8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kpt 2.1.2007 23:34

zaznamenání hodným problémem

se mi zdá sám fakt, že kredit Václava VI. ještě pořád není na nule. Nelhou-li průzkumy, je na tom  u respondentů podobně, jako býval svého času jeho předchůdce, Václav V.  Zdá se, že jde o generace zakořeněnou, ventilovanou nanejvýš někde u piva, úctu k vrchnosti. Nebo se pletu?

Brmboš 2.1.2007 5:44

Taky se odvděčil.

Nikdo nebránil Havlovi na to poukázat. Ale polské nebo ruské občanství Havlovi nevadilo. V té době měl jiné starosti získat zpět majetek pro knížete pána a pro sebe a svoji rodinu, který vůbec nechtěl.A navíc nemohl vést válku na dvou frontách, potřeboval podporu pro splacení dluhů sudeťákům.

Mirek od lesa 1.1.2007 21:26

Občanství je méně závažné,

než morální profil. Majetku má Karel Schwarzeberg asi dost, aby nemusel pronajímat Český Dům v Moskvě za úplatky, pan Pühringer z Lince asi jeho pár tísícovkami Euro na rozdíl od Jihočeských Matek na pana Schwarzenberga sotva zapůsobí.

Pochopte to, česká šlechta se vždy považovala za příklad, alespoň tak v této odpovědnosti byla její mládež vychovávána. Proto také mají vystupování a jazykové schopnosti, které českému proletariátu jaksi chybí. Nejde jenom o broilery nebo boilery, na první pohled nebo při první vyslovené větě je jasné, kdo je kdo.

A v této konkurenci pan president bohužel neobstojí. To je také důvod jeho nevole, kdo bude podporovat někoho, vedle něhož by se cítil jako proletář?

Trurl 1.1.2007 23:07

Re: Občanství je méně závažné,

Mzslím si, že "v této konkurenci" Klaus určitě obstojí, protože Schwarzenberg kromě jazyků nemá, na rozdíl od Klause, jiné vzdělání. Zkuste se Schwarzenberga zeptat k čemu jsou dobré třeba diferenciální rovnice, uvidíte jak široké vzdělání má. Klaus, pokud vím mluví A, N a rusky, což je postačující výbava. Takže jako proletář se určitě vedle Schwarzenberga cítit nemusí. Být ze šlechtického rodu totiž není žádná kvalita. Možná jste si spletl století.

daimonion 2.1.2007 0:10

Re: Re: Občanství je méně závažné,

Ušlechtilost šlechtice se pozná podle jeho chování ... nikoliv podle titulů ... a ty diferenciální rovnice - asi se je i Schwarzenberg kdysi učil (je inženýr), ale to že je podle tebe vzdělání ? :-D pokud ano, pak chápu, že pokládáš Klause za kultivovaného člověka ;-D ... co se jazyků týče, pak Klausova angličtina je czenglish čili dosti bídná, němčinu se učil již coby premiér a bude to takové Grunddeutsch ... a ruština v současnosti = 0 ....

Jenže předmětem srovnávání není Klaus x Schwarzenberg, ale Schwarzenberg x Zaorálek (coby případný ministr zahraničí ve velké koalici s ČSSD, které by Klaus dával přednost) ... a takové srovnání věru neobstojí ...

Mirek od lesa 2.1.2007 9:03

Re: Re: Občanství je méně závažné,

Nechci pana Klaus zbytečně urážet, ale jeho znalosti jazyků jsou přes pobyt v USA spíše rudimentární, anglické publikace mu zřejmě někdo korigoval.Němčina je samozřejmě dostatečná, aby si mohl objednat hotel nebo taxíka, na rozhovory s diplomaty a politiky však handicap, může být nevímjak moudrý, když to nedokáže formulovat, vypadá z pohledu těch druhých na hlupáka.

I ta jeho čeština je sice gramaticky v pořádku, ale formulace jsou mnohdy trochu kostrbaté, podobně jako u pana Špidly, ten má však i humanistické vzdělání na úrovni, to o panu presidentovi říci nelze.

