2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

GLOSA: Návrat rozumu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Brodský 21.9.2010 14:43

Re: Nejsem proti cizincům,

Křesťanistka paní Hávová měla asi na mysli San Marino.

P. Brodský 21.9.2010 14:36

Viníkem je koncepce národního státu

Tragický konflikt v Palestině mezi dvěma blízce příbuznými národy , Araby a Židy, je spičkovou ukázkou toho, k jakým důsledkúm vede zrůdná myšlenka národních států, se kterou začala Francouzská revoluce a která se plně prosadila ve světě po první světové válce. Národní státy jsou založeny na představě, že etnické národy je možno od sebe oddělit a občanství je možno ztotožnit s jazykem a etnickou národností. Dokud koncepce národních států neskončí tam, kde skončili její nejznámější zastánci Hitler, Miloševič, Tudjman, Enver, Kemal, Venizelos, Beneš atd., potud budou národní státy plodit další a další tragedie, a do té doby bude pravděpodobně i zahnívat palestinský konflikt a náboženští a národnostní fanatici nejrůznějších odrůd se na tomto konfliktu budou přiživovat tak, jako se na něm přiživuje dodnes Bin Ládin a na západě nejrůznější odrůdy křesťanistů a huntingtonistů.

P. Brodský 21.9.2010 14:11

To E Hávová. EU je založeno na jiných tradicích

a ideálech než Strana Svobodných Občanů a teokratický režim v Saudské Arabii.  Zajímalo by mě, co eurožrouti ze strany svobodných občanů případně také bojovní křesťanisté mají na mysli,když říkají: u nás, doma, cizinci atd a dávají tyto termíny dohromady s Evropskou Unii.

Jsou Sudeťáci doma v EU a tedy také v Liberci? Nebo jsou v Liberci pouze hosty kteří by měli držet pusu a krok s českými benešovci, kteří jsou jejich úhlavními nepřáteli? A proč probůh by měli sudeťáci považovat Saudského krále, který by je chtěl nanejvýš získat pro pravou víru, za horšího nepřítele, než benešovce, kteří si dodnes myslí, že Sudeťáky jednou pro vždy úspěšně vylikvidovali?

Nebo jiný paradox. Paní Hávová tu zcela samozžejmě hovoří o tom, že "U nás"mají křesťané dnes ještě většinu a odvozuje z toho nějaká zvláštní křesťanská práva. Přitom statistiky spíš tvrdí, že většina Čechů jsou už dávno agnostiky.Takže pokud paní Hávová opravdu tak uznává nutnost, aby se menšiny přizpůsobily většinám, měla by se urychleně stát agnostičkou.

S. Netzer 21.9.2010 13:39

Re: Nejsem proti cizincům,

Evropská země San Marko se nachází v které části evropského kontinentu?

J. Anděl 21.9.2010 13:14

Re: Nejsem proti cizincům,

Je to prostší než prosté. Není žádné u nich a u nás. Celý svět je Alláhův. A dokud nebude všude Alláh uctíván, nebude dokonáno.

Tedy oni se tady chovají tak, jak chtějí, abychom se chovali my u nich. Doslova.

S. Netzer 21.9.2010 13:13

Re: Kajan

Ale ano! To je to, čeho se Vám nedostává.

K. Janyška 21.9.2010 12:52

Kajan

Bez kompozitiví teorie se neobejdete nikdo ! Nevíte totiž co je to rozum ! Dzp.

J. Šimek 21.9.2010 12:46

Re: Zbytečná psychologie

Pavicovost u SSO nevede k žádnému výsledku, tak si pan Matějka bere na pomoc nacionalismus a nepřátelství k EU, to bude celý. Všechno ostatní je vata.

J. Šimek 21.9.2010 12:42

Re: A kdy bude slučovací sjezd SSO a DS ???

Celý článek je prošpikován termíny, jako rasista, šovinista, xenofob, čarodějnice, kacíř, extremismus, hrobník, inkvizitor, hranice, popraviště, lágry, ... a to prosím v souvislosti s euro-atlantickou civilizací, kolébkou demokracie a blahobytu.

Protože si ve Švédku všiml na nové parlamentní straně jen a pouze "prosazují tvrdou zeď islámu a přistěhovalectví", tak se mi můj dotaz zdá velice příhodný.

J. Kanioková 21.9.2010 12:22

No, když jsem si dnes přečetla,

že Palestinci uzákonili, že za prodej půdy židům bude trest smrti - neudělalo se mi volno. Ono to pěkně graduje, komu zvoní hrana?

J. Anděl 21.9.2010 11:38

Zbytečná psychologie

Bez psychologů se lidstvo neobešlo tisíce let. Akorát že dříve to byli šamani, starší muži či ženy v kmeni, kněží a různí důvěrníci. Tedy kromě rodinných příslušníků a přátel byly vždycky i lidé v oficiálních funkcích, za kterými se chodilo s těžkostmi uvnitř hlavy, srdce a duše.

