8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
para 17.12.2009 13:03

Re: samozvaní spasitelé světa?

Tak s tou kyselostí půd, vody je to docela jinak. v poslední době prakticky stagnuje ale v žádném případě se nelepší především v souhrnu vysokohorských poloh kde je velmi tenká vrstva půdy. Doporučuji projít si lkteraturu. Poslední a i souhrné informace z měření jsou třeba v letošním ročníku čas. ŽIVA. Jen podotknu,  že se odsířilo a zároven "odpopílkovalo" a tak ten popílek obsahující bazické látky už nekompenzuje jejich pokles. proto i když síry hodně ubylo nepoklesla celková depozice tolik. U síry jen na čtvrtinu. Dusíkaté látky v koloběhu ale tále rostou....

Jen k těm fosilům - jsou to ty vyhrabaná, vykutané.... zkamenělé zbytky organismů... co s nimy třeba topíme v elektrárnách, pokukujem po nich v muzeích... Je to zdroj CO2, CH4.... kterých je dnes více ve vzduchu o 35 a více % a co dříve to bylo uloženo pod povrchem... - stačí tako?

josef krouman 17.12.2009 12:51

Re: pane Drábku,

já nikoho nežaluji, ale alarmisté chějí peníze z veřejných zdrojů; měli by svým nedobrovolným sponsorům sděli na co a jak je použijí a jak bude měřitelný výsledek. Bude totiž chybět srovnání s tím, co by se stalo, kdyby se ty prostředky použily racionálně.

Vidlák 17.12.2009 12:42

Re: Jasne,

Mannova hokejka BYL/JE podvod, ukazovala neexistující dramatické oteplování za účelem získání neoprávněných dotací a grantů. Nejsem právník, nevím jaký trestný čin byl spáchán. Zpronevěra, defraudace...?

para 17.12.2009 12:42

Re: Uprchlíci ohrožují Evropu už dnes a globálním oteplováním to nesouvisí

V té nepřiměřenosti populačního růstu třeba v Africe... to máš Glosátore velký kus pravdy. Problém aktuální ale je spíše v tom jak Čína - která populačně tolik neroste - roste radikálně ve spotřebě na obyvatele... Je tu i problém spotřeby Američanů která je dvojnásobná k Evropanům a ti ještě konzumují 10x co Ind.... To pak i docela  jiné obyvatele - třeba i kulturní -  může vypudit s domovů odjinud.... Našim následníkům třeba hrozí hlavně migrace ze Středomořské oblasti.

para 17.12.2009 12:35

Re: Jasne,

Nebylali Manova hokejka podvod ale prvým - byt né dokonalým - varováním, že se něco děje - pak neplatí ani další co tvrdíte. O tom svědčí i to jak to shrnul Ač:

http://ac.blog.sme.sk/c/208253/Navrat-50-rokov-do-minulosti-vojna-grafov.html

Těm co se těší že začnou pěstovat obilí třeba v bažinách Sibiře či ve skalách Grůnska přeji hodně štěstí - budou ho potřebovat.

O idyklách migrací a srůstání těchto komunit s domácím prostředím snad víme už dnes své - raděj nekomentuji.

Glosator 17.12.2009 12:34

Uprchlíci ohrožují Evropu už dnes a globálním oteplováním to nesouvisí

Jde o to, že se primitivové v zaostalých zemích množí jako králíci a my jim už dnes to množení z části financujeme.

Tím se kupodivu žádný světový kongres nezabývá, ačkoliv možné důsledky vidí i žák páté obecné. Příklady následků téhož je historie plná.

Ivan Nový 17.12.2009 12:32

Re: Dusík v Kodani...poslanci diverzanti doma... - jak tohle asi dopadne?

No krize nás zavede ke vzniku nových technologií, a k efektivnějšímu automobilovému průmyslu. Například.

Ivan Nový 17.12.2009 12:29

Re: Dusík v Kodani...poslanci diverzanti doma... - jak tohle asi dopadne?

No celosvětouvou krizi způsobil Roosvelt, tím že se už za něho začaly dotovat hypotéky, a korunu tomu nasadil Clinton v 90.letech, kdy spustilještě masivnější dotování hypoték. Stejné rušivé vlivy jsou i dotace zelené energie a emisní povolenky. Ty nepovedou jen k celosvětové krizi, ale rovnou k válce. No já už dnes bych neměl nic proti tomu, aby česká armáda zasáhla proti Mikronésii, která se snaží narušovat naši suverenitu.

para 17.12.2009 12:27

Re: Dusík v Kodani...poslanci diverzanti doma... - jak tohle asi dopadne?

Glosatore je to zjevně trochu jinak. Ekonomové se spíše bohužel nevyjadřují už proto, že si nejsou vůbec jisti kam nás zavede krize. To neví ani Klaus který ji nejdřív přirovníval za běžnou virovou chřipkovou epizodku.... a až posléze prohlédl směrem k analogii, že jde sice o virus ale spíše fatálního typu jako HIV. Konec lze oddálit ale léčbu neznáme.  Ani JE není toho řešením - pokud se ovšem nenajde podstatně lepší technologie jak ta současná. Na technolologiích vše, vždy hodně záviselo a dnešek není vyjímkou.

