9.6.2024 | Svátek má Stanislava


Diskuse k článku

GLOSA: Jízdenka ke svobodě

Od úterý 1. června bude v Česku fungovat covidpas, od 1. července pak v celé EU. Tak pravil ve středu v televizi vládní zmocněnec pro IT Vladimír Dzurilla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Mentlík 31.5.2021 4:57

Meditovat nad tím, jak nás stát chce přes covid sledovat a ovládat, v době, kdy lidé dávají telefonní číslo jen při nákupu pizzy, může jen debil.

S. Donát 31.5.2021 3:59

Nezaručuje a také to nikdo netvrdí. Tato trojice (a další opatření) ale snižuje riziko nakažení a tím logicky i riziko přenosu na další osoby. A očkování jako bonus snižuje navíc riziko těžkého průběhu. A o tom to celé je, o snižování rizik. Téměř žádné preventivní opatření nefunguje stoprocentně a to se nebavím jen o medicíně.

P. Hatina 31.5.2021 3:31

Bohužel, ono je spíše nutné si přiznat, že k žádné větší změně nedošlo. Tahle jízdenka ke svobodě byla k dispozici už dřív, ale lidé předkládali o svém stavu (výsledků provedených testů, aj) papírové bumážky - a ty si ty státy mezi sebou uznávaly taky. Převedením téhož do elektronických hejblat se samo o sobě nic pro ty lidi nezlepšilo, ale z pohledu státu (i států -celé EÚ, je na ně větší dohled, jako v tej Čině..

J. Vintr 31.5.2021 1:10

Jde o to, že to "zdravotní" hledisko je evidentně jen záminka. Ono totiž nic z té "trojice" (očkování, testování, prodělaná infekce) vůbec nezaručuje, že by člověk nemohl být přenašečem viru. Dá se předpokládat, že ti, kteří vymysleli ty "jízdenky ke svobodě", těžko budou tak hloupí, aby to nevěděli.....