Jeho vztah k EU bude zřejmě také ovlivněn jeho minulostí, jako člen nomenklatury se cítí na straně těch poražených.

daimonion 2.1.2007 14:02

Re: Re: Re: Občanství je méně závažné,

V hodnocení Klause se shodneme ... ;-)

Franta 1.1.2007 18:46

Schopnosti pana Schwarzenberga

Pan Schwarzenberg má mnoho předpokladů, proč by mohl být ministrem zahraničí: je to morálně čistý člověk, má perfektní vychování, vystupování a jednání. Umí dokonale světové jazyky a se spoustou politiků se dobře zná. Podle mého názoru je i dostatečně inteligentní a loajální a mohl by být dobrým ministrem zahraničí.

Pan Schwarzenberg má i jeden nedostatek, proč nemůže být ministrem zahraničí - "nemusí se" s panem prezidentem. Teď jde o jediné: jak zdůvodnit, ten jediný, drobný nedostatek.

Mám za to, že pro pana prezidenta je ten jediný a drobný nedostatek ohromným problémem. Raději by jmenoval ministrem zahraničí Troubelína z Horní-Dolní, který se neumí chovat, nedorozumí se jediným světovým jazykem,... Možná, že by jmenoval raději "osvědčenou kádrovou rezervu: Kato".

Ale mohu se mýlit...

JK 1.1.2007 18:19

kvalifikace

Pan Schwarzenberg má jednu podstatnou výhodu, kterou téměř všichni ostatní politici postrádají, totiž vychování. Představa paní Kuchtové jako ministryně školství by mohla být úsměvná, kdybychom opustili myšlenku, že vzdělání je naše jediná surovina do budoucna, takhle je to spíš tragedie.

A.S. Pergill 1.1.2007 18:12

Je docela za horizontem mého chápání,

že prakticky každý dovede pochopit jistou trapnost situace, pokud fotbalista, člen mužstva Slávie má v následujícím derby vsazeno na vítězství Sparty - naprostá většina se dokáže stotožnit i s tím, že v takových případech, pokud se na to přijde, následuje dosti tvrdé disciplinární řízení - ale prakticky nikdo ze zde diskutujících nedokáže pochopit, že to samé by mělo platit i pro ministra, který je přece jen na zodpovědnějším a pro činnost státu důležitějším postu než nějaký kopálista (při vší úctě).

Pan kníže má občanství cizího státu (Švýcarsko) a v dalším cizím státě má velké majetky, které ho tam také vážou (např. by mu mohly být za určitých okolností zabaveny). Z tohoto pohledu se při výkonu své funkce může X krát dostat do stejně problémové situace, jako ten fotbalista, co si vsadil na porážku svého týmu.

Madam Kuchtovou z tohoto hlediska neřeším, dotyčná dáma je pouze v zaměstnaneckém poměru s rakouskou institucí, k níž ovšem nemá žádné závazky typu občanského slibu, takže pokud by na vládě jednala v její prospěch, bude to prachsprostá finančně motivovaná vlastizrada. (Ten kníže se může dostat do střetu loajalit vůči dvěma státům, jichž je občanem.)

Tess 1.1.2007 20:57

Je zcela za horizontem meho chapani, jak by

mohly byt Schwarzenbergovi ZABAVENY v cizine majetky. Vite , ze "ma" majetek ve forme, na kterou ma on osobne maly vliv? Napriklad a ikdyby tomu tak nebylo, jak se da nekomu zabavit majetek? Ne, komunismus na zapade neni praktikovan......

doxa 1.1.2007 15:08

A Kavan má občanství britské

daimonion 1.1.2007 15:48

Re: A Kavan má občanství britské

A Pavel Tigrid měl občanství francouzské ... ;-)

Vojta 1.1.2007 13:34

K otázce nakonec.

Copak si Klause někdo ještě váží a věří mu? V době, kdy pan Schwazenbeg pracoval pro československo v exilu, Klaus lezl komunistů do pr..., jinak by nemohl udělat CSc, ani být na roční stáži v USA. Tomuto pokrytci a obratnému namipulátorovi, který obratně otáčí korouhvičku podle směru větru ,už dávno nelze věřit. To od jeho památného projevu k neobjasněným příjmům ODS kdy se kroutil jak had a blekotal něco o tom, že peníze jsou pro něho, co by předsedu strany, pod jeho rozlišovací schopnost. Od té doby už mu prostě nevěřím. A další jeho triky (sarajevský atentát, opoziční smoulva, nechtěné zhroucení mýtu o něm coby perfetním ekonomovi v roce 1997, vyžebraná volba do funkce prezidenta u komunistů) svědčí o jeho pouhém tahu na moc a co nejvyšší post. Teď pracuje hlavně na tom, aby byl zvolen ještě na další období. Všechny další jeho kecy jsou jen mlha kryjící jeho skutečné úmysly a cíle.

doxa 1.1.2007 14:49

Poslední president, kterého si vážili, byl Masaryk

(i když také ne všichni)

Andy0 1.1.2007 17:11

Re: K otázce nakonec.

kterejm komunistům, chytráku ? Podívejte se, kdy v tom juesej byl a zkuste chvíli přemýšlet.

