29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Zelenka 17.3.2010 20:25

povinnost rekultivace

Není přeci nemožné zavést povinnost rekultivace ekologicky znečištěných pozemků (bývalé vojenské pozemky, pozemky zkrachovalých továren apod.) v určitém poměru k pozemkům vyjmutým z půdního fondu. Myslím, že pro developery i pro investory továren na zelené louce by to nebyl nepřekonatelný problém a my bychom alespoň trochu svou přírodu šetřili.

Jednou se zemědělství v EU nebude tolik štědře dotovat a pak vyšší cena potravin zatraktivní naši zemědělskou půdu a naší soběstačnost. Zbude-li nám pro to ovšem prostor mezi nejnovějšími bytovými domy, moderními továrnami, mamutími logistickými centry, ekologicky znečištěnými pozemky a možná i vytěženými lesními porosty.

Nelze přeci žít - Po nás potopa.

Co vy na to?

R. Kříž 17.3.2010 13:18

autore...

opravdu mate pocit, ze nekdo vi lepe, co delat s pozemkem, nez jeho vlastnik? opravdu si myslite, ze omezeni vlastnickeho prava ("demokratickou vetsinou", samozrejme) je cestou ke stesti?

a opravdu si myslite, ze chraneni zemedelske pudy je smysluplne v dobe, kdy platime penize zemedelcum, aby neco nevypestovali, a kdy platime penize, abychom dotovali vyvoz toho, co presto vyprodukovali? to samozrejme za situace, kdy jim platime obecne za to, aby neco pestovali....

vam se to opravdu nezda uchylne??

Z. Vostrejš 17.3.2010 5:18

Zdroje půdy jsou !

Ti majetnější by mohli pěstovat zemědělské produkty na 38% svých pozemků a ti chudší na 20 %. Nemajetní by povinně odevzdávali biohnojivo.

R. Langer 17.3.2010 10:20

Re: Zdroje půdy jsou !

Nejlepší je prý postavit všude sluneční panely, ty jsou naprosto nejekologičtější. Zdroj: Zelení.