27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

GLOSA: Cukrový videoklip

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tosek 13.9.2008 20:32

pan europoslanec nepochopil

Nikdy jsem nebyl zrovna fandou europoslance Zahradila, ale dosud jsem si myslel, že je alespoň průměrně inteligentní. Ale jak vidno ... Vážený pane, váš polský kolega onou post-koloniální mentalitou politických elit myslel naopak skutečnost, která dokonale sedí právě na anše poměry, tedy že všechno víme lépe, resp. nejlépe na světě, a ještě lépe to umíme realizovat. Takže vynalézáme vynalezené, poučujeme svět co to je ekonomická reforma, co je to kapitalismus, a to zhruba podobně jako - třeba - prezident Mugabe v Zimbabwe realizuje svoje představy o fungování ekonomiky vyhnáním bílých farmářů, rozdáním půdy původním obyvatelům, atd., atd. Výsledkem je, že z obilnice Afriky se stal během několika mála let dovozce potravin a ceny za poslední rok stouply stotisícinásobně (100 000 ×). Takže to se míní termínem "post-koloniální mentalita politických elit".

poletti 13.9.2008 19:14

Cukr

 A ona se u nás ještě pěstuje cukrtová řepa? Naše bílé zlato? Já četla, že jsme se dobrovolně vzali pěstování ve prospěch zemědělských států EU? Je to pravda? Jest-li ano, tak fakt nevím. co to má znamenat.

Ludva 13.9.2008 16:10

Cukr je mimo mísu

Tvůrci spotu asi vyrostli za komunizmu, kdy byl český cukr "bílé zlato". Ta doba už je pryč, končí přechodná etapa, vyvolaná Napoleonovou blokádou dovozu třtinového cukru ze zámoří. Třtinový cukr je prostě levnější. Nakupme cukr na Kubě za běžné zboží a nemůžeme prodělat.

I-Worm 14.9.2008 11:43

Re: Cukr je mimo mísu

"Nejsem dost bohatý na to, abych mohl kupovat laciné věci." Tak pravil Tomáš Baťa

I u nás se dovoz laciného cukru projevil zdražením cukru.

liška podšitá 13.9.2008 13:00

Pane Zahradil,

dodnes jsem si myslel, že většina útoků proti Vám je nespravedlivých. Dnes jste mě ale definitivně přesvědčil, že jste opravdu p.t.m.c!  

M. Zima 13.9.2008 13:13

No, že by byl Zahradil chytrý,

to tu snad nikdo ještě netvrdil, ale tentokrát má pachuť, něco mu v EU do toho německého cukru, který nám chtěl prodat jako českou kvalitu přimíchali.

vlasta 232 13.9.2008 12:18

VELIKÝ SOUHLAS

Skvěle popsaná - naše při.po. sranost!!!!! Děkuji!

Niky 13.9.2008 16:02

Re: VELIKÝ SOUHLAS

Vy taky máte v kalhotách vlasto 232,copak nevíte,že Topolánek podepsal Lisabonskou smlouvu,tedy podepsal likvidaci Českého státu a až na V.Tlustého všichni členové ODS včetně J.Zahradila drželi a drží svoje nevymáchaná ústa!Článek J Zahradila je hanebný alibismus!

I-Worm 14.9.2008 11:45

Re: Re: VELIKÝ SOUHLAS

sice podepsal, ale nebyl přitom "ani oblečenej, ani nahej"...

Michal 13.9.2008 12:13

Další příměrem

je vysvětlení heraldické záhady - českého dvouocasého lva.

Původně byli lvi dva, ale jeden vlezl druhému do pozadí.

Můj první dojem z klipu byl v lecčems podobný hodnocení J. Zahradila.

M. Zima 13.9.2008 12:31

kLaus s hradními helaldiky

už delší dobu pracuje na nahrazení dvouocasého lva dvouocasým Yaklem. Problém je v tom, že Yakl nedokáže koukat tak duchaplně, jako ta africká bestie. Ohledně vystižení české povahy by se ale jednalo o jednu z velmi mála akcí, které se Profesorovi opravdu povedly.

PetrH 13.9.2008 14:11

Re: kLaus s hradními helaldiky

Možná by do toho erbu měli dát vás, pak by nebyl s ocasy problém.;-P

M. Zima 13.9.2008 18:08

Nepřehlédnete to opět, problém by byl,

jde o ocasy dva a modré. Nebo jste to vyjímečně prohlédl a nabízíte se trapně k Vénovi sám? Nevypadá to, že by měl o Vás zájem, desorientovaných přikyvovačů ze zadních řad má dost.

grr 13.9.2008 11:51

slintající Evropa

Tak především jsou to vyhozený peníze oknem, národu je eupropaganda kolem předsednictví ukradená. Ale aspoň obecní blb začal pátrat, co je to tam za další divný lidi, poté, co poznal jenom Jágra s Čechem. Překlad? Le Monde uvedl: kontroverzní český klip s heslem: "Evropa z toho bude slintat". To asi překládali Pehe s Rupnikem, chápu, že po epidemii slintavky a kulhavky zachvátila Evropskou unii panika..

vytyk 13.9.2008 11:37

Nejsem kyselá p..l

ale nezlobte se na mě, mě ten klip teda vůbec nenadchnul a pochopil jsem to jako výhružku Evropě od podivné party kavárenských povalečů (jsou to sice slavné a činorodé postavy, ale tam dřepí, čučí a míchaj kafe)

Pamětník I. 13.9.2008 9:15

mohlo být Evropě hůř

E-mailem mi přišel aktuální plakát na téma: Evropě to osladíme, protože jsme si přisvojili vynález kostkového cukru. Ještě štěstí, že jsme nevynalezli hajzlpapír.

