6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Nečitelnost

Z dnešních novin se s překvapením dozvídáme, že Česká republika včera hlasováním svého zástupce podpořila globální pakt OSN o uprchlících, který byl včera schválen v New Yorku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pruner 19.12.2018 9:25

důvěra ztracena

Vláda podpisem paktu o uprchlícíh ztratila důvěryhodnost - něco jiného avizovali a něco jiného udělali. Navíc pan ministr zahraničí dodal komentář ze kterého lze dost těžko vyvodit rozdíly mezi migrantem a uprchlíkem. Vycházím z toho, že dotyčné osoby běžně lžou a nejsou hloupé, budou tedy vyprávět pohádky o nebezpečí ve své zemi. Poměry ve většině států světa jsou silně odlišné od států s klasickou demokraciií, takže vlastně budou mít pravdu. Prof.Keller jinde vysvětluje, že oba pakty o uprchlících a migrantech jsou právně obdobné, není tedy pravda, že to co jsme podepsali je jaksi jinak nezávazné než pakt o migrantech, který odmítáme.

Myslím, že bychom naši zemi neměli předat potomkům v horším stavu než jsme ji sami zdědili. Na základě zkušeností ze států na západ od nás je pro mne nevolitelná strana, která neodporuje masové imigraci. Jedinou důvěryhodnou obranou národních zájmů zůstala tedy jen SPD ?

M. Prokop 19.12.2018 9:27

Re: důvěra ztracena

Co mně se týče, nelze ztratit něco, co nikdy nebylo.

O "důvěryhodnosti" SPD se raději ani nebudu vyjadřovat.

V. Petr 19.12.2018 10:21

SPD je daleko důvěryhodnější naž ANO. Málo důvěryhodná

je i ODS. Ostatní strany jsou ovšem čistokrevné ZLO!

M. Valenta 19.12.2018 9:01

Jinými slovy pane Weigele.

Kdyby v minulosti Váš šéf dělal slušnou pravicovou politiku, tak jsme tady tenhle estébácko-kolaborantsko-bolševický guláš dneska mít nemuseli.

pz.: A šéfovi kupte k vánocům knihu Poutník v čase chaosu od Václava Cílka.

M. Prokop 19.12.2018 9:26

Re: Jinými slovy pane Weigele.

Zřejmě jste zastáncem názoru, že jedna osoba dělá státní politiku a nemusí se ohlížet na voliče, Parlament, úředníky a podobně.

Dělat slušnou pravicovou politiku s většinově levicovými občany je dost obtížné.

M. Valenta 19.12.2018 9:55

Re: Jinými slovy pane Weigele.

Odpovědnost nese normálně šéf pane Prokope a že v tom Klaus není sám, to jsem psal už mnohokrát. Jako byste nikdy nečetl rozhovory s Ježkem, Stráským, Údem, teď naposledy s Topolánkem. Klausovy dnešní názory, to není nic nového, bylo to v něm od začátku.

M. Prokop 19.12.2018 11:09

Re: Jinými slovy pane Weigele.

Já toho čtu spoustu a občas něčemu z toho i trochu věřím. Pravděpodobně jiné části, než které věříte vy.

M. Valenta 19.12.2018 13:50

Re: Jinými slovy pane Weigele.

Umíte si zkrátka vybrat. A o víru tu nejde, jde o fakta.

Faktem např. je, že Klaus nemá rád emigraci, což se zákonitě muselo projevit na našem polistopadovém vývoji a to s největší pravděpodobností negativně. Faktem je, že Klaus dlouho blokoval privatizaci bank. Včasněji privatizované banky by zřejmě tolik nesmyslných a později nedobytných úvěrů neposkytly. Dalším faktem a to neoddiskutovatelným je, že Klaus je pro-kremelský politik. Faktem také je, že dokáže být velmi ošklivý, stačí vzpomenout na výpady pro K.S a jeho manželce před prezidentskými volbami. Faktem také je, že je velice pracovitý a ctižádostivý a nemá (alespoň na venek) smysl pro humor. A tak by se dalo pokračovat docela dlouho.

J. Kulheim 19.12.2018 15:16

Re: Jinými slovy pane Weigele.

VK neblokoval privatizaci bank. 1000 x na NP diskutované. VK je proti rmigraci. Já jsem také proti emigraci. Nemám nic proti tomu, když se někomu tadfy nelíbí, nebo nemůže tady své vědomosti uplatnit, že odejde tam, kde ho budou chtít. Měl by ovšem vyrovnat náklady na studia. Tito lidé by se měli vyvarovat nevyžádaných rad a projevů nadřazenosti.

