30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Nastal čas...

Potíž tkví v tom, že jeho choroba není úplně běžná. Je při ní postižena ta část mozku, jež vykonává zdravý úsudek, přičemž jinak může být schopnost sestavovat věty celkem smysluplně zachována.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Szewczyk 14.1.2017 12:41

he he he

kdysivá se musel nově zvolený kníže v česku podrobit ritualu , a to tak, že musel shromážděným volitelům předvést své moudí, zda je je schopno přivést potomka na svět, pokud moudí je funkční, je zdravý i potencialní kníže, jednoduché a učinné, navrhuji obnovit tento ritual v česku

F. Doušek 14.1.2017 12:25

Takže jsme se vlastně dozvěděli důvod

rozpuštění prezidentova lékařského konzilia.

J. Kombercová 14.1.2017 12:34

Re: Takže jsme se vlastně dozvěděli důvod

Konzilium zjistilo, že pan prezident má prostatu jako mladík. Víc není potřeba. Ještě by mu konzilium kecalo do životosprávy.

A. Trick 14.1.2017 12:15

Pane autore

navrhujete osvědčenou sovětskou metodu své odpůrce nechat zavřít do blázince.

I. Novák 14.1.2017 13:14

Re: Pane autore

Také je dobrý způsob co se osvědčil v USA.

Z. Koutecký 14.1.2017 11:48

Vážený autore,

prakticky totéž, v poněkud obsáhlejším článku, jste publikoval již v listopadu 2015. Něco nového by tam nebylo? Přece jen jste vědec a jako takový nemůžete pořád jen opisovat sám od sebe. Je sice pravda, že Cato starší stále opakoval, že Kartágo musí být zničeno a na jeho slova nakonec taky po delší době došlo. Ovšem ke konci třetí punské války zemřel i on, aniž se dožil úplného zničení Kartága. Zkuste metodu s voodoo panenkou, ta prý je rychlejší a spolehlivější.

J. Hejna 14.1.2017 11:30

Dejte se vyšetřit sám!

F. Navrátil 14.1.2017 11:13

Až na samé dno

Vašim názorům se nedivím. Žijete zřejmě jen v okruhu kavárenských povalečů a jedinným zdrojem informací je Česká televize. Doporučuji navštívit psychiatra, aby vás vyvedl ze světa virtuální reality, ve kterém živoříte.

Š. Hašek 14.1.2017 11:37

Re: Až na samé dno

Nejen TV. Určitě si notuje s "profesorem" Putnou, který na akademické půdě doplňoval oznámení pana Robejška slovy ruský šváb.

P. Khail 14.1.2017 17:32

Re: Až na samé dno

Co to máte s tím Putnou, nějaká obsese? Vždyť o něm v článku není ani zmínka.

P. Lenc 14.1.2017 10:19

Pane autore,

tímto neuvěřitelně odporným žvástem jste se dostal na dno jakékoliv slušnosti.A to píši já, který má k Zemanovi mnoho výhrad.

Š. Hašek 14.1.2017 10:34

Re: Pane autore,

Tak to jsme dva. Dokonce těch výhrad úbývá. V závislosti na čase a událostech kol nás.

Payne je novodemokrat, přiděloval by voličům koeficienty. Mně tak 0.08. Potom by volby (konečně) dopadly demokraticky/láskově/pravdově/eurohodnotově. I presidentské volby.

V. Němec 14.1.2017 9:59

Autore

a ty co? Jak jsi na tom?

Š. Hašek 14.1.2017 10:37

Re: Autore

Cítí se zdráv, žije ve správné bublině.

Já se nad sebou minimálně zamyslím, když takový moudrý člověk takhle píše. I Putna též něco naznačuje.

Š. Hašek 14.1.2017 9:41

Mein Gott!

Pane Payne, Vy jste ale šašek. Svého času mělo být lékařské konsilium nasazeno (pod vedením Dr. Ratha) i na presidenta Václava Klause. V kombinaci s velezradou (pod vedením pí. Roithové a p. Schwarzenberga). A teď zas Vy.

