22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

GLOSA: Klaus také něčemu nerozumí...

V nedávném rozhovoru pro Týden se exprezident svěřil, že vůbec nerozumí tomu nespornému úspěchu ANO a Andreje Babiše. Že marně pátrá po nějaké ideologii, po jakémkoliv slušném důvodu proč volit právě tohle hnutí, právě tohoto lídra…

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 21.5.2014 13:09

Bože, bože,

vy jste nikdy v zamyšlenosti nic neuložila jinam, než jste původně zamýšlela ?

Že to byl ale "vypečený kousek" kameramana ČT, kterého vzal Klaus ve skupině, která jej na této zahraniční návštěvě doprovázela, to jistě považujete za fér jednání. Zvláště poté, co se toto video v nejkratší době začlo z ČT nabízet po celém světě. Bylo jediné, a to při zahraničních návštěvách bývá různých reportérů i kameramanů, ale nikdo jiný to nenatočil.

Jen zástupce naší pravdoláskovní ČT. Vyloženě ze zlomyslnosti.

M. Mýval 21.5.2014 22:07

souhlas

Pokud dostane podepisující pero i s futrálem, je logické, že futrál slouží k tomu, aby si jej dotyčný odnesl. Tak to běží ve světě, pouze buranka Nora z vidlácké ČT to neví.

K. Frauknecht 21.5.2014 11:23

Zase jste od toho měla upustit :-)

Takhle to vypadá, že si do té kávičky občas něco přicmrdnete :-).

J. Gogo 21.5.2014 0:23

Tak Havránek nám dokázal, že nerozumí vlastně on.

Ač Klause moc nemusím, Havránek napsal zbytečný a docela hloupý článek. A pokud nepochopil, jak to Klaus myslel, tak je mi ho líto. A Bohuš sice může být někomu nesympatický nejen vzhledem, ale i činy, ale od Havránka to opravdu sedí. To je sympaťák a štramák na první pohled.

J. Vyhnalík 21.5.2014 0:17

Kdo nechce, nechápe

VK to řekl poměrně jasně. Nešlo mu o to politologicky analyzovat a rozebírat příčiny Babišova úspěchu. On VK vlastně nikdy nebyl politik ve smyslu honění se za popularitou a lacinými hlasy. VK nevidí žádný skutečný přínos Andreje Babiše a jeho hnutí pro diskusi o směřování Česka a jasně to říká.

ANOfert coby sdružení lidí, kteří chápou politiku jako cestu k vlivným postům a rozdělování dotací, je fakticky to, co je většina politických stran u nás, jenom bez "balastu" ideologie. Esence toho, co lidé na politice nenávidějí. Bohužel bude ještě chvíli trvat, než to lidem dojde.

P. Scheck 21.5.2014 3:07

Re: Kdo nechce, nechápe

Říkáte, pane Vyhnalíku, že: "VK vlastně nikdy nebyl politik ve smyslu honění se za popularitou a lacinými hlasy." Obávám se, že opak je pravdou, i když nepopírám jeho jistou specifiku i osobnost. On se totiž pan VK choval jako vysloužilá slavná herečka. Dokud mu v dobách slávy podkuřovali jeho "vlez VK" (ti budou ale lézt vždy někam někomu), moc mu to nevadilo. Moc dobře o tom věděl, ale nevšiml jsem si někdy náznaku odporu (viz vrchol všeho - Petr Čermák sedící drze na lavečce Sparty...). Sláva a pozornost médií je určitě silná droga, což chápu. 

No a když pak pozornost pominula, dělal cokoliv kontroverzního, aby byl vidět. Jako ta stará herečka s opičkou na rameni. Lze to, pravda, nazývat také jako jeho statečný boj proti všem, ale já bych spíš doporučoval se podívat pravdě do oči.

Z. Baldova 21.5.2014 6:11

Re: Kdo nechce, nechápe

Hodnoceni Vase prispevku  je jedna s hvezdickou

Z. Baldova 21.5.2014 6:11

Re: Kdo nechce, nechápe

Oprava   Vaseho

P. Schuster 21.5.2014 8:18

Re: Kdo nechce, nechápe

Klaus dlouhodobě kritizoval např. tzv. "globální oteplování", Euro, federalizaci EU, vyjadřoval se k věcem, které media upřednostňovala - prostě Václav Klaus nikdy nebyl populista, kým současná politická garnitura - škoda řeči...

J. Kanioková 21.5.2014 8:52

Čekat od fanatického eurohujera,

že bude objektivní k jakémukoliv kritikovi EU, tak to je sci-fi. A jméno Klaus tak svádí si "plivnout"..

P. Scheck 21.5.2014 10:49

Re: Čekat od fanatického eurohujera,

Pokud to, paní Kanioková, považujete za plivání, je mi líto. V tomhle vám fakt nepomůžu...

M. Fleishman 21.5.2014 10:56

Re: Čekat od fanatického eurohujera,

když mluvíte o "plivání" drahá pí. Kanioková, jistě k tomu mají "plivající" důvod! Nemyslíte? Stejně jako určitě máte nějaký důvod i Vy, k "plivání" na EU, LN, eurohujery atd. kdo má odlišný názor od Vás, potažmo "IVK" ? Vy sama jako stíňová aktivistka a Kajan v sukních pliváte, tedy pracujete! Dokonce i během nočních hodin jak vidno z příspěvků, kdy většina lidí ještě spí. To Vaše zaúkolované "plivání", není obyčejné "plivání", ale manipulace, populismus, propaganda a oblbování veřejnosti za které jste velice pravděpodobně i odměňována.

J. Kanioková 21.5.2014 13:11

chichichi,

a jinak všichni zdrávi..

J. Vyhnalík 21.5.2014 11:45

Re: Kdo nechce, nechápe

Co má Petr Čermák a nějaký hloupý fotbal společného s tématem?

S. Donát 21.5.2014 12:16

Re: Kdo nechce, nechápe

Co to tu plácáte za nesmysly? Kdy se Klaus řídil veřejným míněním? Natvrdo říkal svoje názory, ať už byl populární nebo ne. Říkal je jako premiér, jako ministr i jako prezident, bez ohledu na to, co si mysleli jiní. S jeho názory nemusí každý souhlasit, každý má právo na ten svůj, ale netvrďte nám tady, že se snaží jen zviditelnit. A toho Čermáka jsem taky nepochopil...

R. Langer 21.5.2014 12:55

Re: Kdo nechce, nechápe

Hm, já to ovšem vidím jinak.

B. Rybák 22.5.2014 11:32

Re: Kdo nechce, nechápe

Nějak Vám uniklo, že pan profesor V.K. vždy hájil stejné hodnoty, že vytvořil stranu (ODS), do níž přešlo cca 90% politicky prodemokraticky aktivních občanů naší země (z OF).

To, že do této tehdy bezkonkurenčně nejlepší reformní strany vstoupilo místo potřebných cca 500 000 členů pouze cca 20 000, a on se musel opírat i o "Čermáky" nebyla rozhodně jeho vina.

Byl to m.j. zločin elitářské postkomunistické "nepolitické politiky", která postoji demokratické většiny občanů hluboce pohrdala (nechtěla západní demokratický kapitalizmus)!