3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

GLOSA: Kdybych byl Babišem, kdybych byl Fialou

Jsem ten úplně poslední, koho by bylo možné podezřívat z jakýchkoli sympatií k Babišovi. Nic dobrého si o tom člověku nemyslím. Nicméně na faktu, že jeho ANO má 78 poslanců, nic nezměním.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Tichý 26.10.2017 13:10

ODS muze koalici kdykoliv zrusit, kdyz uciti nepravost. Protoze ted tam jsou jen ti spravni hosi bez touhy po korytech. Takze Fiala muze docela snadno hlidat arcilotra Babise u huby i drzet za gule. A pritom prosazovat svuj program.

J. Karlík 26.10.2017 8:50

Pokud

ODS chce to všechno z posledního odstavce, tak at vyhraje volby jako ANO, potom nebude muset trapně zdůrazňovat svou druhou nejsilnejsi pozici a uskuteční svůj program. To co radite Vy, je ubohé vydírání.

P. Han 26.10.2017 9:01

Re: Pokud

Máme poměrné volby. Takže ten, kdo vyhrál, se bude muset snížit k ubohému škemrání.

J. Karlík 26.10.2017 11:54

Re: Pokud

Nevšiml jsem si, ze by vítěz voleb někde skemral, jedna o ustavení sněmovny_ potom chce hledat body, které jednotlivé programy spojují, zatímco křišťálově čistí politici, hlavně ODS, hledají, co je rozděluje. Podle toho dopadnou.

P. Khail 26.10.2017 10:36

Re: Pokud

Žádné vydírání, povolební vyjednávání. Nikdy to nebylo jinak, jen se s tím nikdo z pochopitelných důvodů nechlubí.

J. Karlík 26.10.2017 11:58

Re: Pokud

Mezi vyjednáváním a vydíráním je velký rozdíl, co navrhuje autor článku je vydírání. Vyjednat se mohou body programu, které jednotlivé programy spojují.

M. Moravcová 26.10.2017 14:45

Re: Pokud

a co navrhují koblihožrouti je vyjednávání. Tak to jo.

B. Mráz 26.10.2017 8:47

Nejsem žádný politolog,

ale pokud se ODS nějak nezapojí do tvorby příští vlády(přímá účast nebo tolerance menšinové), jsou dvě další možné varianty: 1. Babiš se spojí s SPD a to jistě není možnost, která by nás posunula správným směrem 2. Dlouhá cesta k předčasným volbám, které Babiš vyhraje mnohem drtivěji(možná nad 50 procent). Zapojí - li se ODS, bude mít možnost prosadit spoustu dobrých věcí. Nezapojí -li se, může v opozičních lavicích plakat čtyři roky .Kalousek by jí měl být mementem, že tudy cesta nevede.

D. Stirský 26.10.2017 7:39

Kolem EET je humbuk zcela zbytečný.

Nedávno jsem byl na Blaníku. V rozhledně bylo bistro - pivo, párky, pohledy, oplatky... Paní měla "krabičku" a byla na EET připojena. Nevím, kdo prodejnu provozuje - neziskovka (Klub turistů?) nebo někdo z Louňovic, ale to je jedno. EET není nic drahého a složitého. Podnikatelé si za ni mohou sami. Díval jsem se na stránky MF: daňové příjmy z daně z příjmů podle § 7 ZDP (podnikání) byly asi 0,5 % z veškerých daňových příjmů. To by muselo naštvat každého finančního ministra. K možné koalici ANO, ČSSD a Lidovci se mně vybavuje tato historka: Když zemřel císař František I. (1835), Vídeňáci plakali. "Neplačte", utěšovali je návštěvníci města valčíků, "vždyť vše zůstane při starém." "Právě proto pláčeme", replikovali Vídeňané.

M. Šejna 26.10.2017 7:50

Ano, kolem EET je humbuk zcela zbytečný.

