8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

GLOSA: Klimatická konference

Příklad tzv. Migračního kompaktu, který na poslední chvíli naše vláda spolu s řadou dalších zemí odmítla podepsat, ukázal nepřijatelnou dosavadní praxi sjednávání a přijímání mezinárodních smluv dohod a na jejich základě vnucování signatářským státům povinností a závazků, o nichž jejich občané nic netuší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 15.12.2018 13:20

Z úst komunisty nic nemá cenu. Jen, že by se členství v KSČ

veřejně omluvil. Byl to přece zločinecká organizace. To však oni neudělají. Jednou komunista - navždy komunista. Je to jejich celoživotní náboženství... Dzp.

M. Šejna 15.12.2018 11:34

to jste se hezky rozčílil, pane Zbořile

když už máte takový přehled, narozdíl ode mě, tak nám tu jistě sdělíte, který tichomořský ostrov se zvětšuje, a o kolik je to km2.

Krávy prdí mimo jiné metan, což je skleníkový plyn, jestli to náhodou netušíte. Máte ale pravdu, že metan přispívá zatím k celkovému skleníkovému efektu opravdu marginálně. Také jsem nikdy netvrdil, že metan přispívá významně. To se zas nejspíš Vám zdál nejaký divoky sen.

:-D

J. Zbořil 15.12.2018 11:06

Re: Institut IVK nečte oficiální média.

Obávám se pane Šejno, že jste to vy, kdo čte velmi povrchně a tady šíří spíš své dojmy. Oficiální delegace si můžete prohlédnout na seznamech na stránkách COP 24 a tam zjistíte, že ministr Brabec tam na chvilku je, ovšem celý ansámbl vede Pavel Zámyslický. Delegace je celkem 26 členná a není v ní pan Metelka, nýbrž R. Tolasz. O mnohých expertech a si dovolím zapochybovat, je tam dost nevládek s celkem jasnými cíli, které rozhodně nejsou v souladu se zájmem tohoto státu. A vůbec se tam nejedná o emisním obchodování a s prominutím neznám český podnik, který má dost povolenek (zdarma), aby na nich horentně vydělal. Hlavním cílem tohoto jamboree je sbubnovat ročně 100 miliard USD do klimatického fondu, což se nezdaří, ani omylem! a také utáhnout šroubečky v souladu s poslední zvláštní zprávou IPCC, že abychom udrželi... tak musíme globálně utratit ročně 2,4 trilionu USD do roku 2035. A to je sakra něco jiného, než se praví v našich oficiálních pramenech a má-li to pro každou rodinu např. v USA znamenat roční výdaj přes 20 000 USD, (u nás skoro půl milionu, jestli se nemýlím) tak by nějaká diskuse byla zjevně žádoucí Naše klika je, že se tenhle mejdan stejně dohodne jen na tom, že se dohodne příště. Mimochodem, víte, kolik delegátů je na tomto mejdanu třeba z Guineje? 409 hlav - a to je o devadesát méně, než bylo loni v Bonnu. Takže pan Weigel má pravdu, na rozdíl od vás. A víte, že tichomořské ostrovy se zvětšují? a že krávy svými větry ke zvyšování obsahu skleníkových plynů přispívají zcela marginálně? Asi to bude chtít číst víc, než jen titulky...

M. Šejna 15.12.2018 10:51

předindustriální éra

Klimatický "závazek" je udržet globální teplotu pod hodnotu 1,5°C oproti teplotám v předindustriální éře. IPCC označuje za předindustriální éru období 1850-1900. Tímto dávám dodatečně za pravdu panu Zingovi, který tento interval uváděl v jedné z diskuzí tento týden na Psu.

V letech 1850-1900 měla průměrná globální odchylka od průměru 20.století hodnotu -0,2°C. Posledních 10 let má odchylku +0,7°C. Nejteplejší rok 2016 měl odchylku +0,92°C.

Z uvedeného plyne, že v současnosti je oproti předindustriální éře tepleji o 0,9°C, přičemž rok 2016 byl teplejší o 1,12°C. Zbývá tedy už jen asi 0,6°C k dosažení rozdílu 1,5°C.

Trend oteplování je v současnosti asi 0,18°C za desetiletí. Z toho plyne, že pokud se takto bude oteplovat dál, dosáhneme hodnoty 1,5°C někdy v letech 2047 až 2050.

R. Nenechal 15.12.2018 10:26

Re: A já nadšeně souhlasím s panem Weigelem!

IVK je trpaslik? No mozna ze tam jsou zamestnanci lide kteri podstatne predstavuji loutky a pan Klaus jen taha za snurky co maji psat a delat:):)

M. Šejna 15.12.2018 10:12

Institut IVK nečte oficiální média.

Kdyby členové IVK sledovali oficiální média, věděli by, že Česko ja na konferenci COP24 reprezentováno ministrem Brabcem a delegací složenou z odborníků na problematiku z ministerstev zemědělství a financí. Dalším delegátem je náš zástupce v IPCC - klimatolog Metelka.

Pokud jde o to, co se na COP24 řeší, tak je to mezinárodní obchod s emisními povolenkami a (světe div se) finanční pomoc státům, které začínají být postiženy globálním oteplováním. Dále se řeší, zda závazky s Pařížského summitu jsou dostatečné k tomu, aby nevzrostla globální teplota o 1,5°C oproti předindustriální éře.

Z uvedeného plyne, že Česko možná na změnách klimatu vydělá. Pokud se nepletu, tak české firmy mají přebytek emisních povolenek a mohou je tedy nabídnout k prodeji. Jinými slovy - kdo omezí emise při výrobě, ten může vydělat.

P. Lenc 15.12.2018 7:41

Re: A já nadšeně souhlasím s panem Weigelem!

Ještě že máme vás, trpaslíku.

P. Jirkovský 15.12.2018 6:44

A já nadšeně souhlasím s panem Weigelem!

Na co delegace, na co výbory a konference, na co parlament, když máme IVK, vedený takovými giganty, kteří stejně vědí všechno líp, všude byli dvakrát a od všeho mají klíče.

J. Novak 15.12.2018 1:37

Já zvědavej nejsem

Ono je to asi jedno .. OSN již bohužel nelze brát vážně .. takže se tam něco dojedná, USA to budou stejně ignorovat a pragmaticky uvažující země se mohou přidat. Němci budou chvíli kvičet .. aby tak po deseti letech zjistili že se bez vlastního jádra neobejdou .. pokud tedy mezitím nevyhlásí chalifát.

M. Krátký 15.12.2018 1:00

taky jsem zvědavej

ale spíš si myslím, že se to nedozvíme - naše vláda "řeší" bilbordy podél dálnice a podobné 3,14čoviny, eventuelne novičok a píčahnízdo