27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

GLOSA: Co se mi honí hlavou 4

Hlavou se mi dnes honí toto: Kdo chce zapálit, musí sám hořet. Ideová konference ODS? Nikoliv. Doufám, že nikoliv (vysvětlím později).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 18.6.2012 22:58

No to musela bejt žumpa.

J. Kanioková 18.6.2012 16:03

Bohužel,

pro mě ODS už ztratila poslední zbytek sympatií schválením Změny LS, což znamená vznik ESM.

Navíc už dlouho v jejích rozhodnutích toho pravicového vidím minimum. Jsou tam skvělí jedinci, ale už jen minimum..

Škoda..

J. Kanioková 18.6.2012 15:59

Ale FUJ !

J. Kanioková 18.6.2012 15:58

Něco se děje s netem, protože toto se stává často i jinde...

Prý končí Bloguje.cz, ale jestli to má nějakou souvislost s NP, netuším.

O. Uživatel 18.6.2012 10:46

Uživatel požádal o vymazání
O. Uživatel 18.6.2012 10:45

Uživatel požádal o vymazání
O. Uživatel 18.6.2012 10:44

Uživatel požádal o vymazání
V. Kusý 18.6.2012 9:50

Re: Heslem "Kdo chce zapalovat, musí sám hořet",

Máte jistě pravdu ve smyslu obecných pravd, ohání-li se však výroky odpudivých exemplářů "člověčenství" právě qasipravicová strana, získává to celé poněkud pikantní nádech.A´priori předpokládám, že totiž na Sv.Augustina znalosti jejich členů nestačí, případně pokud ano, tak mluvit o svatosti na předvolebním "matinéé" je obdobou hovoru o provaze v domě oběšencově.

M. Hanko 18.6.2012 9:21

heslo

I mě zaujala ta myšlenka pana Haase, že heslo "Kdo chce zapalovat, musí sám hořet" je "Leninské" (a tedy PROTO asi automaticky chybné) a že na to lidé dnes zapomínají.

Jsem na tuto logiku alergický. Jsem ateista, a při každé druhé příležitosti musím poslouchat, že i komunisti byli ateisté, a tedy bych se měl proto stydět. NE. I odporný člověk může mít pravdu, a i zločinecká ideologie může obsahovat pravdivá hesla a zajímavé myšlenky.

"Kdo chce zapalovat, musí sám hořet" se mi jeví jako tvrzení, které rozhodně má něco do sebe, a to zda ji používali nebo nepoužívali komunisté je mi ve vztahu k její pravdivosti úplně jedno; ateistické stanovisko může a nebo nemusí být pravdivé, ale je v této otázce zcela irelevantní, zda a jak byl ateismus násilím prosazován za komunismu.

B. Michal 18.6.2012 9:08

Re: Heslem "Kdo chce zapalovat, musí sám hořet",

Nechci moc rejpat, ale nepřipisuje se tento citát Sv. Augustinovi?  Ale chápu, že Lenina  a Dzeržinského tady zná víc lidí, než Augustina (ještě ke všemu svatého).

Ostatně, i kdyby to byl Lenin nebo Dzeržinskij, neznamená to nutně, že to je blbost. I nejodpornější jedinec může mít pravdu, když konstatuje zjevnou skutečnost, např. mám hlad, svítí slunce, příklady táhnou...

V. Kusý 18.6.2012 8:15

Omlouvám se voleným zástupcům.

Flagrantní neznalost historie projevil pan Haas. Ačkoliv, oni jistě taky vědí pendrek.Spíš se věnují odklánění a pod.

V. Kusý 18.6.2012 8:11

Re: Heslem "Kdo chce zapálovat, musí sám hořet",

Alespoň vidíme, jak hluboké znalosti mají naši volení zástupci.A proto, v duchu rčení, že historie se opakuje, se opět nějakého Felixe Edmundoviče Dzeržinského můžeme dočkat.Ostatně, ani s tou ideovostí to není, pomineme li primární ideu, totiž prachy, slavné.Na konec otázku, koho chcete odpovědně a uvážlivě volit, abychom to těm dvěma partám vy...... skautů spočítali?

P. Pavlovský 18.6.2012 1:08

Heslem "Kdo chce zapálovat, musí sám hořet",

se neproslavil Lenin (to byl zvrhlý intelektuál, ten chtěl po revolucionářích, aby se dovzdělávali), ale táta KGB Dzerdzinskij.

Učinit manažerem volební kampaně člověka, který je důvodně podezřelý z organizování korupce do stranické kasy, mohou jenom arogantní pitomci nebo političtí sebevrazi.

Ke krajským a senátním volbám přijde, zdá se, pouze menšina oprávněných voličů. Budou to ti odpovědní a uvážliví. Pevně doufám, že to jak ODS, tak i ČSSD spočítají.