4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Plocek Teplice 15.7.2009 21:27

GLOSA: Konec reálného paroubkismu

Popsané projevy sociál. demokrocie a konečně i ostatních stran přímo nabízí novým, mladým neotřelým politikům možnost vytvoření nové strany s racionálnějším programem. Najde se v této republice někdo, kdo tuto příležitost využije?

Gardnes 15.7.2009 18:54

Každá věc má dvě polohy

Tu dobrou a tu špatnou. Dobrou stránku má i krize, která znemožňuje plné rozvinutí bezbřehého populismu v podobě slibů voličům od hlavní demagoga ČR J.Paroubka. V praxi to vyjde nastejno, akorát že Lid.dům musí hledat jiné možnosti. Zatím se jeví, že náhradu již vybrala v podobě masírování veřejnosti, jak by byl pro nás americký radar škodlivý, jak ti američtí imperialisté by chtěli okupovat naši socialistickou zem, která svoje štěstí bude hledat na výchoidě a nikoliv  v euroantlantické vazbě.

Hanuman 15.7.2009 15:07

Konstruktivní politika ČSSD

Pak už nevím, čím voliče nalákají. Většina jich slyšela jen na vylepšení finanční situace, to jim nyní už neslibují. Vrchol byla akce Ratha, který vrací postižené z bytů, což je celosvětový

trend zpět do sociálních ústavů! A dále přiznání kraje s obrovskými škodami po záplavách, že za zdravot.poplatky vyplatili 25 milionů z rizik.fondu kraje, které byly určeny právě na

škody podobného rázu. Cesta Paroubka do Ruska s jeho schůzka s Putinem také situaci

strany nepomohla. Snad voliči dostanou rozum a před volbami si náležitě prostudují

volební programy jednotlivých stran.

Barča 15.7.2009 17:14

Re: Konstruktivní politika ČSSD

Ty zreav. poplatky byly vyplaceny protizákonně, tak že by tu chybějící sumu na povodně zaplatili chlapci ze svých kapes?

Pamětník 2 15.7.2009 18:36

Re: Konstruktivní politika ČSSD

Nepovažuji vůbec za rozumné neplatit u lékaře i v nemocnicích.Možná by se dalo diskutovat o poplatcích za položku na receptu.Jenom nepochopím,proč současně s poplatky za léky,řada z nich se cenově změnila směrem nahoru o desítky %.To vše se už děje skrytě a hovoří se jen o poplatcích.Kdo rozhoduje o zvyšování cen léků?Než mi začne někdo oponovat,tak bych ho chtěl požádat,aby si to ověřil.Tím nechci říci,že schvaluji jednání hejtmanů,kteří poplatky vrací.Já jsem nepožádal ještě o nic a poctivě úhrady platím.Přitom chápu rozhořčení některých lidí,kteří na poplatky nemají,protože musí připlácet na léky i když nepijí,nekouří,ani se nepřejídají.

xxxxKubeš 15.7.2009 18:24

Re: Destruktivní politika ČSSD

Programy stran nejsou ke studování, stačí mít na zřeteli "osobnosti" stran, Vždyť třeba Paroubek s Kočkou v zádech mluví za vše.

realista 15.7.2009 20:15

Re: Destruktivní politika ČSSD

Když tak pročítám diskuzi, tak naprostá většina diskutujících jsou ekonomové par exellence,prognostici 1.evropská liga a myšlení skalních opor ODS.Ptám se,kde byli v říjnu loňského roku při volbách?

Rivkele 15.7.2009 20:22

Re: Destruktivní politika ČSSD

... kde byli v říjnu loňského roku při volbách? Řekla bych, že tehdy vedli tytéž sebejisté plky jako dnes a pak jen zírali, jak je realita převálcovala.

ludva 15.7.2009 15:07

reál soc?

 Zazvonil zvonec a pohádky je konec.To se to siobuje za cizí peníze na dluh a kdo to zaplatí no socky ne.

beruška 15.7.2009 12:55

socialisti

A jak to ctějí udělat, když neumí než rozhazovat tam, kde něco je a kde nic není, tak alespoň zničí vše co ještě funguje. Tam jejich schopnosti končí. jechich shopnosti jsou ve lžích a slibech.(Y):-/

Landys 15.7.2009 15:11

Re: socialisti

:-/beruško, ty jsi tady z toho všeho tak silně rozrušená, až se nějak zavzdušňuješ. Příště pomaleji (myslím psát, to myšlejí je pomalejší určitě) a aspoň dvakrát to po sobě ještě přečti. Nedělá to dobrou reklamu správně uvažujícím jedincům se srdcem na pravém místě :-(

kato 15.7.2009 15:35

Re: socialisti

Nekárej,myšlenka je dobrá-dej si pohov učiteli,máš prázdniny.

