21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

GLOSA: Na účtenky vám kašlu

Naši dva premiéři (jeden oficiální a druhý faktický) se usnesli na dalším postupu šikanózního, nefunkčního a likvidačního projektu elektronické evidence tržeb a s tím spojené účtenkové loterie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Joch 26.2.2015 8:54

Re: Hloupé, typicky od "Svobodných"

Pokud je doložen, prosím o odkaz na tvrdá data. To myslíte vážně, že kontrola z finančáku může pokutovat za neuschování účtenky? Právo je přece postaveno na principu dávám, abych dostal. Pokud někomu dám svoje peníze, tak je jen moje vlastní vůle, zda a jak naložím s tím co jsem za svoje peníze dostal. A to přesně od okamžiku uzavření transakce. Takže ta účtenka je moje vlastnictví, můžu ji sežrat, zahodit, věnovat na dobročinné účely, uschovat si ji, nebo ji použít jako los. Ale NIKDO mě za toto nesmí pokutovat. Pokud se tohle Bureš chystá uzákonit, jde o zcela jasný návrat k totalitě.

J. Bořický 26.2.2015 8:47

Reakce

na příspěvek p.Rybenského.

I. Kudrnová 26.2.2015 8:46

Re: Zaměstnanci musí ze svého příjmu platit daně,

Vy se pane pletete, zaměstnanci daně neplatí u živnostníků OSVČ podnikatelů, platí je za ně  podnikatelé živnostníci, OSVČ . Oni ze své kapsy musí vyndat peníze a dát jim za jejich práci peníze a to co se  platí státu   ještě jednou.

Napřed ale tu práci si  živnostníci  podnikatelé OSVČ musí zajistit, zajistiti k tomu služby, např. nájem , elektriku, vodu, počítač  atd. A pak, až mu zaměstnanec udělá práci, tak ho zaplatí  přpomínám ze své kapsy. Odvádí za něho všechny daně. Odvádí za něj zdravotní sociální atd.

 A státní zaměstnanci dostávají peníze od nich těch živnostníků podnikatelů OSVČ atd.    Státní zaměstnanci  si nemusí platiti nic, to už jste jim zaplatili vy, zdravotní sociální jim jenom strhnou, kanceláře, vodu, elektriku, nájem, to všechno platíte vy ,   podnikatelé, živnostníci,  OSVČ, zaměstnanci soukromých podniků.  Ti co nás řídí  tak  samozřejmě ještě dostávají půjčky, dotace atd. A nestačí to.

A helemese, oni  mají málo, je jich totiž moc. Víte kolik lidí bylo před 90 rokem ve státních službách a kolik jich je nyní?   A teď nám budou nařizovat, jak to oni nám přitvrdí aby měli víc. Kdyby to nebyla pravda tak je to směšné.

A teď mi řeknete, co je poctivé: aby jedni živili ty druhé a ještě za to dostali přes pusu,že to není tak, jak ti vyvolení si to vymysleli?  Tady vůbec nemůžete mluvit o poctivosti Tady můžete jen mluvít  o nevolnictví  těch  co  makají .

J. Bořický 26.2.2015 8:46

Máte

pravdu,že ji mohu zahodit.Ale zde jde o princip,že jí podle zákona musím vzít.Co se ještě uzákoní ?

J. Rybenský 26.2.2015 8:18

Povinnost odebrat

No a co, odeberu, otevřu ruku a účtenka se snese na zem...Tedy pokud nebudou mít hned vedle koš na papír

P. Gábriš 26.2.2015 7:56

brzděte trochu

a nemluvte tak vášnivě o něčem, co znáte jenom z doslechu. Žiji kvůli práci už dost dlouho na Slovensku a můžu potvrdit, že stvrzenky přinesly kýžený efekt, stejně jako účtenková loterie, i když, samozřejmě, ne až v takovém rozsahu, jako sliboval Fico a spol.

P. Schon 26.2.2015 7:03

Re: Zaměstnanci musí ze svého příjmu platit daně,

Bláboly. Vy si myslíte společně s Burešem že budou zavírat živnosti jen nepoctiví? Neteř má čtyři novinové stánky. Nebude kupovat čtyři počítače, čtyři tiskárny a platit na čtyřech místech internet. Propustí 8 zaměstnanců, ti půjdou na pracák. Zruší tři stánky a v jednom bude živnostničit sama. Jak prosté.