Co furt máte s tím zdravím politiků? Séře Vás to hodně?

J. Fleiszner 14.1.2017 9:16

Laciný kecy

Tak kdo by směl být ve vysoké politice? Narkoleptik (Schwarzenberg)? Alkoholik (Kalousek)? A tak by se dalo pokračovat. Autor článku (jako většina Zemano-bijců) neuvedl jediný příklad toho, co Zeman dělá špatně a jen si "pohazoval" s výrazy jako je Putin a Rusko, ale jak nám reálně Rusko hrozí neuvedl a neuvedl ani jak v tom figuruje Zeman. Takže laciný kecy.

M. Nesrsta 14.1.2017 8:42

neřešíme podstatu problému

V ČR není podstatný zdravotní stav prezidenta a nemám nic proti tomu, aby prezidentem byl akorát Miloš Zeman. Líbí se mi jeho svérázný humor jak ho mistrně prezentuje komik Šimek s Bubíkovou ve svém videoklipu na Youtube "Šimek jako Zeman ...". Co charakterizuje státoprávní nepořádek v ČR je možnost, aby se Zeman choval jako by jsme měli prezidentský systém jako v USA. V článku v Britských listech z 14. 01. "Washington Post: Seznamte se s proruským, antimuslimským evropským politikem ..." se uvádí: Ze Zemanových odpovědí z rozhovoru pro deník Washington Post vyjímáme: "Byl jsem jediný evropský šéf (!!!) státu ..."

Hlava štátu v parlamentní republice: Zde je prezident reprezentantem a symbolem státu navenek. Mezinárodní smlouvy však jen podepisuje potom, co mu je předloží vláda. Jeho vnitrostátní pravomoce jsou omezené a často jen formální.

Hlava štátu v prezidentské republice: Prezidentská republika je založena na separaci státních mocí - soudní, výkonné i zákonodárné. Prezident je hlavou moci výkonné, většinou je současne i předsedou vlády. Je nezávislý na parlamentu, současně však, ve vzťahu k němu, nemá žádné pravomoce.

V Německu a Švýcarsku také mají parlamentní systém, ale fungující, prezident si tam nikdy nedovolí vystupovat jinak než jako protokolář, ceremoniář.

J. Vavrochová 14.1.2017 8:29

?????????????????????????????????????????????????

P. Rudolf 14.1.2017 8:26

Pravdivé ale nereálné

Žádná komise, natož lékařské koncilium, se nesejde. To by musel něko (dostatečně mocný) zorganizovat a dotáhnout do konce. K tomu ale nikdo odvahu nenajde. Realita je taková, že Kreml udělá vše pro to, aby si na Hradě svého užitečného idiota za každou cenu udržel. A Zemanovým voličům mluví tento český Trump přímo z duše.

Těšme se na jeho druhé prezidentské období. A to bude teprve FIČÁK!!!

Z. Koutecký 14.1.2017 11:10

Re: Pravdivé ale nereálné

Dovolte mi, pane Rudolfe,pár otázek.Jak to ten Kreml udělá, aby si na Hradě udržel M. Zemana? To jsou USA a EU tak slabé, že tomu neumí zabránit a prosadit tam svého kandidáta? A který by to momentálně byl? Nač utrácíme miliony za všechny ty útvary chránící nás před ruskou propagandou a hackery? Pod čí kuratelou vlastně jsme? USA a EU nebo Kremlu?

P. Rudolf 14.1.2017 14:35

Re: Pravdivé ale nereálné

Ano, v tomhle jsou opravdu tak slabé. Neb demokracii a právnímu státu nestojí za to, někoho takhle korumpovat. Navíc jim to v podstatě může být docela jedno. Jsme, z vlastního rozhodnutí, naprosto bezvýznamní a tak je to jenom náše dělo. A byzantský mužik to obratně využívá. Neb taky nic jiného, než bořit, neumí.

