8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

GLOSA: Na velikosti nezáleží

Poslední dny na nás pršely zprávy, analýzy a komentáře o stavu Občanské demokratické strany, která v Brně pořádala kongres. Řádově méně jsme zvěděli o sněmování taktéž sněmovní strany LIDEM, jež se s modrým sletem překrývalo dobou, místem a do značné míry i zájmy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Procházka 14.11.2012 10:10

Na velikosti...

Kdybyste nekecal,pane KOpecký.Můžete mít v mnohém pravdu,ale mluví z vás zášť,závist a vztek.Kdo a co,jste vy?

V. Ondys 14.11.2012 8:17

:))))))))))))))) Má ale jeden :)))))) malý háček, pane Pavlovský

Pak nám zákonitě hrozí při naši lidumilné usměvavosti bodrých pantátů, která tak dokonale maskuje morbidní přání ohledně sousedských koz i plebejskou bezcitnost ve snaze se povýšit nad okolní, že se v parlamentě jednou domluví všichni poslanci, vystoupí z původních hokynářských sdružení na korumpování aktivních voličů a založí jedinou stranu dobra, která si demokraticky odhlasuje i dědičné právo na zastupitele usměvavých pantátů pro vlastní potomky s nutnými náležitostmi, aby už nikdo nikdy nerušil konzumenty v příkladném konzumování nepříjemnou možností volby mezi čertem a ďáblem.

P. Pavlovský 14.11.2012 3:19

Strana LIDEM je nejenom legální, je i legitimní

 "ODS ji /K. Peake/ považuje za představitelku standardní..... partaje."  Považuje a dobře činí, v duchu ústavy činí.

Legitimnost té strany vyplývá z legitimnosti mandátů jejích poslanců. Mandáty u nás totiž nejsou majetkem partají (na rozdíl od I. republiky), ale poslanců. Mandát je nezcizitelný a každý poslanec má plné právo s ním v rámci sněmovny odejít kam chce. Vyčítá snad někdo senátorce Wagnerové, že odešla ze svého původního klubu? Vzpomínáte si, jak kriminálník a ožrala Kot přešel z ODS do US?

Už 20 let toto právo poslanci uplatňují a kromě naštvaných pokřiků o "přeběhlících" s tím nikdo nic nenadělal a nez změny ústavy (kterou si v tomto směru věru nepřeji) ani nenadělá.

Upřímně řečeno, spíš se divím tomu, že v dosti početném chumlu "nezařazených poslanců" se jich pár nenajde, kteří by klub LIDEM doplnili na deset. Je ovšem pravděpodobné, že některé, jako třeba Béma či Škarku by oni nepřijali.

Můžete mi říci, v čem se LIDEM principielně liší třeba od nebožky Unie svobody? Konečně i ODS přece vznikla v mezivolebním období z poslanců, kteří nebyli zvoleni za ODS, nýbrž za OF!

V. Ondys 14.11.2012 8:12

:))))))) Pak nám ale hrozí při naši lidumilné úsměvavosti bodrých pantátů

která tak dokola maskuje morbidní přání ohledně sousedských koz i plebejskou bezcitnost ve snaze se povýšit nad okolní, že se v parlamentě jednou domluví všichni poslanci, vystoupí z původních hokynářských sdružení na korumpování aktivních voličů a založí jedinou stranu dobra, která si demokraticky odhlasuje i dědičné právo na zastupitele usměvavých pantátů pro vlastní potomky, aby už nikdo nikdy nerušil konzumenty v příkladném konzumování nepříjemnou možností volby mezi čertem a ďáblem.

P. Lenc 14.11.2012 9:05

Re: Strana LIDEM je nejenom legální, je i legitimní

Tentokrát naprostý souhlas s vaším příspěvkem.

P. Lenc 14.11.2012 9:06

Re: Strana LIDEM je nejenom legální, je i legitimní

Platí pro p.Pavlovského.

V. Ondys 14.11.2012 9:41

:)))))))))))))))) A proč by nemělo?

:))))))))))))))))))))))))))

J. Lufinka 14.11.2012 12:27

Re: Strana LIDEM je nejenom legální, je i legitimní

Vážený pane, nemíním polemizovat s Vaším článkem, protože každý má nárok pro svůj názor. Při formulování názoru by však každý měl používat pravdivé a relevantní argumenty. Paní Wagnerová nebyla zvolena za žádný klub, ale jako nezávislá kandidátka za stranu, která nemá v senátu žádného jiného člena, tudíž nemohla vstoupit do klubu této strany. Před volbou neříkala zda do nějakého klubu vstoupí nebo nevstoupí. Takže její vstoupení nebo vystoupení z nějakého senátního klubu nemá nic společného s tím, co udělali bývalý členové VV nyní Lidem.  

J. Brunner 14.11.2012 0:35

A Vy jste členem

nějaké egalitářské struktury, či egalitář a soudce druhých, jen jako solitér?