19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

GLOSA: Od valchařů pod stromeček

Ve svém posledním článku jsem naznačoval, že od Karolíny Peake, stážistky na MO ČR, nečekám žádné zázraky. Maximálně černou magii. Ovšem LIDEM velicí persona (z latiny – osoba, či rovněž maska) stočlenné partaje se stala něčím víc. Nestala se totiž ničím. Toliko žinantní exkurzí do vedení branného resortu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sinnreich 28.12.2012 21:52

Americke sebevedomi

Proc psat "americke sebevedomi". Co takhle "ceske nakupovani"? Pro nezasvecence v nemeckem slovniku "Boehmish Einkaufen".(za pet prstu).

P. Han 28.12.2012 23:27

Re: Americke sebevedomi

To je moc pěkný a korektní slovník. Němci tímto způsobem už několikrát chtěli "nakoupit" své sousedy, naposledy dokonce celý svět. Proto tedy říkali Hitlerovi "český kaprál"? Ujišťuji vás, pane "rozumný" (dle německo-českého slovníku), že ne všichni Češi kradou. A nehodlám generalizovat různé nechutné vlastnosti Němců. Předpokládám, že někteří jsou také lepší.

J. Sinnreich 29.12.2012 15:07

Re: Americke sebevedomi

Nejde preci vubec o Nemce, ale o vseobecne a bezbrehe opovrzeni pisalku ke vsemu "americkemu".

T. Marek 28.12.2012 16:09

O co jde?

Jako obyvkle jde o koryta a o peníze. To platí celkemvšeobecně. Hlavní potíž je však v tom, že lid český si vlastně vládnout nechce. Nemyslím politiky - ti se na to třesou a pohnutky jsou všelijaké. Myslím opravdu lid čili národ. O demokracii lze hovořit tehdy, když si lid opravdu vládne - tedy sice zprostředkovaně, ale aktivně zapojen do různých sfér přímého či nepřímého ovládání osudu státu i svého. V tom je ten malér, ono se ukázalo, že se do toho chce v podstatě jen těm, kteří zde hledají dojnou krávu a svoji osobní světlou budoucnost. Jestli přímo kradou nebo si jen zákonně přihrávají různé výhody, je až odvozený problém. Když měl před lkety jeden nějakého kámoše (třeba spolužáka) na OV KSČ, mohl od něj občas získat poukázku na nedostatkové zboží  - tedy zaplatit musel, ale prostě ten mrazák, TV či šicí stroj byl a hned. Na podzim soudruzi fasovali brambory (zda je platili nevím), víno z jistého JZD určitě neplatili... Dnes je zboží dost, takže ta dojná kráva má poněkud jiný rozměr. Princip je ovšem stejný.

P. Janoušek 28.12.2012 15:17

Paní Peake...

...je pro mne především trapasník, který nemá co dělat jak ve vládě tak v parlamentu.

Řekněte mi, kdo volil do parlamentu jakousi LIDEM? Už proto by se měla pakovat.

T. Marek 28.12.2012 16:13

Re: Paní Peake...

Ta paní mi může být ukradená, spíše mne udivuje, proč ji na MO pan premiér vůbec pouštěl.

V. Fürst 28.12.2012 11:15

Reakce na článek

"Průjem"

P. Lenc 28.12.2012 9:00

A co tak

ještě Alibaba a 40 loupežníků?Dovolím si autore použít krásné slovo pana Šimečka "krasomluva", které je vůči vašemu článku příliš jemné.Jako vždy váš článek je blábol plný zapšklosti a méněcenosti.Ve vašem případě opravdu nic nového.

J. Šimek 28.12.2012 0:32

Pomluvy zabalené do "krasomluvy".

J. Vyhnalík 28.12.2012 3:03

Re: Pomluvy zabalené do "krasomluvy".

Souhlas.