6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vorlický 19.2.2010 18:42

Jak zničit politiku?

Spíš, jak ji ničíme my. Nesouhlasím tedy s pane Jaklem.

Ale, chce-li se pan Jakl opravdu zamyslet nad svobodou jednotlivce v Česku, mohl by nám vysvětlit proč občané v Česku jsou podřízeni svým úřadům (žinostenským, finančním, obecním atd). Podrobněji je věc popsána na vsp.blog.cz, Správní soudnictví. Že by skrytá ruka bruselu? a důvod, proč pan profesor Klaus je proti bruselu?  Mirek Vorlický, 19/2/2010

J. Stejskal 19.2.2010 15:05

Ale ano.

Pan Jakl má pravdu. Ve všem. Jenže díky politickým reprezentacím, ti lidé z regionu vidí, že tam změny neprotlačí a proto dle hesla bližší košile než kabát, se ptají co udělají ti s tím jejich hlasem pro ně. Prostě od kdy do kdy a co za to. Ne se "svobodou pro jednotlivce" a "zásadní směrování politiky" a podobně. To už dobře vědí, že na to dosáhnout nelze. Takže zdvořile žádám pana Jakla, že pokud má krátkou paměť a neví proč tomu tak je, měl by se zeptat svého myslícího vedoucího. A přestat blbnout!

J. Stejskal 19.2.2010 15:08

Jo, a ta ČT

vyšla pouze naproti tomu, co od ní chtějí ti, co jí platí. Jakou jste si jí pane Jakle udělali, takovou jí máte. Někdy se to hodí, jindy zas ne, že?

R. Kříž 19.2.2010 9:25

ale....

ale takova temata jako mira svobody, role statu apod. nejsou predmetem diskusi (az na ridke vyjimky) ani mezi kulturni, vedeckou, akademickou apod. "elitami", tak proc by mely byt predmetem diskusi ci zajmu mezi politickymi elitami ci snad mely zajimat plebs?

vzdyt i EU rozdeluje lidi na "pro brusel" a "proti bruselu" a zcela zanika to klicove - CO ma stat delat. protoze ve svobodnem state by bylo zcela lhostejne, jestli "vlada" (uz samo o sobe je to slovo hrozne, ze? ze ma "vladnout"!) sidli v praze ci v bruselu.

pravdou samozrejme je, ze jestlize je stat dnes chapan jako prostredek, pomoci ktereho jeden obcan okrada a buzeruje druheho, pak EU je jiste system, ve kterem klesa moznost obcana buzerovat a okradat sveho souseda, nebot vsichni budou (a uz castecne jsou)  buzerovani a okradani bruselokraty. ja vsak u odpurcu bruselu nevidim stejne principialni odpor proti pragokratum....

a i kdyz toto pominu -  teorie racionalni volby uz davno vysvetlila, proc ten spraveny most ci postavena silnice v nasi vesnici zajima lidi nakonec vic nez diskuse o svobode a mire zdaneni...

R. Houška 19.2.2010 8:38

Bože, Jakl, voni už z tý EU blbnou na kvadrát.

Docela by mě zajímalo, kdo komu tak vymyl mozek, jestli hradní pán slouhovi nebo naopak?! Nezačal s degradací politiky, hlavně té pravicové,  náhodou právě Váš guru, který neznal špinavé peníze, populisticky zabrzdil veškeré nutné cenové deregulace(nájmy, energie), díky čemuž máme teď plné Dejvice a Vinohrady důchodců, kteří mají nájem vyšší než pobíraný důchod? Nelezl v rámci volební kampaně do zadků horníkům, kterým sliboval světlé zítřky, i když věděl, že je to z ekonomického hlediska nesmyslná lež?

Znáte snad větší, v praxi realizovaný pokus o vyprázdnění politiky, než byla "opoziční", přeloženo rozkradačská, smlouva? Souhlasil jste s ní, když tu teď takhle mudrujete?

A. Novák 19.2.2010 8:23

ještě nedávno všichni mávali rukou

nad účastí komunistů v místní politice: tam přeci o nic nejde, jen o to, kdo bude zametat chodníky.

Teď se tahle úroveň uvažování posunula o patro výš, takže se tam nenápadně přesune i tolerance ke komunistům. A soudruzi dál budou s úsměvem říkat NEJSME JAKO MY...