19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

GLOSA: Fenomén Peake

Všechno to bylo vždycky napůl cesty. Mnoho prázdných vět, mnoho vět o ničem, mnoho toho upřímného hněvu o tom, jak přišla něco změnit, ale dva roky se jí to nedařilo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 25.4.2012 15:57

Docela pěkné. Až na to, že paní 3,14ke

dva roky nemlčela, ale byla jednou z hlásných trub VV.

M. Kosejk 25.4.2012 12:37

pí. Peake

Pěkně paní Peake oglosoval P. Holec: "Nikdy nezapomenu, jak mi před časem v kavárně s naprosto vážnou tváří vysvětlovala, proč hlasovala pro odvolání celkem slušného starosty Prahy 1 Petra Hejmy a instalaci gaunera Filipa Dvořáka: prý aby lidi viděli, jak špatně může být a znovu volili VV. Samozřejmě že nevolili, nejsou blbci. Jen se těším, až to samé Peake začne znovu zkoušet i ve vládě."

p.s. Ve VV pravděpodobně změnit nemohla nic, protože nefunguje jako standardní strana, kde rozhodují zvolené stranické orgány. Ale to jí neomlouvá - spíše naopak. Protože celou tu dobu s nám hrála divadílko o tom, jak je to ve VV všechno OK.

J. Urban 25.4.2012 15:58

Re: pí. Peake

Kdyby VV neměly naprosto nic na svědomí, tak jen tím, že stojí za Rampulou, jsou u mě na věčné časy vymazané z politické mapy.

M. Kosejk 25.4.2012 16:24

Re: pí. Peake

:) A já už se sám se sebou vsadil, že první reakce bude ta, že mi někdo řekne, že jsem blbec, že nemám co komentovat, když píšu po D měkké i. 

E. Sevrát 25.4.2012 10:23

Kvalifikace paní Peake :

matka z dětského hřiště.

K. Janovská 25.4.2012 13:39

Re: Kvalifikace paní Peake :

To samo o sobě není diskalifikující, nemyslíte? Už jste někdy hlídal děti na hřišti? Ono se přitom nedá moc jiného stihnout a studovat :-)

F. Vízek 25.4.2012 9:36

Ta mladá dáma...

Nám ukáže, zač je toho loket...

Budeme se divit, co dokáže skousnout a jak mnoho dokáže za svou milou tvářičku schovat.

Prostě -  médii vytvořený charakter...  Charakter?

J. Kočí 25.4.2012 8:17

Je totiž jiná

Na rozdíl od Johna a Bárty působí velmi věrohodně. Navíc není konfliktní. Tím se odlišuje od většiny politiků. Připadá mi směšné, jak na ni útočí lidi, o které bych si neopřel kolo, a kteří dostávají obrovský prostor v novinách. Její pozice je slabá, ale potenciál má velký. Myslím, že by o takovou čistou tvář měly stát jak ODS tak i kalouskovci. Obě strany totiž nikoho takového nemají.

P. Lenc 25.4.2012 9:24

Re: Je totiž jiná

Souhlasím s vámi.Ta mladá dáma je inteligentní a ví co chce.Proto je také pro různé okopávače nebezpečná.

J. Blažek 25.4.2012 21:34

Re: Je totiž jiná

A cvo vlastně konkrétního tato namachrovaná mladice chce? Moc všelijakých obecných řečí, ale konkrétního jsem nic nepostřehl. - Jedině snad: Zůstat u korýtka místopředsedkyně vlády pro věci zbytečné. Co nejdéle - za ty peníze!

P. Hofman 25.4.2012 6:41

Věci veřejné

...pokud mne paměť neklame vznikly někdy počátkem tohoto tisíciletí jako občanské sdružení (?) hájící zájmy občanů na Praze 1. Bylo to námi občany velmi ceněné hnutí, které se výrazně zapsalo hlavně ochranou nájemníků při zamýšlené "kmotrovské" privatizaci bytového fondu a i jinými veskrze pozitivními aktivitami. Na jeho časopis (myslím že to byl měsíčník) jsem se docela těšil, neb tam byla probírána témata lidi opravdu zajímající. V té době vládla na Praze 1 neohrožená klika modrých strach, neštítící se vůbec ničeho.

To, co se stalo z VV později je už jiná historie. Ale před oněmi cca. 10 lety, jak píšete, jste pane Vilde o VV nemohl slyšet nic nepěkného. Leda že by to bylo z úst členů či sympatizantů ODS, ti jim tehdy opravdu, ale opravdu na jméno přijít nemohli.

J. Boleslav 25.4.2012 19:01

Re: Věci veřejné

Čo bolo bolo. Terazky jsou veverky naštěstí už jen na odstřel.

T. Vild 27.4.2012 18:48

Re: Věci veřejné

ne, nebyli to lide z ods. a nemohli jim prijit na jmeno stejne.

byli to lide, jejimz slovum jsem veril tenkrat a verim i ted.

P. Pavlovský 25.4.2012 3:12

Naprosto souhlasím, ale...

ve svém sobectví (nabo je to pud sebezáchovy?) dávám přednost vládě s pragmatickou, minulost neochotnou a neschopnou  vysvětlit Peake, než se Sobotkou, Filipem a odborářskými předáky, kteří, a to je nejhorší "to myslí upřímně", tak, jak to v sobotu na demonstraci řvali. Mám z nich děsný strach, protože si realizaci takového řvaní dobře pamatuji.

F. Vízek 25.4.2012 9:39

Naopak...

Řvouni na ulici nejsou nebezpeční. Na ně je vidět, víme o nich, nejsou skryti.

Nebezpeční jsou ti nenápadní, schovaní, zakuklení a neviditelní HYBATELÉ ... 

Často tiší, nenápadní a velice milí, když se dostanou na světla ramp...

Na ty si dejte pozor. Ti rozhodují o našich životech.

K. Janovská 25.4.2012 13:38

Re: Naopak...

...teda vy byste měl psát knížky, to je jak úvod do horroru :-))

I. Schlägel 25.4.2012 14:18

Re: Naopak...

To máte pravdu, nebezpeční jsou hlavně ti hybatelé, kteří organizují ty řvouny v ulicích. Tihle lidé, to jsou mnohdy ti nejsnadněji zmanipulovatelné oběti mocenských her, protože jako přímý účastník davové psychózy nemusíte jednu zásadní věc, a sice přemýšlet. Stačí řvát, vnímat první signální soustavou líbivá radikální hesla a potom jenom šťasten a vyčerpán z té těžké práce po pár pivech usnout s dobrým pocitem, že jsem pro tu rozkradenou republiku těmi prohnilými kapitalisty a modrými ptáky něco velikého udělal.