6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Jít či nejít

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
baf 24.10.2008 9:23

Re: Právě - snový kandidát - dotaz na znalce práva

Ještě je možno na protest volit neplatným hlasem (prázdná obálka, přetržené lístky). Hypotetická otázka: co by se stalo, pokud by "vyhrály" neplatné hlasy?

pahejl 24.10.2008 1:15

radar rozhodl

v zivote bych socanum, kor paroubkovym, hlas nedal. nyni vsak neni zbyti Rv

Jirka 24.10.2008 1:18

Re: radar rozhodl

V tom případě máte odpovídající nick.:-P

Julinho 24.10.2008 7:50

Re: radar rozhodl

To teda jo:-D:-D:-D:-D

jiří s 24.10.2008 1:51

Re: radar rozhodl

O radaru bude napřed rozhodovat Sněmovna a tam mají zastánci radaru velmi pravděpodobně menšinu. Takže senátoři už nebudou mít co schvalovat. A ke všemu se zdá, že vláda USA nebude mít v současné finanční krizi na radar peníze (buď se ho vzdá sama od sebe, nebo jí peníze nedá Kongres).

Proto bych kandidáty raději hodnotil podle jiných kritérií, např. podle míry populismu a nerealistických slibů v sociální oblasti (tam ty zákony po příštích volbách levicová většina Sněmovny schválí :-( a Senát je může blokovat). Jenže, třeba v takové Praze 1 brojí proti reformám zdravotnictví nejen kandidátka ČSSD (bezpartijní alergoložka), ale i kandidát ODS (bezpartijní ředitel pražské "krajské" záchranky), takže těžko odhadnout, kdo je větší populista. Topolánka s jeho prozápadní zahraniční politikou a snahou (bohužel slabou) o alespoň nějaké reformy by nepodpořil asi ani jeden. :-(

Jenda 24.10.2008 2:07

Re: radar rozhodl

Tak tak. Zadny radar, za zadnych okolnosti! Nejlepsi je neutralita! Tak jako ta belgicka za druhe svetove. Sancti simplicitas.

jiří s 24.10.2008 2:14

Re: radar rozhodl

Nebo lucemburská za obou světových. (Mimochodem, sancta simplicitas, asi jen překlep, ale ať se to nešíří).

pahejl 24.10.2008 11:30

Re: radar rozhodl

neutralita neni na poradu dne. pokud vim stale jsme v NATO, a pokud si myslite ze NATO duveryhodny pakt, odkud cerpate svoji viru ze vas bude ochranovat jakasi velmoc za oceanem?  podobne demagogicke vykriky si nechte pro svou starou babu.

Azchab 24.10.2008 7:49

Re: radar rozhodl

Nechci se dožít, že lidi od hospodského stolu budou na základě keců pivních mudrlantů rozhodovat, jaká bude obranná politika země... V životě bych osobně nemohl např. hlasovat v referendu o radaru bez dostatku informací - jenže dát voličům potřebné informace znamená vytroubit do světa část státního tajemství. A kdyby už k náhodou nějaký populista referendum prosadil a k podání potřebných informací došlo, před volební místnost bych umístil zkušební místnost, kde by volič vyplněním testu prokázal dostatečnou poučenost o problematice a teprve ty, co by prošli sítem bych pustil k hlasování o radaru.

Dejte hlas socanům, možná se dožijete referenda o radaru. Já jim hlas nedám, vadí mi mimo jiné představa, jak pod jejich vedením jsou přerozdělovány mé státu na daních odevzdané peníze ve prospěch čistokrevných příjemců dávek odmítajících jakkoli pracovat - a že jich znám v okolí dost! Taky mě štve hodně věcí, které ODS nebo její členové dělají, ale pořád jsou pro mě jednoznačně lepší variantou.

pahejl 24.10.2008 11:33

Re: radar rozhodl

lid prosty, ducha mdleho.... litanie zakomplexovaneho cechacka. kdyby tu politici chteli postavit rusky nebo cinsky radar, protoze by jim z toho kynul vetsi baksis, mlel bys taky podobne hnupiny nebo bys volal po referendu a demokratickem rozhodnuti obcanu???

Azchab 24.10.2008 14:39

Re: radar rozhodl

Nemlel bych a nevolal. Neměl bych na to čas. Rychle bych balil svých pět švestek a prchal pryč. Z dosahu lidí s krátkou pamětí a s neznalostí nedávných dějin vlastní země bych prchal.

Pepa 24.10.2008 14:26

Re: radar rozhodl

To je relativní. Mně zase vadí, že z mých daní je financován kanonenfutter pro americké zájmy v Iráku a Afghanistánu. A tak se ptám: Existuje vůbec nějaký Usáma bin Ládín? Já už začínám mít dojem, že to je chiméra šířená zbrojařskými magnáty USA, aby měli důvod k válčení a (nejen) naše vláda jim to žere. Teď se má rozhodovat o další várce kanonenfuttru a podle všeho už ČSSD začíná tu pravdu tušit, takže jdu dnes podpořit jejich kandidáta, i když ani jim není moc co věřit. Ale naděje umírá poslední...

Ondras 24.10.2008 15:36

Re: radar rozhodl

R^R^R^R^R^!

Nu 24.10.2008 8:22

Re: radar rozhodl

Ale jdi ty trumbero. V ČR je k dnešnímu dni 150 radarů různého druhu a nikomu to nevadí. Ono třískat politický kapitál z eterologického radaru jde asi těžko. Co?

Moc mě dojímá, když proti obranému radaru USA dnes brojí ti, kdo ani nemukli, když měli za stodolouruské útočné jaderné rakety a kdo je sem povolili nainstalovat. Jsou to hlavně bývalí komunisti z vojenského újezdu Brdy a vlastně z celé ČR.

pahejl 24.10.2008 11:38

Re: radar rozhodl

samozrejme. hlavne ze pan topolanek, absolvent socialistickeho vojenskeho gymnazia stihl rychle otocit kabat. ted uz jeho angazma nevadi. a srovnavat meteorologicky radar s radaren XBR muze jen pitomec nebo demagog. az vy radarovi propagandiste, az na par rusofobnich paranoiku, blbci zjevne nejste. proto zamerne lzete a odvadite pozornost jinam.