2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

GLOSA: Moravec potápí Českou televizi

Kdysi to prý bývala vlajková loď České televize. Řeč je o Otázkách Václava Moravce. Kdeže ty loňské sněhy jsou. Dnes je to výkladní skříň fatálního úpadku veřejnoprávní televize, etalon porušování zákona o vysílání a ukázkový extrakt toho, jak se publicistika nemá dělat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Jaroš 7.5.2020 9:52

To je ta svoboda slova, pane Svobodo. VM a jiní žádají odpovědi v biblickém stylu :ano ano, ne ,ne, přitom je jasné, že rozumný politik muže souhlasit Ano, resp. nesouhlasit Ne, ale za takových a takových podmínek a k tomu potřebuje aspoň "několik vět" a ne jen kousek věty, kterou mu VM drze utne, hlavně tehdy pokud je názor hosta nesouhlasný s názory VM a čt.

M. Krutý 7.5.2020 9:48

tak v tom se tedy neshodujeme ;-)

D. Polanský 7.5.2020 9:44

Protože naletěla, a teď to chce zachránit!

O. Uživatel 7.5.2020 9:41

Uživatel požádal o vymazání
R. Langer 7.5.2020 9:37

Hm, jestli je podle vás na ČT na kritiku ponejvíce huhňání herců, potom se nedivím, že nechápete, o čem pan Štěpánek vlastně píše... ;-)

B. Lukáš 7.5.2020 9:23

Pane Štěpánku, kdo Vám tak ublížil, že z Vašich článků srší taková nenávist k ČT ? Já jako postarší občan ( a není nás málo) ji sledujeme a i když z mého pohledu některé pořady ČT si zaslouží ostrou kritiku ( zejména silné zvukové efekty, huhňání a špatná artikulace herců) není zase tak hrůzostrašně špatná , jak ji Vy hodnotíte. Přeji Vám mír a klid v duši, prospívá to prý celkovému zdraví.

M. Miky 7.5.2020 9:21

Kam až se publicistika ČT propadla nevím, přestal jsem ji sledovat už před drahnou dobou, nic mě však nevede k tomu si myslet, že by svůj pád nějak zastavila (sleduji podobný úpadek ČRo). Nicméně od autora bych očekával něco konkrétnějšího, na čem by jako mediální expert ukázal neprofesionalitu a fanatismus pana Moravce. Není to jednoduché, novodobá propaganda už není tak lehce demaskovatelná jako ta komunistická nebo nacistická, je založena na manipulaci s obrazem a zvukem, zamlčování faktů, tvrdé selekci témat a lidí. Proto mi v tom textu chybí něco opravdu konkrétního o čem by člověk mohl přemýšlet. Vycházím z předpokladu, že se mezi čtenáři jeho textů najde jen málo extrémních masochistů, kteří by výkony pana Moravce chtěli zažívat takříkajíc na vlastní kůži a nemohou tedy přesně vědět, na co pan Štěpánek reaguje.

P. Dvořák 7.5.2020 9:20

Ale on do ČT nekope, jen popisuje realitu.

M. Krutý 7.5.2020 9:17

sleduji Štěpánka, kterého jsem si svého času docela vážit, a čekám, jestli se třeba nevzpamatuje. Pomalu ale ztrácím naději.

M. Krutý 7.5.2020 9:15

to je celkem dost zásadní omyl. V podobných typech diskusí je moderátor důležitou figurou a určuje směr debaty. Tato pravidla pořadu jsou předem známa a kdo je není ochoten respektovat, nemusí o OVM chodit. Já naopak na VM oceňuji, že dokáže držet diskusi pod kontrolou, byť často se směrem, kterým debatu vede, nesouhlasím.

M. Rohovský 7.5.2020 9:15

Myslím, že s pravidelným přísunem několika miliard ročně, ze způsobu použití kterých nemusíte nikomu skládat účty ( prosím nezmiňujte Radu pro odkývání všeho) by ČT překonal kde kdo.

V. Novák 7.5.2020 9:12

Jste si svou první větou jist?

ČT09 má zjevně jiný názor...

M. Krutý 7.5.2020 9:12

já naprosto neřeším jeho soudní spor o peníze, na které má zřejmě nárok. Řeším jeho nekončící frustraci a často až srandovní ukřivděné kopání do ČT, která, mimochodem, na jeho odvolání nenese žádnou odpovědnost, protože směrem k RRTV nemá žádnou pravomoc.

V. Novák 7.5.2020 9:11

Trapný pokus nějak zakrýt ještě trapnější vlastní selhání.

Pěkný den a slunce ve vaší mladé a neomylné duši.

