28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

GLOSA: Klaus, Babiš a polistopadové zlo

Václav Klaus byl přelomovým ministrem financí, místopředsedou federální vlády, dvojnásobným předsedou české vlády, předsedou Poslanecké sněmovny a dvě funkční období prezidentem republiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Sohorova 4.1.2014 17:07

Re: Pane Štěpánku -

No teda ten se ale musel prodirat a co ho to stalo sil  nez nakradl spousty miliard ze kterych ted zije Pan Babis rekl jasnou pravdu a to nerekl jenom on ale drtiva vetsina CR vcetne inteligence  tak ze ?? To nebyla zadna urazka,ale hola pravda  KLAUS JE NEJHORSI POLISTOPADOVE ZLO CO MOHLO NASI ZEMI POTKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P. Novotný 5.1.2014 1:41

Re: Pane Štěpánku -

Víte, nejsem nesoudný odbivovatel Klause, ani dvakrát nemusím Babiše, ale:

co se týče Klausova holedbání ohledně jeho zásluh, tak proč provedl tak do očí bijící amnestii, která v podstatě zabránila prokouknutí všech machinací po slavné privatizaci (spíše zabránila postižení gaunerů, kteří se na ní napakovali a zřejmě byli Klausovi nějak za to zavázáni a mohli by jej ještě nějak ohrozit)! To by se nám ten obrázek tatíčka Klause divně vybarvil.

Ohledně Babiše, také nemám rád estébáky, ale když je nepostihla sestava okolo Havla a v té době vlastně i Klause, tak co s tím chtějí dělat nyní? Vždyť už je to jedno, ti největší parchanti z STB a KSČ (jen pod jiným pláštíkem) stejně rozhodují v současnosti o celém vývoji České republiky. A to pomáhal umožnit mezi jinými právě i Klaus! No a Babiš to před volbami řekl jasně, proč jde do politiky - již ho nebaví kvůli státní zakázce dávat státnímu úředníkovi úplatek až 70% z celkové ceny, když dříve satčilo 30%. Aspoň to řekl na rovinu!! A ti, co na to spustili humbuk, jaký je to lump a korupčník, jsou stejní pokrytci - velmi dobře vědí, jak výběrová řízení probíhají a najednou jsou vzteky bez sebe, že to někdo řekl na plnou hubu.

Takže, kdo je větší škodná pro ČR a pokrytec? Člověk, který něco dokázal svojí prací, i když s pochybnou minulostí, nebo člověk, který pro svoji ješitnost a sebestřednost ani po 24 letech není schopen přiznat, že ne vše bylo úplně správně a košer? I když má podle svého minulost "hodnou následování".

No já nevím. Lupen

J. Boleslav 5.1.2014 10:45

Re: Pane Štěpánku -

Přínos Klause a Babiše pro tuto republiku je neporovnatelný a soudní lidé tento kolosální rozdíl jistě vidí. Bolševicko-estébácká stvůra Babiš by měla lézt kanály a neurážet jiné.

Š. Hašek 5.1.2014 14:44

Re: Pane Štěpánku -

Asi tak, pane Boleslave.

V. Kusý 4.1.2014 14:24

Nejsem člen fanklubu ani VK, ani AB, ale pravdou

je, že VK se podílel na nastavení podmínek tak, aby mohl AB stát miliardářem.

D. Šimáček 5.1.2014 20:13

Re: Nejsem člen fanklubu ani VK, ani AB, ale pravdou

na nastavení ekonomických podmínek, na nastavení morálních (nepotrestání komunistů) měl největší vliv vh

P. Skřivan 4.1.2014 14:20

Tak je to logické.

Spolupracovník KGB není na žádném seznamu, tak může zastávat všechny funkce a dělat kariéru, dokonce i prasit na hradě. Centrála mu pomůže a jeho velitel ho přivítá i jako hrdinu v Kremlu. Jen ti divní amíci ho nějak nemusí ... . :-)

Spolupracovník StB, tj. komouš druhé kategorie, který StB nestál ani za včasné skartování svazku, tak na toho se vztahuje lustrační zákon. Takže buď uspěje v podnikání nebo mu musí stačit řadové hákování ... .