Nevím, jestli je dnešní psychologie krok kupředu. Ale jinak co se týče toho pohrdání tímto oborem apriori plácáte hlouposti. Jsou to hlouposti z kategorie pravičáckých hloupostí. To říkám s ohledem na to, že volím pravicové strany a že levicové hlouposti mi přijdou nebezpečnější. Ale za ty pravicové se zase víc stydím.

F. Eliáš 21.9.2010 10:56

Skvělý, pravdivý článek

E. Hávová 21.9.2010 10:55

Nejsem proti cizincům,

ale ať se chovají tak, jak chtějí, abychom se chovali my u nich. Když měla novinářka z Británie rozhovor se šejkem někde v v Saudské Arábii, musela mít na hlavě šátek. A co dělají oni tady? Chtějí abychom se my chovali podle jejich pravidel. Proč se vlastně stěhují do křesťanských zemí, když si chtějí uchovávat svoje zvyky a nechtějí se přispůsobit naší kultuře? Ať jdou domů nebo do jiné islámské země. Jsem zásadně proti zvýhodnˇování menšin. Podívejme se na některé evropské země jako je třeba San Marko. Tam mají skutečná práva pouze lidé narození v té zemi. Ani lidé s udělenou příslušností, nemají stejná práva jako ti rodilí.

M. Prokop 21.9.2010 10:54

Re: A kdy bude slučovací sjezd SSO a DS ???

Nikdy.

Což myslícím nebrání komentovat, že hlasatelé multikulti zakládají na průser.

Myslícím, takže vás se to netýká.

J. Schwarz 21.9.2010 9:46

Re: A kdy bude slučovací sjezd SSO a DS ???

Oprava - pana Jocha.

J. Schwarz 21.9.2010 9:39

Není lepší

počínat si tak, abychom se nestali ve vlastní zemi menšinou? Palestinci, které tak horlivě podporujeme, trestají prodej půdy cizinci smrtí. A my si sem tyhle pronárody nejen taháme zdarma, my je tu i vykrmujeme a lezeme jim do pr...lí, aby se k nám chovali "stejně" až tu budou oni většinou. Slabomyslnější výrok jsem ještě nezaznamenal.

J. Schwarz 21.9.2010 9:32

Re: A kdy bude slučovací sjezd SSO a DS ???

Hned po slučovacích sjezdech těch spolků, které dohromady tvořily hnutí "Ne základnám" a protestovaly proti instalaci pana Jakla do pozice premiérova poradce.

D. Polanský 21.9.2010 9:19

Mám dost podobný názor, ale mám obavu,

že než zde ohlašovaná změna se realizuje, abychom již nebyli v pr...  Neslušně řečeno. Ale čert to ber, i Říše římská padla, a zase západní civilizace po několika staletích povstala. A co je to 600-800 let v dějinách? Malina.

F. Pavlis 21.9.2010 8:49

Re: A kdy bude slučovací sjezd SSO a DS ???

Pane Šimku, také jste postižený ?  Na jedno oko, nebo na obě cink. S autorem článku lze vést polemiku, ale rovnat ho rovnou k DS je znamením ztráty soudnosti, nebo vyhraněné ideologie, s níž autor vede spor. Toť vše. A v té vaší kapuci  by bylo k té inkvizici hodně blízko. Ještě ten klíč na hříchy většinové společnosti. Co říkáte ?

J. Šimek 21.9.2010 8:07

A kdy bude slučovací sjezd SSO a DS ???

M. Kodeš 21.9.2010 2:43

Re: Never more kiks

tak to je jinde :-))

M. Kodeš 21.9.2010 2:41

Re: Never more

tak to je jinde, pardon:-))

M. Kodeš 21.9.2010 2:21

Never more

Pane Neff, jen abych potěšil, tak to malování máme taky  za sebou. A taky se na můj kutloch nedostalo. Inu až za 5 let.

M. Kodeš 21.9.2010 1:45

pád říše římské

Tak to vidíte  pane, nikoho to nezajímá. Ale když jsem byl před 15 lety ve Švédsku, v jejich Sociální pojišťovně, tak až večer, když jsme načali tu naši Becherovku, tak  měli ten samý pocit jako Jense Orback. To nám však nemuseli říkat, viděli jsme to den předtím , večer, na náměstích sami. Nebyli tak otevření, jen říkali: musíme si zamykat domy. Ale evidentně je to...

A to je jen 15 let .Jak to psal Durrenmatt ?

Co to piješ Romule? Víno. Dej mi ochutnat. Hmm, pivo je lepší !

To řekl Odoaker, kníže germánský(e) a byl konec říše Římské

A my optimisté tvrdíme, že bude hůř.