VK je realista a dovede vyhodnotit situaci a vidí o kousek dál, než většina lidí. ČR by měla udržovat dobré vztahy se všemi státy, včetně Ruska. Rusko má svoje imperiální zájmy, tak jako většina velmocí nebo regionálních mocností. Má jinou historii, jiné noboženství apod. Rusko není SSSR. V Moskvě je méně socialismu než V Bruselu. Mne zajímá víc co se k nám valí ze západu. To je aktuální. Socialisté jsou stejní na západě jako na východě, severu nebo jihu. Kradou a rozdávají z cizího. Jsou schopni za nějaký bakšiš dát republiku Němcům nebo muslimům.

Stará zkušenost říká, že lepší doma chleba půl než v cizině celý vůl. Víme jak dopadli Češi na Slovensku když vznikl Slovenský štát. Vyhnali je a nakonec se neměli kam vrátit. Nikdo je nevítal spíš naopak. Neděje se nic pokud stát prosperuje. Když začnou problémy, tak se hledají viníci.

M. Valenta 19.12.2018 15:23

Re: Jinými slovy pane Weigele.

Realista schvaluje anexe cizích území, to je pro mě novinka a zkuste jenom chviličku nemyslet na migraci.

J. Kulheim 19.12.2018 18:14

Re: Jinými slovy pane Weigele.

Neslyšel jsem od VK, že schvaluje anexy cizích území.

Lžete nebo píšete polopravdy o privatizaci bank, tak těžko vám uvěřit.

VK je člověk chybující, ale jeho názory jsou konzistentní.

Na migranty, kteří zabíjejí lidi jenom tak, pro zábavu, je potřeba myslet stále. Stejně tak jako na lháře sídlící v Bruselu.

M. Prokop 19.12.2018 21:03

Re: Jinými slovy pane Weigele.

To je s vámi těžké, lžete v jednom, lžete ve všem.

M. Valenta 20.12.2018 8:30

Re: Jinými slovy pane Weigele.

Když už se neví kudy kam, tak zobecnit.

Š. Hašek 19.12.2018 9:56

Re: Jinými slovy pane Weigele.

Zde souhlas.

Ale stále si myslím, že Fiala je to nejhorší, co mohlo po Nečasovi, Topolánkovi ODS potkat. Měl by se vrátit ke studentkám a přednášet "jak já vidím politiku".

A nyní dokonce je už jen pro smích, protože pokud se bude ANO a Babiš něčím/někým zabývat ..... tak to budou ti gauneři z brusele. A Fiala bude čučet na drát. Nechtěl bych takhle, dopadnout.

M. Valenta 19.12.2018 10:14

Re: Jinými slovy pane Weigele.

Máte dost úzké okno, spíše jen skulinu nasměrovanou na Brusel.

P. Zinga 19.12.2018 10:23

Re: Jinými slovy pane Weigele.

Estebácko-bolševický guláš? Není to spíše dobrose*ný ajntopf?

A s Cílkem jděte do háje, není Bůh, i když v lecčem má pravdu. Ale když záběry lámajícího se gronského ledu doprovázel komentářem o oteplování, tak u mě skončil.

B. Novacek 19.12.2018 12:02

Re: Jinými slovy pane Weigele.

Souhlas, pane Zingo; z Cílka se během času vyklubal rudozelený hnát a asi největšího průs...švihu docílil ve svém textu "Borghesův svět".

Doufejme, že se s tím paskvilem nikdy Borges neseznámí ani po smrti...Borghes, který vygeneroval i tuto všehomírnou definici:

alef>∞

B. Novacek 19.12.2018 15:20

Re: Jinými slovy pane Weigele.

La pardón...omluva za omyl; tu definici s nekonečnem vykoumal rusko-německý matematik Cantor, Borghes napsal povídku "Alef", kde ten zákon vlastně vysvětluje. :)

J. Kopis 19.12.2018 10:42

Re: Jinými slovy pane Weigele.

S tím souhlasím.