Srovnávat ty dva je ne nepodobné tomu, jako když komunisti vysílali o Havlovi, že je ožrala a že celá Charta 77 je jen banda ožralých dobytků. Viděl jsem to na vlastní oči ... . Tím samozřejmě nechci srovnávat morálku pana Babiše s panem Havlem ... .

R. Hroza 4.1.2014 12:32

special service

Pro pana Babiše, prosím, přeložit " hic Rhodus" do češtiny.

Děkuji.

M. Kopřiva 4.1.2014 13:03

Re: special service

Štěpánkova latina: "Sudkulatýrystupijetujekáratentoryje". "Mistr" totiž rád  ohromuje své spoluobčany v přesvědčení, že stejně jedná s pitomci.

M. Kopřiva 4.1.2014 12:10

Nechápu...

...v jakém opojení může Štěpánek napsat, že: " Naprosto zásadní měrou se (Klaus) zasloužil o to, že se u nás rozvinul klasický vějíř politických stran ". Pouze v opojení ( a pak by pisatel měl sebekriticky počkat s psaním takových myšlenek až do vystřízlivění ). "Mistře"! Pan Klaus je naopak tvůrcem dohody, připomínjící spíše "Národní Frontu dvou zlodějů", tedy jednotu dvou ( komunisti dokonce připouštěli více ) rozkrádajících subjektů o tom, že si navzájem nebudou v rozkrádání bránit.

Babiš zatím udělal obrovský, chvályhodný historický čin, že pomohl utopit původně " Vůdcovu samodestruktivní stranu ". "Vůdce" naopak sám shořel v náručí paní Bobošíkové a sám by tuto ostudu přiznal, kdyby vlastnil čest sebereflexe. Ať si emigruje někam daleko, Evropa není dost velká pro nás oba. Babiš, na to, že ještě ani nezačal v politice fungovat, má úctyhodný začátek. Jak to dopadne, nechte, vážeńí vědmové, vědmy a vědci na budoucnosti.

Z. Sohorova 4.1.2014 17:11

Re: Nechápu...

Napsal jste to presne,ale tupcum tipu Donata Moravcove  Krivacka a spol  ti to jen tezko pochopi protoze jsou primitivove a Klaus si s nema dela co chce Klaus je profesionalni zlodej a lhar

S. Donát 4.1.2014 20:20

Re: Nechápu...

Děsím se dne, kdy mě nějaký tvor s Vašimi názory a mozkovým potenciálem označí za něco jiného, než za tupce. Mimochodem, paní sohorová, máte děti? Pro blaho dětí všech ostatních lidí doufám, že ne.

V. Kováčová 5.1.2014 9:51

Re: Nechápu..

No, paní, nebo slečna sohorová je zřejmě duševně zaostalá. Jediná obrana proti lidem tohoto typu je na ně vůbec nereagovat a ignorovat každou napsanou stupidnost, nebo nadávku.

J. Boleslav 5.1.2014 10:47

Re: Nechápu..

Máte naprostou pravdu.

J. Kulheim 4.1.2014 10:51

Zloději, kteří kradou

a při tom neporušují platné zákony se ozývají. Komunisté, mezi které patří i pan Babiš, v padesátých letech sebrali lidem ekonomickou a politickou svobodu a udělali z většiny lidí občany druhého řádu. Mnohým nesebrali pouze svobodu ekonomickou a politickou, ale poslali je na desítky let do kriminálu nebo rovnou do nebe.

V.K. byl jedním z těch, kteří se podíleli na tom, že se svoboda po roce 1989 znovu vrátila. Ekonomická transformace socialistické ekonomiky proběhla nejlépe ze všech zemí tábora míru a socialismu.