Ale jinak máte samozřejmě pravdu, vaše analytické schopnosti jsou nesporné a nechápu, proč nejste prezident vy. ;-D

VL 1.1.2007 17:19

Re: K otázce nakonec.

A on KS něco pro Československo v exilu dělal? Mimo toho, že přispíval Havlovi na provoz mercedesu?

etcetera 1.1.2007 19:10

Re: K otázce nakonec.

   Škoda,že nám pověsili Saddáma......jak by do té vlády pasoval

Honza 1.1.2007 12:28

šlechtic

Pana Schwarzenberga odmítá prezident, část ODS a velká část veřejnosti. Pan Schwarzenberg byse měl zachovat jako šlechtic. S hrdostí a noblesou šlechtice by měl říct, děkuji, nechci.

daimonion 1.1.2007 12:30

Re: šlechtic

Pan Schwarzenberg suverénně vyhrál senátorské volby v Praze 6 a porazil horkou kandidátku ODS paní Kousalíkovou ... je mi známo, že i řada členů ODS ho tam volila ... asi to s tou jeho popularitou nebude tak špatné ... ;-)

daimonion 1.1.2007 12:58

Re: Re: šlechtic

přesně - 58,16 : 41,83

doxa 1.1.2007 14:51

Pan Schwarzenverg by se měl zachovat jako šlechtic

a vzít na to karabáč

daimonion 1.1.2007 15:48

Re: Pan Schwarzenverg by se měl zachovat jako šlechtic

arabáč? al kaida?

Hanka 1.1.2007 17:17

Re: šlechtic

to teda nevím, o jaké "velké části veřejnosti" to mluvíte. neslyšela jsem, minimálně, o žádném skandálu, do něhož by byl pan kníže zapleten, už jenom to, že nikdo nic ani nenaznačuje, je docela výjimka na naší politické scéně. taky má rozhled a umí jazyky, máme skutečně tolik politiků, kteří by se vyznačovali uvedenými vlastnostmi? to bych se moc divila.

olaf 1.1.2007 18:15

Re: Re: šlechtic

promiňte ale šlechtické tituly se u nás neužívají. Ale jinak se klidně divte dál, vzdělaných lidí je u nás stále dost.

daimonion 1.1.2007 22:59

Re: Re: Re: šlechtic

??? ... sám Václav Klaus se například chlubí tím, že je v Angličtině doma ... jenže když otevře pusu, tak je to docela hrůza ... taková dost primitivní Czenglish ... a spusta jiných politiků je na tom ještě hůře ... tak například ten v článku zmíněný Zielenec uměl jenom rusky ... a tenkrát to Klausovi také nevadilo ...

K.Scholze 1.1.2007 12:20

Další vlna

 nenávistné kampaně  proti Klausovi si tentokrát jako záminku vzala jeho pochybnost o kandidátu zelených na ministra zahraničí. Stějně jako návrh na ministryni školství nebylo toto řešení  ani v náznaku předmětem předvolební kampaně, voliči se k němu neměli možnost  vyjádřit a  také pro ně nehlasovali. Vynášení pana Schwarzenberga jako mimořádné osobnosti a velkého státníka je trapné.

daimonion 1.1.2007 12:23

Re: Další vlna

Aha - také jeden z těch, kdo precizní argumentaci pokládají za "nenávistnoiu kampaň" ... jako za bolševika ... :-/

olga 1.1.2007 17:34

Re: Další vlna

a paroubka snad někdo chtěl a hlasoval pro něj?

tatina 1.1.2007 12:17

Každý má právo na omyl,

a to se týká i pana Klause.Já s jeho vítkou nesouhlasím,ale zase si myslím,že to není až taková chyba,pro kterou bych si jej měl přestat vážit.