J. Vaníček 19.12.2018 8:59

Dohody jsou z logiky věci závazné, něco se v nich ujednalo

Když se někdo dohodne, tak se dohodne na něčem a měl by to dodržovat. Odvolávat se na to, že není právně závazné se tak může týkat dohody, že v něděli půjdeme bruslit a to by se mělo dodržovat. Dělají nové dokumenty, věnují se tomu v OSN, v EU a není to závazné. Tak proč to dělají za naše drahé peníze? Co může vymyslet OSN - jaké jsou tam státy? Přeci ty, ze kterých ti lidé migrují. Ti své lidi rádi pošlou k někomu kdo se o ně zadarmo postará (za naše daně). A o takových závazcích může stát zavázat jakýsi Petříček/Poche a trosky socanů ve vládě? A předseda vlády nic nezmůže? Kecy, když Babiš s nimi nic nezmůže, tak ať jde od válu. Kličkuje v tom jako v těch svých průserech.

NIc dobrého nelze očekávat, zničí Evropu a náš stát. Občané je nezajímají. Volil jsem Babiše, přes všechny problémy jsem v něm viděl manažera a při porovnání s ostatními vůdci stran ve mně vzbuzoval naději. Nyní mu nevěřím a Ano u mne skončilo.

A. Alda 19.12.2018 9:43

Pacta sunt servanda.

Nechci-li nějakou dohodu dodržovat, musím od ní formálně odstoupit.

V dřívějších dobách se i válka formálně zahajovala jejím vyhlášením dříve, než došlo k vojenským akcím (kdy ty dávné kruté doby jsou, že...).

V. Petr 19.12.2018 10:24

No, my jsme se ve škole učili, jak geniální bylo od soudruha

Lenina uzavřít Brest Litevský mír, jehož podmínky od počátku nehodlal dodržet.

A. Alda 19.12.2018 12:00

My jsme se naopak učili,

že tvrdě vystoupil proti všem, kdo chtěli smlouvu z Brestu Litevského bojkovat (že to tvrdě znamenalo kulku jsme si už domysleli sami).

V. Petr 19.12.2018 12:37

To jsme se sice kupodivu neučili, ale více méně se to

nevylučuje. Jednak se to učilo ad post, když už ji Rusko opravdu nerespektovalo a jednak, dokud Německo neprohrálo, nemohl si dovolit ji nedodržovat.

Viz prolhaná divadelní hra Zkáza eskadry...

V. Petr 19.12.2018 10:29

Váš ideál Fridrich der Grosse se také vyhlašováním

války nezatěžoval...

A. Alda 19.12.2018 11:59

Re: Váš ideál Fridrich der Grosse se také vyhlašováním

Můžete uvést nějaký konkrétní příklad?

V. Petr 19.12.2018 12:39

Vpád so Slezska, ač uzavřel s Marií Terezií mír.

A. Alda 19.12.2018 14:55

Tak to není pravda.

Svůj nárok na Slezsko uplatňoval u Vídeňského dvora opakovaně, i s nótou a s pohrůžkou válkou. Pragmatickou sankci odmítl uznat. A mí předkové ho vítali jako osvoboditele.

https://www.youtube.com/watch?v=8uIPG-UrANM

V. Student 19.12.2018 8:54

Nevyplývají z toho žádné závazky?

No dobře si to chlapci a děvčata vybrali! Takovou prácičku bych chtěl mít taky; přijímat rozhodnutí, která nejsou pro nikoho závazná, a tedy k ničemu.

Kecám, nechtěl. Rád dělám práci, která je k něčemu dobrá. Jen čumím, kam se ten svět dostal. Jedny z největších příjmů mají lidé, kteří na nejvyšší úrovni přijímají - stanoviska, která nikoho k ničemu nezavazují!

Už to, dámy a pánové z těch kruhů, že vám takové maření vašich vlastních životů nevadí, že vám nevadí, že jste jedni z největších příživníků, že vás živí ti, kdo pracují, tedy uklízečky, řidiči tramvají a vlastně každý, kdo pobírá mzdu ZA PRÁCI, tedy za něco, co slouží k prospěchu všech. Možná nad vaší kolíbkou stála sudička a řekla: "Tohle? Budiž k ničemu!" Možná za to vlastně nemůžete. Ale tohle jste, ve svých kvádrech a šatech a služebních luxusních autech. K ničemu!

V. Církva 19.12.2018 20:54

Re: Nevyplývají z toho žádné závazky?

Bohužel to tak ale skutečně je. Dcera od kamarádky kdysi procestovala svět a pak začala dělat školu pro diplomaty. Ale protože svět znala z té normální strany byla znechucená co ta diplomacie znamená. Recepce, intriky, akce které ve skutečnosti nepomáhají světu ale jen samotným diplomatům odtrženýcm od reality. Nakonec toho nechala.