jirka.s. 15.7.2009 18:59

Re: socialisti

Nu, oni ještě "U kulatý báby" neotevřeli, tož lampedusa holt bude muset ještě nějakou chvíli počkat, než začne nasávat ony převratné vědomosti! Zatím se musíme spokojit jenom s drobky jeho kolosálních vědeckých objevů !!! ;-D

Standa 15.7.2009 10:40

Koalice

koukala na krizi jako puk a jen vystrašeně čekala jako černý pasažér. Sama pro řešení neudělala nic.

PetrH 15.7.2009 11:25

Re: Koalice

No ještě že máme vás. Jinak by tu byla krize už nafurt.;-D

beruška 15.7.2009 12:57

Re: Koalice

Ještě že nedělal nic. Naše štěstí. Němci zavedli šrotovné, udělali astronomický dluh, který ničemu nepomihl a jsou na tom stejně jako my, ale bez dluhu ze šrotovného. Někdy se vyplatí nedělat nic, protože se napáchá méně škod.:-D

Robert E.Lee 15.7.2009 15:46

Re: Koalice

Náhodou,šrotovným nezištně pomohli hlavně naší Škodovce.:-D;-D

Frank 15.7.2009 10:29

Já věřím jen hochům z grémia.

Zvláště ti čtyři na fotce představují pro naši zem jistotu, morálku a prosperitu.

Michal 15.7.2009 11:52

Re: Já věřím jen hochům z grémia.

Co Paroubek s Ráthem, Zaorálkem a Havlem se nechali taky vyfotit? :o)

jirka.s. 15.7.2009 14:02

Re: Já věřím jen hochům z grémia.

Ti už jsou vyfocení dávno a dávno tomu a uložení v archívu na Ljubljance!!!  ;-(

brutus 15.7.2009 9:57

Cely tenhle clanek

Je sprostym utokem na tehotneho muze a jeho psa! A verte tom, ze to JP takhle nenecha!

cicero.jan 15.7.2009 9:32

Co jsou to za zvířata ti bohatí?

Co je to za podivné zvíře, ten bohatý člověk? Nemyslím tím ty bohaté, jejichž bohatství vzniklo zlodějnou, lumpárnami a tp. Jejich bohatsví vzniklo neschopností státu dohlédnout na dodržování pravidel nebo přímo státními úředníky lumpárny provozované. Mám na mysli ty bohaté, kteří k bohatství přišli vlasní prací, nápady a pílí. Jsou to lidé opravdu hodní trestů, je potřeba jim brát jejich mnohdy těžce vydělané peníze formou všemožných daní a ty následné rozházet na nesmyslné akce? Neukazuje se téměř kriminalizací bohatství, že ideální xcesta je v šedém průměru s drobným přikrádáním, tak jako v minulých 40 letech? Stále se ukazuje, že platí ono čapkovské, když si soused pořídí kozu, nebudu pracovat na tom, abych já si pořídil koně, ale na tom aby mu ta koza chcípla.

z Francie - Le Monde 15.7.2009 9:56

Re: Co jsou to za zvířata ti bohatí?

Tváří v tvář krizi je nutné se začít dělit.

Ústřední příčinou ekonomické krize je vzestup nerovnosti, především způsob, jakým bohatí přicházejí k bohatství. Ztratili svědomí. Jak ukázal ekonom Camille Landais, ve Francii stouply mezi rokem 1998 a 2006 mzdy těch nejlépe placených, kteří tvoří 0,01 procenra firemních zaměstnanců, o celých 69 procent.

To znamená každý měsíc nárust o 2800 eur! Ti nejbohatší navíc ještě žádají úlevy od státu ve formě snížených daní, a to pod pohrůžkou, že dochází k "odlivu mozků" do zahraničí, což žádná studie nikdy nepotvrdila. Je nemožné reagovat na ekonomickou krizi bez úsilí o národní solidaritu.

PS

spotřebitelský kolaps-důsledek rozevírání nůžek mezi b. a ch.

.MichaL 15.7.2009 15:09

Re: Co jsou to za zvířata ti bohatí?