Ivan Nový 17.12.2009 12:24

Re: Jasne,

A na základě čeho tak soudíte, mannova hokejka byla podvod, to tedy znamená, že i když teplota roste, tak to neznamená, že poroste nade všechny meze. A migrace bude postupovat tak jak se bude zvyšovat hladina moří, v ohrožených oblastech budou zůstávat jen staří lidé a mladí líní muži, mladé ženy se vdají a odejdou do oblastí,které ohrožené nebudou. Takže tento přirozený proces bude probíhat tak, že si ho ani nikdo nevšimne. Naopak, když vědci svými předpověďmi vystraší lidi, dojde k hromadnému exodu i z oblastí, které ohrožené nebudou.

Vidlák 17.12.2009 12:23

Re: dufam ze tlieskal aj sudruh Dusik

Oteplisté bojují za totální zničení průmyslu, infrastruktury, energetiky a dopravy. Mohou mi místní levicoví krasořečníci vysvětlit, co pak budou dělat proletáři všech zemí? Kde že se to spojí a čím se budou živit?

Wlasta 17.12.2009 12:20

Re: samozvaní spasitelé světa

půdní reakce je s výjimkou půd na vápnitých sedimentech a bazických horninách neutrální nebo slabě kyselá. Krušné hory jsou přírozeně kyselé a na takovou půdu nasypeme mletý vápenec a dolomit. Skokově změníme pH. Hliník je mobilní v zásaditém prostředí, takže hliník uvolněný urychlenými zvětrávacími procesy se může pohybovat ještě snadněji. O jaké revoluční změně v chování společnosti to hovoříte? Pokles SO2 byl způsoben poklesen výroby energie z uhlí a odsířením. Vezmeme-li DNT tak tam poklesla těžba pomalu na polovinu (z 23 mil. t na 13) a tím i množství vypouštěné síry významně pokleslo.

Smrk patří do hor, jenže do hor vyšších než je česká kotlina. Smrk je vysazován jako hospodářské dřevo - mimo hory rychle roste a má rovný kmen. Krušné hory jsou na spodní hranici přirozeného výskytu smrku, takže smrkové porosty pod touto hranicí se musí obnovovat, samy nevyrostou. Do konce století zbývá 91 let a za tu dobu budou smrkové obnoveny nebo nahrazeny jinou dřevinou. Takže se vrátíme ke krajině (tedy alespoň pokud se týká dřevin) před průmyslovou revolucí. To není vaším cílem?

Permafrost je tu jak dlouho? 10 000 let? 100 000 let? Mamuti neběhali popermafrostu. Takže žádné milióny let. 

Jinak stále čekám na odpověď co to jsou fosily.

Ivan Nový 17.12.2009 12:20

Re: samozvaní spasitelé světa

No s tím nepočítali, protože počítali s tím, že lesy budou použity na palivové dříví, v té době se řešil nedostatek dřeva,  byly činěny výpočty o zániku civilizace, protože nebude  dost dřeva pro parní stroje. Klima do toho netahejte, smrk sem nepatřil ani tehdy.

Aleš 17.12.2009 12:18

Dusík je pouhý Bursíkův poskok

Nic víc. Podle toho to vypadá.

para 17.12.2009 12:17

Re: Jasne,

Venco ono je to skutečně asi tak,  že jen sobecky nám a v nejbližších 10 let tady středoevropsky mírný nárůst teplot spíše prospěje. Ten dlouhodobý trend 0.02C/rok ale bude pokračovat, může i zrychlit.... a stát se na vlivu homo nezávislý...Pak už se to nemusí ani nám - tedy následným generacím líbit a už vůbec se jim asi nebide líbit příliv uprchlíků s těch míst kde dopady budou podstatně vážnější.

Venca 17.12.2009 12:03

Jasne,

kdyz nam bude CO2 ku prospechu, co je nam do nejakejch Malediv nebo Holandska a kyho certa...

para 17.12.2009 12:00

Re: samozvaní spasitelé světa

Ano - souhlas vím to - jen lesníci před sto lety netušili jak jejich následníkům zavaří klima.

para 17.12.2009 11:58

Re: Dusík v Kodani...poslanci diverzanti doma... - jak tohle asi dopadne?

Potěším ted Vás pane Nový - koště jsem dnes už potěšil sněhem....