Před 14 dny mi přijel jeden živnostník vyměnit autobaterii, protože ta původní se odebrala na věčnost. Přijel až ke mě domů a v garáži během několika minut zprovoznil moje auto. Pak si řekl o 4 tisíce Kč (za baterii, práci a cesti ke mě), což bylo o polovinu méně, než bych zaplatil v autoservisu a vytáhl krabičku s EET.

Tak jsem se ho zeptalm jak se na EET dívá. A k mému překvapení to chválil. Prý má od té doby pokoj od své ůčetní, která ho předtím buzerovala, že jí posílá nečitelné výkazy. A protože už před EET platil řádně daně, tak mu EET spíš momohla než uškodila.

Na EET nadávají hlavně ti, kteří vůbec nepodnikají a vůbec netuší, jak se EET používá. Stačí sledovat, kdo tady na Psu nadává na EET nejvíc. Většinou jsou to lidé, kteří nikdy nepodnikali.

A. Alda 26.10.2017 8:32

Mám podobnou zkušenost.

Dokonce i majetelé hospod si to chválí, což mne překvapilo nejvíc.

M. Krátký 26.10.2017 9:16

Re: Ano, kolem EET je humbuk zcela zbytečný.

Moje zkušenost s EET je silně záporná a stará 12 hodin. Dva dny se moje účetní nemohla prokousat ( obvyklým způsobem ) do mého Fin úřadu takto cituji : Aplikace Internet Explorer memůže zobrazit tuto webovou stránku. www.adisepo .mfcr.cz Večer tedy přijel můj IT technik ( já už byl dávno pryč ) a nějakým zázrakem se mu to podařilo, pak ale nastal další problém, že to po něm chtělo DIČ zákazníka protože denní tržba byla nad 10.000,-kč ( samozřejmě, že se jedná o denní součet všech EET paragonů ) takže to vyřešil tak, že do toho hlášení dal moje DIČ a prošlo to. Teď ale budu muset Fin úřadu vysvětlovat, proč tam dávám svoje DIČ - to vypadá jako, že to všechno zboží prodávám sám sobě !!! Takže znovu opakuji EET je na dvě věci. Jo a ještě mi můj IT sdělil, že si budu muset pořídit=koupit nové windousy atd kraviny. Hezký den všem nepřátelům EET a kontrolního hlášení. ČAU

M. Vondráček 26.10.2017 15:52

Re: Ano, kolem EET je humbuk zcela zbytečný.

Třeba měl , speciálně u Vás strach, že ho prásknete na berňáku :-) :-)

S. Ševeček 26.10.2017 9:34

Re: Kolem EET je humbuk zcela zbytečný.

Bingo.

D. Polanský 26.10.2017 7:23

Předčasné volby asi budou,

ale až někdy na jaře. V nových volbách hrozí, že mnozí budou hlasovat pro ANO z recese. Nějak podobně se dostali k hlasům Okamura a Piráti. EET by se zrušit mohlo, ale v žádném případě ne kontrolní hlášení, to eliminuje řadu daňových podvodů v řádech miliard. Manželka dělala od revoluce donedávna účetní v soukromých firmách, takže vím o čem píšu. Fiktivní faktury, storna a státe plať DPH. Naopak kontrolní hlášení by se mělo stát hlavním nástrojem kontroly. Ještě jej zkvalitnit.

Pochopitelně zvrhlosti Marksové, jako např. platit výživné za neplatiče, o tom se vůbec nebavit. Ale opatrně pokud jde o inkluzi, v té má prstíky i Fiala.

J. Dostál 26.10.2017 7:19

Jo, koalice ANODS by mohla fungovat,

kdyby Babiš hrál fér. Jenže právě tohle Babiš nějak neumí.

D. Polanský 26.10.2017 7:28

Re: Jo, koalice ANODS by mohla fungovat,

To je jenom o tom, co se mu dovolí. Myslím, že ODS pokud bude mít jasno, čeho chce dosáhnout, že Babiše uhlídá. A Babiš pro změnu uhlídá ODS. Dnes její vedení je složeno z lidí, kteří si k pořádné práci nikdy nečuchli.