To je zajimavy. A ja trouba celou dobu myslel, ze krizi zapricinila "socialni" politika spojenych statu, ktere rucily za kazdou hypoteku, takze hypoteky byly dostupne bez ohledu na realne moznosti klientu, velka poptavka deformovala trh s nemovitostmi atakdale.. No a kdyz praskla hypotecni bublina, praskla i ta realitni a domino jelo po celem svete. Tak jsem si to celou dobu myslel blbe...:-) Ale preci jen, prislo mi to srozumitelny - na rozdil od tech nuzek.

Landys 15.7.2009 9:18

Tak jak je to vlastně s tou krizí ?

:-/Dle některých je, dle některých už skoro ne - jak se v tom má člověk méně obeznámený orientovat ! Před časem šel kvůli ní Paroubek málem sedět za šíření poplašné zprávy, hned nato se z Topolánka a Kalouska stali nejneohroženější bojovníci proti této hydře. Makroekonomové (Klausova typu) prohlašují, že se nic vážného neděje, volný trh je stále to nejlepší co může být, jedná se jen o lehkou chřipku - uzdravení již přichází, již je skoro tady. Zaměstnavatelé naopak s tragickým výrazem ve tváři svým zaměstnancům sdělují, že krize je hluboká a bude trvati dlouho - proto stále nemohou býti žádné prémie ni odměny. Jak tady ty poměry znám, u nás bude krize opravdu dlouhá. Bude to něco jako s tím naším majitelem benzinky. Když se pohonné hmoty zlevňují, má ještě staré zásoby, když se zdražuje, ještě se nikdy nestalo, že by neměl již zásoby nové. Jeden maník u piva též líčil, jak na poradě výrobních pracovníků upozornili generálního ředitele, že se dlouhé roky nepřidávalo, že se jim špatně žije, protože za ten čas se všechno velmi zdražilo. Ten bodrý muž s platem 120 tisíc musel těm nechápavcům s platem 15 tisíc vysvětlit, že musí za rohlík též zaplatit 2 koruny a za mléko 15 korun. No a na něj ta krize taky těžce doléhá, protože momentálně nemá ani na oplocení (svého nově budovaného sausforku). Tím chci jen potvrdit, že opravdu je potřeba přilepšit těm bohatým, na ty ta krize doléhá mnohem tvrději ;-( 

jirka.s. 15.7.2009 9:47

Re: Tak jak je to vlastně s tou krizí ?

"Jeden maník u piva též líčil,..."

 No konečně jsi přiznal, lampeduso, kam na ty žvásty a zhovadilosti chodíš! Naše potíž tady na Psu je v tom, že kdybys to šířil dál po těch putykách , s velkou pravděpodobností blížící se jistotě, bys v některé dostal po tlamě! Tady se schováváš za jistotu, že  virtuální facka nebolí! (Y);-(

Landys 15.7.2009 11:36

Re: Tak jak je to vlastně s tou krizí ?

:-/Modrý Homér a myslitel celosvětových parametrů opět vypustil (akorát nevím, ze kterého otvoru)  jedno ze svých mouder. Hochu, pro tebe by byla i ta facka málo, tebe by museli kopat od rána do večera - a myslím, že už ani to by nepomohlo. Ty jsi naprosto jedinečné individum - bez tebe by to tady zkrátka mělo úroveň. ;-)

jirka.s. 15.7.2009 13:56

Re: Tak jak je to vlastně s tou krizí ?

Vynikající, naprosto signifikantní výtvor pro tvora nakaženého rudou syfilídou, evidentně už ve stádiu progresivní paralýzy! Už bys měl konečně zahodit  to husákovo poučení a sáhnout třeba po Červené Karkulce! Není tam sice toho násilí tolik jako v instrukcích lidových milicí, ale kdyby ses ho snažil snad tady i na veřejnosti mávat tou myslivcovou brokovnicí, nebyl bys tak směšný jakým jsi, když tady trousíš ona moudra o kopání do prd/ele od rána do večera! Svědčí to pouze o tvém argumentačním vákuu ("Jeden maník u píva.."), ale též o nedostatečném sebeovládání  se sklonem ke kardiovaskulárním poruchám! Krátce řečeno (abys pochopil i ty), dej si majzla, ať tě neklepne pepka!!! ;-D

chmeldis 15.7.2009 20:07

Re: Tak jak je to vlastně s tou krizí ?

Já se tě Landysi opravdu nechci zastávat, ale tvoje bolševické myšlení je otřesné, navíc si asi o sobě myslíš, že nejsi blbec. Omyl, jseš neuvěřitelnej blbec.

Modrá volička 15.7.2009 9:15

Průměrný dluh za rok za sosanů byl 75 milard, průměrný dluh za ODS byl 100 miliard....

Blbý, ale je to tak....Miluji Modrou šanci i její plnění...