O chybě "CO2" se ví už století ale až dnes začíná mít grády... a ta "pětisetletka" to je odhad doby do odeznění - může být i hůře... Pro ilustraci:

http://www.youtube.com/watch?v=5odQ9KsByfA&feature=channel

 A pokud budete plánovitě řídit hospodářství do extenzivního rozvoje... Tak stav jak to dopadne to už bylo zřejmé v dobách Římského klubu průmyslníkům, ekonomům... - jen se netrefily v odatování.  Právě k tomu jsme se ale už před dvěma lety experimentálně dopracovali spuštěním celosvětové hospodářské krize - stagnace..... Mnozí ale přesto nedají pokoj a chtějí provést i úplný experoment s klimatem na Zemi.

krmič 17.12.2009 11:53

Re: Dusík je ekolog

A divíte se? Když v televizi ukazují aktivisty, připoutané na komínech nebo kolejích, tak jim neřeknou jinak než ekologové.

Medvídek:-) 17.12.2009 11:51

Re: dufam ze tlieskal aj sudruh Dusik

Zelení: Né, né, nejsme vevnitř červení. A mají pravdu, jsou rudí jako bolševik.

huhu 17.12.2009 11:44

Re: Dusík není ekolog, ale darebák a hochštapler, v nejlepším případě osoba

spíše charakterově alternativní. Inteligentní je dost..

bm2 17.12.2009 11:34

dufam ze tlieskal aj sudruh Dusik

http://blogs.news.com.au/heraldsun/andrewbolt/index.php/heraldsun/comments/putting_our_economy_in_the_hands_of_chavez_fans

Ked sudruh Chavez odhalil praveho vinnika GW - kapitalizmus, sal zachvatil nekonciaci standing ovation, len dufam ze sudruh Dusik nezostal sediet a tlieskal spolu zo sudruhom Mugabem, dalsim vizionarom veducim ludstvo k svetlym zajtrajskom.

Ivan Nový 17.12.2009 11:33

Re: samozvaní spasitelé světa

No smrky sem nepatří a nikdy nepatřily, smrkový porost zde byl vysazen protože ve století "páry" bylo málo dřeva a smrky rychle rostly. Zalesnění nebylo zdaleka takové jako dnes. Podíváte-li se na staré obrazy, jsou na nich holé kopce bez lesů, dnes u nás úkaz téměř neznámý.

Glosator 17.12.2009 11:31

Dusík není ekolog, ale darebák a hochštapler, v nejlepším případě osoba

alternativně inteligentní.

Ivan Nový 17.12.2009 11:31

Re: Absolutní souhlas s článkem

R^

Ivan Nový 17.12.2009 11:30

Re: Jen hlupák potřebuje dostat rakovinu

Rezignace na co? Na vlastní názor? Googlovat netřeba. Dostanete stejně jen ty informace, které mají ostatní, a ty nepotřebujete, ty znáte.

para 17.12.2009 11:29

Re: samozvaní spasitelé světa

Wlasto a ono to vápnění nepomohlo? Já mám za to, že pomohlo zabránit nejhoršímu a to je např otrava stromů hliníkem při překyselení půdy. Řešení ale přinesla až revoluční změna v chování společnosti. Dnes jsou kyselé spady síry čtvrtinové ale u dusíku zůstali ba rostou. Problém není dořešen ale vápnění naštěstí není nezbytné. Přesto smrky v celé české kotlině velmi pravděpodobně do konce století vymřou právě v důsledku hlavně pro změnu klimatických změn. Snad je ale nahradí jiné dřevviny suchu a teplu odolnější. Při obměně 1% porostu ročně je to naděje. Vzrosteli GW o víc jak 2C pak tady kontinentálně to budou 4C... začne rychle tát permafrost, unikat metan a CO2 tam nahromaděný snad za miliony let.... Pak našim lesům a potažmo nám už sotva co pomůže. To by mohlo znamenat redukci lidstva na pětinu i méně - né zítra - ale za jedno dvě století - tedy jen a dobu růstu jednoho smrku velikána.

Beldor 17.12.2009 11:29

hmm..

Mno ona jen opravdu zridkakdy najde v historii osoba ktera dela mesiase a samaritana za vlastni penize.Cest vyjimkam...

Ja jen cekam az nekteri z tech bohatych hercu a politiku podporujicich podobne antiCO2 nesmysly reknou ,ze daji 75+% svych penez na boj proti nim...;-D Pak je mozna budu brat vazne...

Glosator 17.12.2009 11:28

Re: Dusík v Kodani...poslanci diverzanti doma... - jak tohle asi dopadne?

Pro investice řádu stovek miliard dolarů tady nevidím vůbec žádné opodstatnění. Nikdo dokonce nevyjmenoval možní POZITIVNÍ důsledky případného oteplení. Předstírá se, jako by nic podobného neexistovalo.

A navíc, skutečného snížení emisí CO2 lze reálně dosáhnout POUZE přechodem na jadernou energii. A Klaus to ví.

Ivan Nový 17.12.2009 11:28

Re: Dusík je ekolog

No jsou to buď funkční idioti a nebo lotři, kteří ty funkční idioty využívají. Jsou to stejné typy lidí, kteří kdysi vstupovali do nacistické či komunistické strany.