27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

GLOSA: Maturita u Komise

Občas neuškodí připomenout stará školní hodnocení. Třeba klasifikační stupeň „zákonné mravy“. Zní to přijatelně, že? Ve skutečnosti to znamenalo čtyřku z chování. Mravy zákonné byly jen krůček před nezákonnými – a ty už jsou věcí policie. Cosi podobného se vyskytuje i dnes.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 29.2.2020 14:20

Komise štrasbrusele je sborem drzých, levičáckých náfuků ...... který by "stále chtěl sjednotit počet finských bříz a počet olivovníků na svazích Portugalska".

Krom toho si myslí, že má termostat na teplotu Země.

Krom toho chce přestěhovat Afriku.

Krom toho chce zničit občany a vytvořit chovance.

Tak hlavně ten průměr!

Š. Hašek 29.2.2020 13:55

Průměr EU? Co to je?

Nikterak netoužím po tom,

aby stále někdo (Moravec, Nora168, Gazdík, Peksa ........ a jiní průměráři) stále vytahovali nějaký "průměr štrasbrusele".

Od školních let mi bylo naznačováno, že průměr je někdy naprosto nic neříkající číslo (zde tedy průměr něčeho od Finska až po Portugalsko, mě by třeba "zajímala průměrná spotřeba oliv a Malaga v tom prostoru", zajistí Jourová).

Tabulkáře a průměráře jsem zažil v dobách XIII. sjezdu KSČ/RVHP. Mně to stačilo. Ráno říkali průměr družstevních vajec na pracujícího. Dneska počet "gender ekonomů lidskoprávních na uhlíkovou stopu" ......

J. Lukavsky 29.2.2020 8:05

"jaderná energetika není nízkouhlíková?" no ona je přímo bezuhlíková, ale je fuj-bezuhlíková. Prostě se nám nelíbí, nám se líbí soláry na loukách a fofrníky na každém kopečku. A to je podstatné: líbí/nelíbí. J.L.

P. Dvořák 29.2.2020 4:28

Ve starém Římě o senátu, v EU (nejen) o komisi:

"Když zasedá Evropská komise a hodnotí situaci v zemích EU, nikdo si nemůže být jistý životem ani majetkem."

P. Hatina 29.2.2020 2:15

Jen taková drobná poznámka,pokud by měla opravdu znamenat nám přisouzená známka ". „omezený pokrok“, spíše čtyřku, znamenalo by to že řada států Evropy je daleko za námi, zralé na reparát... Protože, ve shrnutí této zprávy (na webu EK u nás) se píše v sekci "..Řešení makroekonomické nerovnováhy" toto :

"..Řecko, Itálie a Kypr se stále potýkají s nadměrnou nerovnováhou,

Německo, Irsko, Španělsko, Nizozemsko, Francie, Chorvatsko, Portugalsko, Rumunsko a Švédsko se stále potýkají s nerovnováhou,..

/rozumějme tedy současnou ekonomickou nerovnováhou"...

Zatímco u nás - je sice milé že to komisi zajímá, leč (ne)zavedení důchodové reformy bude mít přímé ekonomické dopady za takových 30 let. Kdoví jestli tehdy ještě bude nějaká EU existovat aby to mohla znovu zkontrolovat...