Nostalgie po časech, kdy jedni mohli všechno a jiní nic, některým lidem bere soudnost. Mezi takové lidi patří i pan Babiš a jiní "nositelé dobra". Pan Babiš bere cizí peníze. Oproti zlodějům, kteří riskují kriminál nebo i život, on se účastní zlodějiny podle platných zákonů. Není schopen pochopit, že okrádá své spoluobčany a to zejména ty nejchudobnější. Neštítí se ničeho

M. Kopřiva 4.1.2014 12:35

Re: Zloději, kteří kradou

" V.K. byl ( jen) JEDNÍM Z TĚCH (?), kteří se podíleli na tom, že se svoboda po roce 1989 znovu vrátila". Klaus totiž NEBYL ani dárcem či tvůrcem svobody, byl jen zneuživatelem okamžiku. Naopak, jako "PROGNOSTIK(?)", tedy osoba s interními informacemi o politickém dění měl by být zamítnut tak, jako jsou trestáni "insideři" v obchodních záležitostech.  Není bez zajímavosti, že píšete: " Zloději, kteří kradou a přitom neporušují platné zákony". Nemohl jste výstižněji vyjádřit skutečnost, že  p. Klaus pečlivě bránil pořadí důlžitosti - NEJDŘÍVE KRÁST, zákony o rozkrádání možná až příležitostně.

J. Kulheim 4.1.2014 12:59

Re: Zloději, kteří kradou

Pane Kopřivo, souhlasím s vámi, že V.K. nebyl "dárcem svobody". Svobodu ještě nikdo nikomu dobrovolně nedaroval. Svobodu si musí každý z nás vybojovat. Nám se podařilo jistou svobodu získat, ale těch kteří měli představu o svobodě, zejména pro sebe, bylo a je pořád ještě mnoho.

Nevím co myslíte tím, že "byl jen zneuživatelem okamžiku." Podařilo se mu přesvědčit dost lidí o své představě společnosti, ve které hraje velkou roli svoboda jednotlivce. Tuto možnost mělo 15 milionů občanů ČSSR. Proč jsem to neuděl já, vy, Zeman nebo nějaký jiný mudrc, to si musí každý promyslet sám. Já sebekriticky říkám, že na to nemám. To, že se všechno nepodařilo tak, jak bychom si přáli. To je jiná věc. Faktorů, které na to měli vliv je mnoho.

V.K. nebyl prognostik. To, že se nezapojili právníci se musíte zeptat někoho jiného, třeba pana Rychetského, který byl ministr spravedlnosti. Pokud by se zapojili, tak, při jejich rychlosti, by nebyl privatizovaný ani suchý záchod v Horní Dolní.

M. Kopřiva 4.1.2014 13:34

Re: Zloději, kteří kradou

Pane Kulheime, asi se budu muset střelit do hlavy, zřejmě již nerozumím slovům, psaným v mém rodném jazyce.

VYNIKAJÍCÍ kniha "Labyrintem revoluce, autor Jiří Suk,strana 63. "(Klaus) opakoval, že ON a jeho kolegové z akademického Prognostického ústavu jsou vhodnými kandidáty do hospodářských resortů ve federální i české vládě".

Citát Havla tamtéž, str.57:" Byl jsem už unavený a začínal jsem být arogantní a asi jse je už pěkně štval". ŠKODA !!!

J. Kulheim 4.1.2014 15:01

Re: Zloději, kteří kradou

Nenapsal jsem, že nepracoval v Prognostickém ústavu, ale, že nebyl prognostik.

"Ve věštírně byli zaměstnáváni pouze vysoce uvědomělí členové strany, ovšem paradoxně se našlo i pár výjimek (Václav Klaus). Bylo to ale způsobeno spíše tím, že nebyli úplně blbí a jinde by mohli třeba kritizovat a tak působit škody milované straně. Bylo tedy lépe je uklidit do věštírny, zavřít jim huby vysokým platem a stážemi v kapitalistické cizině, což je právě případ Václava Klause"

J. Boleslav 5.1.2014 10:49

Re: Zloději, kteří kradou

Přesně tak, naprosto s Vámi souhlasím.