P. Han 26.10.2017 8:58

Re: Jo, koalice ANODS by mohla fungovat,

Díval jsem se na vedení ODS a máte pravdu. Nevidím tam jediného člověka, který by věděl, jak se drží lopata. Zdá se, že to pro vás hraje podstatnou roli.

A. Bocek 26.10.2017 7:01

Ty podmínky pro vládu s ODS jsou racionální.

Jak však zprovodit ze světa Čapí hnízdo. Státní zástupcové nechtějí ztratit tvář, policie nechce ztratit tvář, budoucí koaliční partner nechce ztratit tvář a Babiš s Faltýnkem nechtějí ztratit svobodu. Fčil babo mudruj !

J. Chaloupka 26.10.2017 7:49

Policie nebo státní zástupce to mohou odložit,

protože žádný trestný čin se nestal. A bude to. Jen ještě není jasné, kdo bude řídit MV s proto policie váhá.

M. Klas 26.10.2017 12:25

Re: Policie nebo státní zástupce to mohou odložit,

On už padl rozsudek?

P. Maleček 26.10.2017 6:58

Učiň ďáblu dobře - peklem se ti odměmí.

Tohle na rozdíl od Štěpánka a Klauzovic rodiny věděli i ti nenejvzdělanější, ale jaksi od přírody moudří předci.

Je tu však jedna varianta. Těch pomalu 80 poslanců snad nejsou Babišovi nemyslící otroci. A subjektem za který jsou ve sněmovně není Babiš, ale ANO.

A tak by ODS měla učinit jednoduchou nabídku - s ANO ano, ale bez Babiše s Faltýnkem. Plus odchod všech úředníků pocházejících z Babišova impéria, kterými Babiš naimpregnoval veřejnou správu. Ani ne tak kvůli Čapímu hnízdu, ale kvůli 20.letému Babišovu mafiánskému podnikání a jeho psychopatické podstatě.

No a k tomu přidat požadavek zrušení nejkřiklavějších Babišem prosazených protidemokratických zákonů a nařízení. Vč. EET jasně určeného ne k výběru daní, ale k rozeštvávání společnosti.

A říct - toť za nás vše. No a nyní jste na tahu vy - poslanci za ANO. Vždyť sami tvrdíte, že jste demokratické uskupení, ne sekta otrocky závislá na své vůdci... a ďábel by začal smažit ve svém vlastním kotli.

V. Kotas 26.10.2017 7:02

Re: Učiň ďáblu dobře - peklem se ti odměmí.

A úspěch se zde musí potrestat všemi možnými způsoby.

J. Chaloupka 26.10.2017 7:51

A nejlépe dát moc do rukou lidí, co žijí celý život

z peněz daňových poplatníků, třeba Fialovi.

J. Schwarz 26.10.2017 7:11

Re: Učiň ďáblu dobře - peklem se ti odměmí.

Tak jestli někdo opravdu "naimpregnoval veřejnou správu" svými lidmi tak to jsou socani...

A. Alda 26.10.2017 8:34

Nějak jste se spletl.

Babiš ty volby neprohrál, ale vyhrál.

V. Kotas 26.10.2017 6:33

I předčasné volby jsou řešním.

Jen by se s nimi nesmělo otálet.

A. Alda 26.10.2017 8:35

A kdo na ně má peníze?

Která partaj může znovu platit prachy za kampaň?

ANO ano. Okamura i Piráti taktéž. Ale ti ostatní?

M. Dvořák 26.10.2017 6:24

návrh

... a proč by TO měl brát???

K. Pavlik 26.10.2017 3:49

Neberu

Zruseni EET by byla blbost, hodne zivnostniku si uz na to koupilo pocitac- muze nekdo rozumny navrhnout aby ho vyhodili?Ze se da upravit aby kazda babka to nemusela mit je tez pravda.- mimochodem to Babis navrhoval.

Toto zni jako ze jsem pro Babise - to ale neni pravda.