29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

GLOSA: Imagine 2021

Zkouším si představit, jaká by v České republice byla situace, kdyby vláda z toho bilionu korun (bilion je tisíc miliard), který nechala vyletět komínem, třeba jen desetinu věnovala na vyšší platy zdravotnického personálu a lepší vybavení a posílení zdravotnických zařízení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kuchařová 27.2.2021 7:58

Zkouším si představit, jaké by to bylo, kdybych už rok nežila ve zbytečné buzeraci, která nikoho nikam neposunula. Místo toho, abych si užila poslední léta života smysluplně, čekám s hrůzou každé ráno, co zase nesmím, nebo musím. Pan Štěpánek mi mluví z duše

J. Kulheim 27.2.2021 7:29

Sociální myšlení v praxi. ˇHloupé řeči.

J. Kulheim 27.2.2021 7:26

Zadařilo se vám? Docela by mě zajímaly vaše představy.

J. Kulheim 27.2.2021 7:22

Horší by to nebylo, jako v současnosti. Opatření vlády se minula účinku. Infekci se podařilo pouze zpomalit.

J. Kulheim 27.2.2021 7:15

"Štěpánkovy invektivy by byly k dohledání."

Tak je dohledejte.

J. Moravec 27.2.2021 6:51

Zkouším si představit jaké by to byla kdyby se představy pana Štěpánka vyplnily.

Dokonalý ráj. Nejlépe z Trikolorou včele.

D. Stirsky 27.2.2021 6:43

Na lidech typu Štěpánka mne fascinuje toto: Neustále brojí proti politické korektnosti jako proti největšímu zlu doby dnešní. O svých odpůrcích se často vyjadřují hodně nevybíravě, Štěpánkovy invektivy by byly k dohledání. A pak Hamáček řekne: „18. listopadu jsem řekl: ‚Nikomu nic zlého nepřeji, ale obávám se, že v případě nějakých komplikací exprezidentovi lékařskou péči neposkytne Institut Václava Klause.‘ Přeji mu brzké uzdravení, ale náklady na péči bych mu s chutí naúčtoval“ A vypukne povyk.

I. Mentlík 27.2.2021 6:35

Zkuste si také představit horské svahy s čerstvým vzduchem jako před rokem v Itálii. Zkuste si také představit hospody nacpané juchajícími lidmi a nejlépe i dlouhé stoly na Karlově mostě. Zkuste si představit plná nákupní centra, protože těžko otevřít malé samostatné krámky, ale ne ty v centrech. Zkuste si představit hasičské bály a další vesnické sešlosti. Mít sny, zejména v dnešní době, je skoro to jediné, co asi má kdekdo. Ne každý se ale vehementně opírá do vlády, jakoby koronavirus vyrobil Babiš z řepky. (Žádné) vládě v této době nezávidím, nezáviděl bych jí u nás, ani kdyby ji vedla červená-modrá-fiala (červená proto, že se mi zdá, že i Vám dost zčervenala). A až se ze sna probudíte, nahoďte sem nějakého odborníka s tím jedině správným názorem, a to jediné správné, ale konkrétní a zdůvodněné, řešení.

T. Kohout 27.2.2021 5:26

Máte pravdu. Myslím na Vás.

T. Kohout 27.2.2021 5:24

"SPEKTRUM povolaných odborníků" - no to jsou fantastické nápady! Sem s ním, s tím "spektrem". A dosud nám něco hlásá každý den KDO? V médiích máte široširé spektrum od hloupostí po nehlouposti každý den, hodinu, minutu. A pomáhá to čemu? Jestli Vy za "povolané odborníky" nepovažujete jen ty, kdo si myslí to samé, co Vy? Jen tak hádám.

J. Vintr 27.2.2021 2:13

Běžte do pr... vy kovidoví pomatenci s těmi vašimi výhrůžkami. Člověku se může stát, že onemocní i z mnoha jiných důvodů, než je ten váš kovid, do kterého jste zřejmě zamilovaní. A když se to stane, tak to nezmená, že za to můžou ti ostatní, kteří mají větší štěstí. A umřeme nakonec všichni. To, že nám velí banda darebáků a blbců, musel už dávno poznat každý, kdo má mozek. Bohužel příroda všem lidem tento orgán ve funkční podobě nenadělila.

K. Nový 27.2.2021 1:34

Hamáček měl pravdu.

J. Urban 27.2.2021 1:19

Normalne moc na tohoto autora nereaguji. Ale dnes mu musim dat zapravdu s tim zlocinnym arogantnim dobytkem ve funkci ministra vnitra ;-€

P. Velenka 27.2.2021 0:34

Zkouším si představit, jak leží autor s covidem a s plicním ventilátorem na chodbě okresní nemocnice hned vedle hajzlu.