J. Kanioková 4.1.2014 16:03

No, jo... bodejť byl Havel nějak...

když on a jeho parta usilovali o socialismus s lidskou tváří, a ono se jim tam najednou začli vyskytovat i lidi, kteří měli jinou nejen představu, ale i vzdělání a vědomosti.

Š. Hašek 4.1.2014 10:40

Velice trefný článek. Děkuji.

Inu Babišovi došlo, že nejde "jen" řídit firmu, ale je třeba získávat body mezi ožebračeným lidem.  Dříve se řečnilo na náměstích, dnes stačí televize.

Rozuměj mezi lidem majícím na Chorvatsko a nemajícím na jednoduchý regulační poplatek u lékaře (např.).

On Babiš samozřejmě tak vymaštěný není (jak je vymaštěný jeho blábol), jen prostě kalkuluje, kolik to hodí v příštích volbách a co stádečko vydrží.

Z. Sohorova 4.1.2014 18:11

Re: Velice trefný článek. Děkuji.

U Vas je to blabol a pro 90% lidi v CR je to pravda  a Vy jste nejak ozebraceny?? Ja teda ne  Jen mohu konstatovat ze pan Babis urcite proti Klausovi neco dokazal kdezto Klaus vubec nic jen podvody na lidi jako jste Vy

Š. Hašek 5.1.2014 11:13

Re: Velice trefný článek. Děkuji.

Vás nezaráží (při Vaší přímo matematické logice), že hvězda jasná Babiš by nic nemohl dokázat bez spolupráce s největším zloduchem polistopadové éry, který mu připravoval ty Vaše podvodné a stát rozkrádající zákony.

Nějak Vám a Babišovi ta tvrzení kulhají. Platí jedno? Nebo to druhé? Nebo obojí? A nebo Babiš jen žvaní kvůli spodině, kterou loví?

J. Forman 4.1.2014 10:34

Jen věk vás omlouvá

No - pokud bych měl rozhodnout, na kterém hrobě bych si s upřímnou radostí zatančil, tak Babišův by to nebyl.

Utvořte stranu - ňupínci. Stranu přátel Klause. Určitě svých 1,033 % hlasů v dalších volbách dostanete. Pokud bude volit každý, kdo Klause považuje za pozitivum českých dějin.

J. Jehlík 4.1.2014 12:28

Re: Jen věk vás omlouvá

Komoušové a estébáčtí fízlové všech zemí spojte se !

D. Procházka 4.1.2014 15:25

Re: Jen věk vás omlouvá

Nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. Hned potom černobílé vidění a hodnocení. Já třeba považuji Klausův přínos za celkově pozitivní.

D. Procházka 4.1.2014 15:30

Re: Jen věk vás omlouvá

Ještě k vašemu návrhu. Na základě sympatií k osobnostem hlasovali především voliči "hnutí", protože žádný smysluplný program za nimi nebyl a dosud není. Babiš plácá.

V. Kováčová 4.1.2014 9:54

No, procitnutí

z Babiše nastane do roka a do dne. Nasliboval, že když se bude hospodařit jako ve firmě, bude na zvyšování důchodů, vědu, kulturu atd. a bude vyrovnaný rozpočet. Ale takové plnění rozpočtu jako letos se mu jako ministru financí nepodaří, ani kdyby se p..... . Takže do roka do dne, pane ministře financí Babiši! Hyn sa ukáže!

M. Kopřiva 4.1.2014 12:53

Re: No, procitnutí

Holt, paní Kováčová, počkejte si až napřezrok se svým komentářem. "Vědmy" a "prognostici" dnes kouří kdejaké svinstvo a procitnutí bývá spojeno s ukrutnými bolestmi hlavy. To již není jako za časů Koziny. Hyn sa (h)ukáže !