Z. Koutecký 14.1.2017 22:46

Re: Pravdivé ale nereálné

The Washington Post s odvoláním na materiály Edwarda Snowdena napsal v roce 2013, že Spojené státy vynakládají na své tajné služby asi 53 miliard dolarů ročně, samotná CIA má v rozpočtu vyhrazeno 14,7 miliardy dolarů. Dnes to bude asi více, včetně dalších neoficiálních příjmů. Podle The Washington Post pracují sice především na aktivitách jako je "hackování cizích počítačových sítí, krádež informací, sabotáž nepřátelských systémů a další útočné kyberoperace," ale nepochybně i na ovlivňování dění v jiných státech v souladu se zájmy USA. Některé konkrétní případy jsou veřejně známy. Dělají to více či méně všechny státy.

Souhlasím však, že my jsme pro světové mocnosti zcela bezvýznamní.Nechápu proto, proč si tolik lámeme hlavu s našimi prezidenty, kteří mají navíc zcela minimální pravomoci.

V. Heidlerová 14.1.2017 7:03

Konečně tvrdá pravda

Je to tak, jak autor říká. Část veřejnosti, která není zaslepená fanatickou vírou v mimořádné schopnosti MZ, protože je obdařena stejným "lidovým" postojem jako on, to vnímá přesně jako autor článku. Jen říci to tak naplno neumí. Copak se nikdo nepozastaví nad tím, jak negativně je MZ vnímán a kolik akcí již proti němu bylo vedeno? A to zcela právem. Proč presidentský úřad a celý Hrad ztratil svou prestiž? Nebude to jen špatnou orientací a nepochopením řady občanů, zdrojem je sám MZ a jeho lokajové. Žádný president nebyl tak kontroverzní. Proč s obavami sledujeme každé nové vystoupení presidenta, který lhal už od počátku, že bude presidentem nás všech? Pokud by nešlo o vážné přečiny páně presidentovy, mohl by být brán jako bavič a kašpar, starý unavený klaun, klopýtající vysloužilá kobyla ..... Každý soudný a inteligentní člověk by měl vědět, kdy je čas odejít.... Už to svědčí o tom, že MZ takový není.

V. Kotas 14.1.2017 8:19

Re: Konečně tvrdá pravda

Pořád je na tom lépe, než jeho předchůdci.

P. Rudolf 14.1.2017 8:30

Re: Konečně tvrdá pravda

Než ten první jistě. Zeman ještě, na rozdíl od něj, žije. Ale ten druhý je na tom úplně stejně, ba ještě hůř, neb už veškerou moc pozbyl.

Š. Hašek 14.1.2017 10:02

Re: Konečně tvrdá pravda

Paní Heidlerová,

už byste měla vědět, že svým osobním názorů nedodáte větší váhu pouhým zájmenem my. Nemluvíte jménem všeho lidu. Máte jeden volební hlas, jako třeba já.

Ta "klopýtající stará kobyla" jest vskutku kouzelná. Pište politkomentáře pro mě zaostalce. Kam na to chodíte?

Mluvím za sebe, neschovávám se za my. My všichni. My rozumní. My televizní. My kolem Putny.

V. Heidlerová 14.1.2017 14:09

Re: Konečně tvrdá pravda

Ne MY, ale část veřejnosti. Nejenom já - jinak by se kolem MZ stále něco nedělo - protesty části veřejnosti jsou snad často komentovány, probírány a dokumentovány. Neví o nich jen ten, kdo vědět nechce a kdo je zaslepen vírou v MZ. Já patřím k těm protestantům.

A. Nový 14.1.2017 14:32

Re: Konečně tvrdá pravda

Co tak MY švadleny ... :-)

S. Netzer 14.1.2017 14:58

Re: Konečně tvrdá pravda

A vy jste kdo?

Jeden z množiny ovaroidů?

V. Karda 14.1.2017 17:46

Re: Konečně tvrdá pravda

Už zase tady bučíš ?