V. Novák 7.5.2020 9:08

Inu - nepomáhejte si, Zelený Rybojílkolausi...

P. Dvořák 7.5.2020 9:08

Tedy . . . to je na Nobelovku za literaturu faktu.

P. Dvořák 7.5.2020 9:07

No pokud vím, rozsudek zněl v jejich prospěch. A pokud také patříte mezi debily, kteří byli vyhozeni z práce protiprávně a nic s tím neudělali, nepište sem nic o frustraci druhých.

P. Dvořák 7.5.2020 9:05

nebylo by od věci, kdyby hosté měli v rukách malý deníček, do kterého by si zapisovali myšlenky tryskající z Moravcova think-tanku.

Kde jsem to už viděl . . . . ?

M. Rohovský 7.5.2020 9:01

A Vy dobrovolně čtete nudné a ufňukané příspěvky? Tak to je krutý.

F. Navrátil 7.5.2020 8:52

Publicistické pořady nejsou na obrazovce kvůli moderátorům, ale kvůli hostům. Divák má právo slyšet, co říká host a ne sledovat politické názory zaměstnance ČT. U Moravce vše probíhá tak, že hosté fungují jen stafáž jeho moderátorské exhibice.

M. Krutý 7.5.2020 8:51

nejzajímavější mi přijde neutuchající ba dokonce možná rostoucí frustrace pana Štěpánka z jeho vyhození z RRTV před dlouhými lety. V současné době asi není na psu nudnější a ufňukanější autor než právě on.

K. Zelený 7.5.2020 8:49

Nemůžu si pomoci ale tajtrlík čím dál tím víc připomíná uštěkaného ratlíka, mermomocí se snažícího pomočit sloup ČT. Bohužel po způsobu mrňavých ratlíků snažících se domočit co nejvýše provádí u sloupu podivné stojky s předvídatelným výsledkem - skončí pomočený sám.

M. Rozbořil 7.5.2020 8:44

Na potopení ČT by bylo třeba silnějších kalibrů, ono to není jenom o publicistice. Až se programová skladba soukromých TV vyrovná tomu, co lze sledovat na ČT 2, nebo na ČT Art, tak bude možná křik o koncesionářských poplatcích ospravedlnitelný. Spočítejte si, jaké procento z vysílacího času zabírají OVM a pak zkuste porovnat trámy v jiných očích, s touto nepatrnou třískou.

M. Rozbořil 7.5.2020 8:36

Ono je to obvyklé: čím slabší myšlenka, tím silnější slovník. A ke stáru kuří oka bolí, tak se panu Štěpánkovi ani nelze divit.

I. Štípek 7.5.2020 8:07

Skoky do řeči mají v ČT vícero přeborníků. Fronta na bednu je dlouhá, ta je ovšem s bodovým náskokem plně obsazená: bronz Moravec, o zlato tuhý boj, který prohrála Kroužková, medaile pevně na krku Tvarůžkové!

O. Rychlík 7.5.2020 8:02

Nemám čas ani chuť sledovat televizní debaty a tak věcně se k autorově textu nemohu vyjádřit. Jsem však dlouholetým čtenářem NP a žasnu, jak se mění autorův styl a slovník. Z celkem vtipného glosátora se stal rozvztekaný frustrant, který snad může zaujmout nějaké fanatické bojovníky proti “teroru” Bruselu, ale např mě je to líto. I když jsem ne vždy souhlasil se Štěpánkovými rexty, četl jsem je se zájmem a byly k zamyšení. Dnes používané obraty by byly silné kafe snad i na pana Okamuru. Škoda.

M. Fleishman 7.5.2020 7:55

Nejste náhodou příbuzný gen. Šejny, pane?

R. Nešpůrek 7.5.2020 7:46

Naprosto výstižné...

P. Victorin 7.5.2020 6:54

Autor v úvodu vtipně a výstižně líčí mimořádně trapné moderátorské výkony 4% Vendulky Moravce, nepřekonatelného zejména ve "skocích do řeči", avšak ve druhé části článku, pro mně poněkud nedůvodně, ironizuje či jinak dehonestuje, zcela legitimní aktivity některých českých lokálních politiků, jako žádoucí odstranění sochy maršále Koněva z pražských Dejvic a pod. a neskrývaně, bůh suď proč/?/ straní nepřijatelným agresivním reakcím Putinovy dekadentní současné Rusi...

Celkové hodnocení: Tři mínus...

P. Dvořák 7.5.2020 6:38

Protože podat trestní oznámení na sebe, může jenom čučkař.

Debilní čučkař.