Jakub S. 13.9.2008 12:27

Re: mohlo být Evropě hůř

Poslyšte - ale to by bylo  v e l m i  inspirativní!!

Ghost Dog 13.9.2008 8:24

..lepší už to nebude...

..co takhle nový klip..v čele prvomájového průvodu Topolánek držící modrou vlaštovku míru namalovanou na kouli znázorňující radar, za ním věčně druhý vítěz Paroubek objímající se s ruskými generáli a blízkovýchodními teroristy..následoval by Jirka Čunek, na zádech kříž na kterém by tancovali různí státní zástupci a nakonec Bursík s Kačkou, třímající velký zelený čtyřlístek a  nádobu na CO2..všichni by pak s úsměvem kráčeli k světlým zítřkům do brusele (nebo do Bruselu?), kde by je vítal Špidla se stínítkem proti slunečnímu svitu... 

M. Zima 13.9.2008 8:11

Gib dem Affen Zucker? Netřeba, Zahradil už cukr má.

Zahradil, ten spot stojí na stejných vlasteneckých kydech o češství, jako Vaše plky o EU. Musel se Vám líbit, jak píšete, na "vstřícnou předpodělanost"  jste expert. 

malstoka 13.9.2008 7:09

Jo,

tentokráte musím dát zapravdu p. Zahradilovi. Klip jsem s velkou pozorností shlédl a velice jsem hodnotil ftip, nápad a režisérský přístup. Po mnoha štěcích "odborníků-politiků" jsem došel ke stejnému závěru, že tito "odborníci" by byli spokojeni klipem s českou krajinou, usměvavími dělníky a dětmi s kyticí, které předávají vyfáraným horníkům. Zkrátka propagandou let budování komunismu.

PROKOP BUBEN 13.9.2008 7:01

JE S PODIVEM

Vondra a spol. neustále opakují, že klip je mířen výhradně k oku tuzemského konzumenta, zatímco Zahradil přiznává, že tomu tak zdaleka není......Z vlastní zkušenosti musím potvrdit, že na západ od nás lemplovství Švejka v jehož příběhu Hašek geniálně odhalil českou mentalitu, takže se smějeme sami sobě, prostě nechápou......Navíc onen klip není ani tak vtipný, jako potˇouchlý.......

Fleischer 13.9.2008 6:47

Nejlepší žádný klip

Co kdybychom neměli klip vůbec žádný, ani oslazování Evropě ani salutování před evropskou vlajkou? Mohli jsme ušetřit honoráře a nedělat si ostudu.

derik 13.9.2008 1:09

Jiste, i tak se to da chapat, ze nejsme "predpodelani".

Ale to mohl Topolanek nebo Vondra rict sam. Na to se nemusely utracet miliony. Jakou informaci to prineslo? O co se Topolanek/Cunek/Bursik budou usilovat? Nebo uz je to jedno? A dulezite je jen byt u prerozdelovani penez? A odvadet pozornost o podstaty debatami jake kravaty nebo videoklipy se maji/nemaji delat?

jistě 13.9.2008 2:10

Re: Jiste, i tak se to da chapat, ze nejsme "predpodelani".

Blb Topol vždy jedná přímočaře, emotivně a tak se domnívám, že to s tím oslazením myslel smrtelně vážně. Asi tak,  že se z  toho českého předsednictví budou evropané ještě dlouho vzpamatováva

divana 13.9.2008 4:04

Re: Re: Jiste, i tak se to da chapat, ze nejsme "predpodelani".

on o tom rozhodoval sám topol? on v tý strakovce snad sedí sám a zelení lumící a pánbíčkáři zatím věhají někde venku po louce a trhají kytičky nerbo co? 8-o8-o8-o;-D;-D;-D

Věra 13.9.2008 14:40

Re: Re: Jiste, i tak se to da chapat, ze nejsme "predpodelani".

Bod.Nikdo z nás by to neřekl lépe.Kdy už pochopíte že nejsme socani ani rudoši jen proto že se nám nelíbí jednání  kdysi jsme nemohli nebyli jsme hrdinové neměli jsme jako Havel a spol za sebou podporu hlavně finanční dnes máme názory a hned jsme socani a komouši jděte už vy modráci do háje a vedte slušnou diskusi. jsme predpodelaní  a jak hlavně z    US A  a je pravda že EU na naše předsednuctví nikdy nezapomene.Omlouvám se za překlepy píši z meilu svého pravnuka  jsem velice stará znám předem odpověd babo vrat se do hrobu ale ono to nejde jen číst a nereagovat

Jakub S. 13.9.2008 21:38

Re: Re: Re: Jiste, i tak se to da chapat, ze nejsme "predpodelani".

Ne, reagujte i tak, to je dobře. Je záslužné znát i Vaše názory! A nedejte se vybudit k diskusi s tou většinou tady - spros'táky a agresívními primitivy. To nestojí za žaludeční vředy ani zhoršení hodnot zdravotních ukazatelů, že? Jsou tady i slušní lidi. Pište pro ty.