P. Hofman 26.2.2015 7:01

Hloupé, typicky od "Svobodných"

Vyšší výběr daní je doložen, živnostníkům se to samozřejmě líbit nebude.

Tu účtenku si neberte, ale kdyby vás před obchodem zastavila kontrola z fin. úřadu, tak byste tu pokutu zaplatil jednom, možná dvakrát, ale po třetí byste už vzal rozum do kapsy a účtenku si schoval !!!

B. Hamáček 26.2.2015 6:39

levicová

Levicová verbež se řídí hesle : Čím hůře pro občany , tím lépe pro nás. ANO bude líp , ale jen Babišovi ( tomu docela věřím).

A většinový volič to baští i s navijákem.

Z. Vostrejš 26.2.2015 5:22

Nevidím problám

v převzetí účtenky a jejím následném odhození do připravené nádoby. Domnívám se, že ani s nádobou nebude potíž, protože ji jistě někdo výhrychtivý bude vybírat.

J. Bruner 26.2.2015 4:07

Re: Zaměstnanci musí ze svého příjmu platit daně,

a nebylo by lepší, aby byli všichni jen zaměstnaní. Žádný soukromník a basta. Vždyť jsou s nimi jen problémy.

K. Vyšata 26.2.2015 2:14

Zaměstnanci musí ze svého příjmu platit daně,

v přesné míře podle příjmu a se stoprocentní účastí. Na to dohlíží jejich zaměstnavatel. Není pro ně úniku. To jim nadirigovali velmi ochotně všechny vlády bez ohledu na jejich ideologické zaměření. Prostě na ně byla uvalen princip plošně uvalené presumce viny a stát jim vzal možnost jakkoliv se svojí daňovou povinností manipulovat. Jak jednoduché pane Polanecký, občané se tím rozdělili na dvě "kasty", jedna musí odvádět daně (a určitě ani autorovi to nepřipadá pohoršující) a druhá má dost velkou volnost si daňovou povinnost upravovat nebo i s jistým malým rizikem ji neplnit.

Ta druhá skupina se ještě dělí na poctivé a nepoctivé. A povinnost elektronické evidence tržeb nejenom částečně vyrovnává stupeň svázání možnosti se vyhýbat odvodům mezi zaměstnanci a živnostníky, ale i mezi poctivými a nepoctivými. Zpochybňovat něco, co ještě není zavedeno, co v jiných státech funguje, je pane Polanecký pokrytecké.  A bát se, že někteří živnostníci zavřou firmu, tak to teda není žádná škoda jestli je jejich podnikání založeno je nepřiznávání příjmu. Jak k tomu přijdou ti ostatní co musejí platit a ti neplatiči užívají servis státu stejně jako oni.

P. Sulc 26.2.2015 1:18

Uvidite, ze tito ''bajecni'' politici

budou zvoleni znova. Mozna ze budou muset rozdat o neco vice burtu, koblih a piv, ale budou. Podlezavi volici nikdy lepsi nebudou, neco je ''zadarmo'' a to vyhrava.

Š. Hašek 26.2.2015 1:05

Asi tak. Při nenažranosti státu.

Při 70 % celkovém zdanění zaměstnanců, kdy mám relativně horší zdravotní péči než cikán, kdy mám relativně nižší penzi než cikán (vzhledem k platu a faktu, že jsem nebyl ani den nezaměstnaný) a dalšímu, jest třeba Sobotkovi a Babišovi říci na-rat. Voličů ale málo.

Není to dokonalé, ale každý druhý může účtenky ihned zahodit a každý najde spoustu možností jak zaplatit "bez faktury", či "vykonat práci bez faktury".  Není žalobce není soudce. Když se moc tlačí na pilu ........ A Babišstasi taky nebude všude. Aby bylo rozuměno, jsem poctivec, až mě někdy rodina kárá, ale jinak to asi nepůjde.

Co si ten řepkař myslí? No, je to komouš, co se divím.