6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Jourová jako politický prosťáček

Jakkoli mám k Věře Jourové osobní sympatie kvůli jejímu životnímu příběhu, a svým způsobem jsem jí přál i její comeback na nejvyšší politické funkce, jako eurokomisařce bych jí hlas nedal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Doušek 7.10.2014 9:33

Re: Nezáleží na tom.

A ona Jourová kandidovala v Česku na funkci Eurokomisařky? Já myslel, že ty volby byly pouze do Europarlamentu.

Můj hlas by nedostala nikam.

V. Mlich 7.10.2014 8:53

Nemějte obavy

Nemějte obavy, Jourová postoupí, protože je dostatečně eurohujerská, ty kecy o Babišovi jsou jen pro to, aby demonstrovali, že jako hlídají, aby se dotace nerozkrádaly. Nakonec z toho bude pro Babiše i plus: Nejen slovenský soud rozhodl, že není STBák, ale i Brusel uznal, že nekrade dotace.

Ale pokud by tam omylem některá vláda poslala realistu, nehujera, tak to si pište, že podle bruselského zvyku by se volby opakovaly do doby, než občané rozhodnou "správně".

P. Čech 7.10.2014 8:37

Re: Ježíši, to je blaf

On, pan Jirsa, kolem sebe kope, jako ona pověstná kobyla a papouškuje pouze názor ODS. On přece nemůže nazvat představitele (i bývalé) ODS jejich pravými jmény. Klaus - vlastizrádce, Topolánek - hulvát, Nečas - naprosto neschopný člověk v jakékoliv řídící funkci a pod.

P. Čech 7.10.2014 8:33

Nezáleží na tom.

Naštěstí vůbec nezáleží na tom, zda by pan Jirsa dal paní Jourové svůj hlas. Záleží na vůli voličů a nikoliv jen voličů ODS. Nějak tomu ovšem opět nerozumím. Paní Jourová byla zvolena v ČR a vyslána do funkce eurokomisařky. Kdyby následně neprošla "grilováním", co se stane? EU nebude ctít vůli občanů ČR? Má na to vůbec kompetence? Pokud ano, potom je to špatně. Budou potom v ČR nové volby na funkci eurokomisaře či eurokomisařky?  Celý systém "grilování" mi připadá jako trapná a směšná, především však nedemokratická opičárna. Není přece možné, aby v demokratickém seskupení někdo schvaloval následně demokraticky zvoleného kandidáta.

P. Hofman 7.10.2014 7:21

Ježíši, to je blaf

A jak jste se, pane autore, zajímal vy o vaše šéfy? Klaus - resident KGB, Topolánek - lhář a homofob, Nečas - stranu řídila jeho matrace ?!?

V. Vlach 7.10.2014 6:35

estébáky potká znárodnění

a bude pokoj.

Měl se na ně udělat hon už dávno - un block!

P. Maleček 7.10.2014 5:58

Jourová EU komisařkou být nechce, ale musí

Z jinak sympatické p. Jourové dle mě průhledně čiší, že EU komisařkou být nechce. Slovy sice tvrdí že ano, ale kdo sleduje podvědomou řeč jejího těla vidí, že to nechce. Už jen ten nešťastný výraz v jejích očích, ta odevzdaná gesta a strojová artikulace bez jakýchkoliv emocí.

Evidentně koná na čísi, jí nepříjemný befel. Že to bude nejspíš sám velkomožný Andrej je nejpravděpodobnější variantou. Byť je p. Jourová od počátku jen figurkou na jeho mocenské šachovnici, ministerstvo jí evidentně dělalo radost. V Bruselu ještě není a už jí leze krkem.

Přesto asi holt lepší než, byť jen virtuálně, místo na ministerstvu skončit coby surovina v některé z Andrejových fabrik na salámy či v zásobníku některé z jeho bioplynovek.

Nebo máte jiné vysvětlení Jourové půvabných, ale nešťastných očí v kterých jako by se sama topila.

P. Scheck 7.10.2014 1:37

Holport s STB

Ono dávat se do holportu s etébákem byť sebeschopnějším je vždy velké riziko. Ta otázka: "Jak vám máme věřit, když váš šéf neplní sliby?" byla zcela na místě. My Češi se tomu někteří možná trochu pousmějeme (vždyť dnes lže kdekdo a leckde). Ale bude jen dobře, když tyto otázky budou znít ze zahraničí častěji. Škoda, že tlumočníci nemohou vysvětlit do světa, že dvě slova řekl česky, dvě slovensky a dvě ani tak ani tak... Takové hvězdy by asi ve své zemi hledali jen těžko.