30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Miloš Zeman vysvětluje

Prezident Miloš Zeman sklidil velkou nevoli ze strany řady komentátorů, kteří mu vyčítají „zradu“ společné protiruské politiky Západu. Tématem sporu je a bylo potvrzení přítomnosti ruských sil na území Ukrajiny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 9.9.2014 17:24

Ježišmarjá, zase kecy o ruské zbrojní technice..

když to tam bylo tak provázané.. a dnes si ty dřívější zbytky mohou opravit a jistě i zprovoznit. A taky se "kořistí" - Separatisté ukořistili 2 raketomety 9K58 Smerč a pět nákladních automobilů s municí do nich - http://ispomodnr.ru/military/smerch.html

Tanky opuštěné armádou - Charkov - https://www.youtube.com/watch?v=nNayl2A5qQ8

A prolhaný mainstream nás krmí pohádkami. Byť Zeman není moje kafe, za toto má u mě plus.

Konstantin Wecker - výbuch hněvu proti válečné hysterii - http://jdem.cz/bqkez7

P. Kmoníček 9.9.2014 16:08

Musíme to holt

ještě dva a půl roku vydržet než si ho zvolíme znova.

E. Sevrát 9.9.2014 16:47

Re: Musíme to holt

Pragmatický a pravdivý názor.

B. Pauk 9.9.2014 12:09

Nebyl Prognostický ústav založen KGB ???

Rakovinový nádor loupeživé, zamindrákované a lumpenproletářské KSČ metastázoval do postkomunistických falešných a bezduchých oposmluvních Klauzemanových prognosťáckých partají a partajiček (ODS, ČSSD, KSČM, KDU-ČSL, VV, ANO, SPOZ, ÚSVIT atd.), které vůči totalitou postiženým voličům nadále uplatňují tradiční "vedoucí úlohu strany" - jen ve zdánlivě pestřejší podobě – podle hesla: „Rozděl a panuj !“ Rakovina zhoubného, kainovsky loupeživého kolektivizmu se sama od sebe nevyléčí a vnější zásah může přijít paradoxně jedině z Ruska - přesunem čecháčkostánu za Ural a osídlením kotliny Novými Rusy nebo z Ruska a Německa vypuzenými muslimy. Tedy z deště pod okap.„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.

Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :

„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).

Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:

http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

P. Lenc 9.9.2014 13:56

Re: Nebyl Prognostický ústav založen KGB ???

Proč soudruhu Pauku rovnou nenapíšete, že soudruzi Stalin a Hitler jsou vám nápovědou a vzorem?

K. Luboš 9.9.2014 11:20

To já musím Zemana pochválit.

Zkuste si vzpomenout, kdy se nějaký český politik odvážil se svými protektory v něčem nesouhlasit a nebýt jen přisírkou. Dobře, Klaus...!  A pamatujete si na ten mediální řev? No a dál...? Havla jsem měl docela rád, ale jeho servilnost vůči Západu byla přímo nechutná. (Jak jen se plazil a poníženě omlouval třeba za ten semtex, třebaže to od něho ani nikdo nechtěl.) No a pak v 68. Kriegel. No pak snad už nikdo! Takže Zemana - bez ohledu na to, jestli pravdu má anebo nemá - v tomto ohledu obdivuji. Jen si to zkuste říci takovému Cameronovi, tomu alfasamci, který se na summitu producíroval jako nějaká hollywoodská hvězda to prosté: Ne!

Takže jsem optimista! A možná, že za nějakých 50 let budeme už opravdu sbevědomý a suverénní stát.

J. Klepal 9.9.2014 11:01

výborně vycvičení vojáci

Tak velkou chválu na ruské vojáky jsem od pana Bartoně nečekal, měl jen dodat, že Porošenko se svými ozbrojenci by tedy měli zavčas sklapnout kufry a po prohrané válce, kterou sami začali, se rychle dohodnout s rebely z východu, neboť v Kyjevě by tito výborně vycvičení vojáci mohli být do čtrnácti dnů.

S. Rehulka 9.9.2014 10:30

A čemu.....

....divíte ? Odchovanci Prognostického Ústavu ? Akcionáři ruského LUKOILU ? To, že sem tam a občas prohodí nějaký vtipný bonmot, to je jen doznívání intelektu korumpovaného slivovicou !

K. Janyška 9.9.2014 10:03

Kijevská Rus a rozpad SSSR jsou dvě

neobkročitelné věci, které musí každý, kdo chce přispět k řešení tamní situace brát na zřetel. Kdo si myslel, že Rusko nechá 8 milionu Rusů na Ukrajině, tedy v lůně své národní existence, jen tak bez povšimnutí, je vůl.... Dzp.

P. Vaňura 9.9.2014 10:41

Hitler také nemohl nechat 2,5 milionu

Němců v Československu bez povšimnutí. Jak to dopadlo (s nimi a s tím Hitlerem), je všeobecně známo.

9.9.2014 8:50

Závidím "vědci" Bartoňovi jeho informace.

Zatím on a Porošenko jako jediní vědí, kdo na východní Ukrajině porušuje příměří. Zřejmě má s cukrářem modré spojení. Inu, vědec ten se hned pozná. A když je navíc z ODS, tak tuplovaně. A co se týče Zemana, tak jeho snad už nikdo nebere moc vážně. On je taková korouhvička. Zřejmě podle promilí alkoholu v krvi.

P. Kmoníček 9.9.2014 16:06

Re: Závidím "vědci" Bartoňovi jeho informace.

Á, Rusov opět promluvil.

P. Kolar 9.9.2014 7:20

Přijde mi to, že byl

zaúkolován aby pomohl "naší ruské věci" - a tak něco plácnul.

P. Lenc 9.9.2014 8:15

Re: Přijde mi to, že byl

Přijde mi, že přestává vidět.Žeby pančovaný alkohol?

P. Sulc 9.9.2014 6:15

Myslim ze president Zeman ma z ostudy kabat,

od virosy az do dneska se stridaji jako straze a sotva jedna odezni, uz se pripravuje druha. Vzacny to typ presidenta. Jiste jednou prijde do musea voskovych statniku.

E. Sevrát 9.9.2014 16:52

Re: Myslim ze president Zeman ma z ostudy kabat,

Bude stát hned vedle Ronalda Regana,kterého si jako jednoho z mála amerických presidentů opravdu vážím. Bohužel v muzeích,tedy voskových je to šuma fuk.Regan,Stalin,Hitler atd. v jednom řadu.