1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

GLOSA: Nejlepší je nekandidovat vůbec

Možná si toho všichni nevšimli, ale o víkendu byly volby. Krajské a první kolo senátních. Zaplavila nás smršť analýz, proč dopadli tihle tak, tihle zas jinak. Ale jeden strom se v té smršti ani nepohnul. Ani lísteček.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Novák 19.10.2012 6:20

jsem velmi zklamán

že zrovna Jakl používá tabulku, která míchá jablka s hruškami. Kdyby raději sbíral hlasy pro presidentskou volbu...

S. Vaněček Šauerová 19.10.2012 4:09

To je demagogie jak prase, pane Jakle.

Nelze srovnávat volby do sněmovny s volbami krajskými, že byste to nevěděl ? Účast ve volbách do krajů je totiž stále přibližně stejná (2004, 2008, 2012) a nedá se s účastí ve volbách do PS srovnávat. Pokud porovnávat volby z minulého týdne, tak tedy pouze s volebními zisky předcházejících krajských voleb. 

Čísla uváděná za jednotlivé strany jsou tedy nesmyslná, nemluvě o tom, že některé uváděné strany v předchozích krajských volbách vůbec nefigurovaly, což se týká jak TOP09, tak třeba LIDEM anebo SPOZ. Uvádět proto jejich propad je nonsense non plus ultra.

Pokud jde o SSO (i pokud snad bychom chtěli srovnávat volby do PS s volabmi krajskými), ve volbách do PS v r. 2010 získala 38.894 hlasy a ve volbách krajských r. 2012 celkem 39.156 hlasů. Nárůst tedy nečiní 6 tisíc nevím kolik, nýbrž pouhopouhé 272 hlasy.

Všichni nicméně chápou, proč jste výše uvedený článeček napsal a také že se Vám skutečná čísla, snadno dostupná na volby.cz, jaksi nehodila ... :-)

Zůstaňte tedy, pane Jakle, raději snad u těch kosočtverců, ty Vám jdou a i k Vaší osobnosti sedí líp.