18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

GLOSA: Moc je ještě mladá

Když si teď Česko "užívá" svou asi dvoustou padesátou devátou vládní krizi, a to hned za dva neúplné roky existence jednoho Nečasova kabinetu, lidé se houfně chytají za hlavu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 11.4.2012 23:48

"spousta občanů začíná vidět rudě"?

Pokud je toto tvrzení pravdivé, pak je největším selháním našich "hlídacích psů demokracie", protože nic, co i v té nejhorší variantě mohli naši politici provést nelze vůbec srovnávat s totálním oloupením elity národa, vražděním a vyhnáním cca 100 000 jeho nejlepších synů a dcer, zničení znalostí a zkušeností (jak se strat o majetek), zničením cti, hrdosti, zodpovědnosti, morálky, vymýváním mozků nenávistnou, vše zahrnující třídní teorií...

Musím protestovat i proti označení komunistických dogmatiků za konzervativce. Konzervativismus, je už dlouho znám jako myšlenkový směr, který obhajuje, rozvíjí a v dnešních podmínkách aplikuje křesťanské hodnoty (křesťanskou morálku, tradiční rodinu, vlastenectví...) v životě společnosti i jednotlivce.

Pokusy rozmělnit tento pojem a zredukovat ho na pouhou obranu jakýchkoli (např. bolševických) pitomostí, je stejně ubohým trikem levicových intelektuálů, jako jejich pokus definovat levicovou (paternalistickou) politiku jako liberální (v USA) nebo jejich označování fašismu a nacismu za extrémně pravicová hnutí.

B. Rybák 11.4.2012 23:12

Re: Nejsou bezmocní,

Naprosto s Vámi souhlasím.

J. Kanioková 10.4.2012 21:48

Nejsou bezmocní,

jsou jen málo aktivní. Kdyby všichni, co nadávají po diskuzích a hospodách vstoupili do polit. stran, byla by větší naděje na změnu vrcholových politiků. To jen náš alibismus jim dovoluje pobývat na "výsluní" dostatečně dlouho, aby se na ně nalepily všelijaké lobbistické pijavice i pokušení ke korupci.

Žádné demonstrace na tom nic nezmění, jen angažovanost...

F. Eliáš 10.4.2012 8:00

Revoluce nejsou přínosem

Jedině evoluce má kladný vliv na vývoj lidí. Všechny revoluce, už od té francouzské, jsou zrůdné. Díky revolucím se chopili vlády lidé mocichtiví, kteří díky tuposti voličů si na chvilku dopřávají slasti králů a šlechticů.