25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

GLOSA: Jourová jako politický prosťáček

Jakkoli mám k Věře Jourové osobní sympatie kvůli jejímu životnímu příběhu, a svým způsobem jsem jí přál i její comeback na nejvyšší politické funkce, jako eurokomisařce bych jí hlas nedal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Bureš 7.10.2014 11:05

Re: Ježíši, to je blaf

Klaus je resident KGB? A to jste zjistil kde? Nebo je to váš pocit? Pokud je to váš pocit, tak já mám pocit, že Hofman je kovaný STBák.

J. Jurax 7.10.2014 18:56

Re: Ježíši, to je blaf

Jojo ... a vy zase bijete černochy :-)

V. Vlach 7.10.2014 6:35

estébáky potká znárodnění

a bude pokoj.

Měl se na ně udělat hon už dávno - un block!

J. Švaříček 7.10.2014 9:41

Re: estébáky potká znárodnění

Nemyslel jste náhodou "En bloc"?

P. Maleček 7.10.2014 5:58

Jourová EU komisařkou být nechce, ale musí

Z jinak sympatické p. Jourové dle mě průhledně čiší, že EU komisařkou být nechce. Slovy sice tvrdí že ano, ale kdo sleduje podvědomou řeč jejího těla vidí, že to nechce. Už jen ten nešťastný výraz v jejích očích, ta odevzdaná gesta a strojová artikulace bez jakýchkoliv emocí.

Evidentně koná na čísi, jí nepříjemný befel. Že to bude nejspíš sám velkomožný Andrej je nejpravděpodobnější variantou. Byť je p. Jourová od počátku jen figurkou na jeho mocenské šachovnici, ministerstvo jí evidentně dělalo radost. V Bruselu ještě není a už jí leze krkem.

Přesto asi holt lepší než, byť jen virtuálně, místo na ministerstvu skončit coby surovina v některé z Andrejových fabrik na salámy či v zásobníku některé z jeho bioplynovek.

Nebo máte jiné vysvětlení Jourové půvabných, ale nešťastných očí v kterých jako by se sama topila.

J. Boleslav 7.10.2014 11:47

Re: Jourová EU komisařkou být nechce, ale musí

Jourová mně není sympatická ani za mák, stejně jako všichni ostatní Burešovi poskoci. Brusel jí z celého srdce přeju, IMHO tam integrálně patří.

P. Scheck 7.10.2014 1:37

Holport s STB

Ono dávat se do holportu s etébákem byť sebeschopnějším je vždy velké riziko. Ta otázka: "Jak vám máme věřit, když váš šéf neplní sliby?" byla zcela na místě. My Češi se tomu někteří možná trochu pousmějeme (vždyť dnes lže kdekdo a leckde). Ale bude jen dobře, když tyto otázky budou znít ze zahraničí častěji. Škoda, že tlumočníci nemohou vysvětlit do světa, že dvě slova řekl česky, dvě slovensky a dvě ani tak ani tak... Takové hvězdy by asi ve své zemi hledali jen těžko.

Š. Hašek 7.10.2014 10:33

Re: Holport s STB

Kdyby jen estébák!!!

Viz moje poznámka výše.