID je toho zářným příkladem.

J. Sedlář 5.3.2020 11:22

Správně. Velké firmy ať si prověřují co a jak je libo neb jde o soukromý sektor.