8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

GLOSA: Co se Illnerové a Pačesovi líbí na fiskálním paktu?

Vědci v dopise mylně píšou, že se Nečas postavil proti všem. Nepřipojit se k ostatním není totéž jako postavit se proti ostatním. Vždyť ať si ostatní mezi sebou klidně smlouvu o fiskálním paktu podepíšou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Bezouška 9.2.2012 10:39

Re: Hospodaření vlád s penězi národa - euroobčanů

ale pane Fialo, vždyť vyvracíte sám sebe. Kdo si vypůjčil a nesplácí .. takto to dělá celá EU. Čistě namátkou, Německo má v současné době dluh přes pět bilionů EUR a nesplácí je, protože  s bídou dokáže platit úroky a i na ty si musí dále půjčovat. Ergo kladívko, přesně podle vaší definice, je EU zlodějská organizace a to jako celek, tak i per partes.

A snad by bylo dobré se už konečně zamyslet nad nářky na "politické strany". Ne že by sestávaly z andělů, ale v zásadě nedělají nic jiného, než že plní zadání "nazlobených" občanů. Totiž budují skvělý sociální stát, jehož nevystihlé úspěchy a zářivá podoba bývají hlavním argumentem ve všech zmatených diskusích na toto i podobná témata, a především pak ve volebních kampaních.

P. Joch 9.2.2012 10:29

Re: Hospodaření vlád s penězi národa - euroobčanů

Pane Fiala, vy se překonáváte! Takový blábol už jsem dlouho nečetl, čekal jsem klasický argument, že EU páchá díky zadlužování větší GDP než USA, ale tohle?

Monopol polostátního ČEZ-u zde zůstává, ceny díky solárním elektrárnám rostou každým rokem a dál budou růst.

České dráhy nás dál dopravují jak za socíku a z konkurence dostávají kopřivku a panicky se soustřeďují na kvalitu jen jediné linky z Ostravy do Prahy a zpět.Auto Škoda je součástí koncernu VW a naše členství v EU s tím nemá co dělat. Škodovky se vyrábí i v Rusku, Indii a Číně. Tamní kvalita Škodovek je jiná, protože nejsou v EU?

Právo vychází dál, zkuste se do něj začíst, rudé je až až.

Ten poslední odstavec konečně dává smysl, jaký je Váš názor na exemlárního dlužníka - Řecko? Má to Vaše obrovské GDP dál generovat zloděj (jak sám píšete), nebo ho radši vyhodíme z kola ven i za cenu poklesu GDP?

P. Fiala 9.2.2012 9:31

Hospodaření vlád s penězi národa - euroobčanů

Máme štěstí (alespoň asi ta polovina národa), že jsme byli přijati do EU. Proč?

Inu stále by zde byl státní monopol ČEZ a.s. a spolu s vládou a Regulačním úřadem by stanovoval ceny elektrické energie. České dráhy by nás dopravovaly, jak za socialismu. Auta by vyráběla Škoda s.p. a té známe kvalitě. Vycházelo by pravděpodobně Rudé právo. Ruský vliv by byl více zřejmější, atd., atp. A to hlavní, všichni by opět byli nuceni pracovat.

Vlády etablovaných politických stran s jistotou 5% v zákoně, mají zajištěno bezkonkurenční postavení. A pokud se některé straně, díky nazlobeným voličům, povede těch 5% dosáhnout, je tato vzápětí mediálně štvanou zvěří, což svědčí o jejich neupřímnosti o tom jak skvěle vedou národ.

Kdo si vypůjčil a nesplácí ani po několika urgencích se stává zlodějem. Ať je to jednotlivec, majitel firmy, či ministerstvo financí jednající jménem vlády, která jedná jménem občanů-národa.

R. Jonák 9.2.2012 8:54

Re: Kromě soudruhů ekonomů jsou všichni deb ilové

Já bych teda řekl, že to čím nazýváte jiné jste především vy. Nechci opakovat ten váš rozdělený nesmysl.

J. Jonášek 9.2.2012 8:43

Re: Mě fascinuje jediné -

No tak to by mě zajímalo, jak to teda autor překládal...

J. Boleslav 9.2.2012 8:38

Re: Máte naprostou pravdu, autore..

To jste napsal moc hezky. Obávám se ale, že na protistranu to stejně moc nezafunguje. Uvidíme.

I. Schlägel 9.2.2012 7:25

Re: Máte naprostou pravdu, autore..

Pane Trhlíku, uvědomte si, že socialismus je jako droga. Pro ty,co peníze přerozdělují, i pro ty, co jsou těmito penězi uměle vyživováni. Svět Evropě ujíždí. Pomalu, ale jistě. Čísla hovoří jasně. Třeba to ale spraví nová evropská, jak jinak než přísně objektivní ratingová agentura.

I. Schlägel 9.2.2012 7:22

Re: Kromě soudruhů ekonomů jsou všichni deb ilové

V tom případě nám zbývají ti experti ze sobotkajugend. Babo raď.

J. Kanioková 9.2.2012 7:21

Aha, už se nedivím roku 48

J. Kanioková 9.2.2012 7:19

Ano

Veškeré dotace jsou zlo!

J. Kanioková 9.2.2012 7:18

Jakto, že nečetl?

Mach jen přeložil to, co je zatím neoficiální, avšak nic moc se na tom už nezmění, alespoň ne k lepšímu

http://www.european-council.europa.eu/media/579087/treaty.pdf

I tohle je dost vypovídá o lidech, kteří odsouhlasí kdeco, jen aby se v Bruselu udrželi - Největším zdrojem korupce politiků jsou posty v Bruselu

http://www.fragmenty.cz/iz000132.html

M. Trhlík 9.2.2012 6:54

Re: Máte naprostou pravdu, autore..

Paní Kanioková,Vy už jste vznesla tolik námitek proti EU,včetně hujerských medií hujerů,ekonomických analfabetů a řady dalších.A kde jsou ti rozumní mimo Vás a Klause,který měl připravenu údajně celou řadu ekonomů,kteří měli zabránit právě  těm hujerským neumětelům.aby měli vliv na ekonomii?Podle Vás bude nejlepší EU opustit a vyhlásit jí válku? Tak jak vše skepticky podáváte,nemáme vůbec žádné šance i když jsme tady měli tolik moudrých,kteří to předvídali.Ano budeme vždy malí a svět nás takové bere.Kdysi se tradovalo,ještě za vlády Hitlerova Německa,kdy se Slovensko osamostatnilo,že některý jejich politik prohlásil:Keď Slovensko zbrojí,celý svet sa trese.My budeme stále jen poštěkávat ,ale rozhodnutí bude patřit jiným.

P. Boublíková 9.2.2012 6:53

EU už se nechala slyšet

že bez fiskální smlouvy nebudou dotace ze strukturálních fondů. Věda na nich sice není příliš závislá (resp. vědecké granty mohou z peněz EU čerpat i nečlenové EU) , ale do školství teče z fondů peněz dost. No a většina učených hlav přednáší též na vysokých školách. Odtud vane vítr.

M. Gavlák 9.2.2012 3:52

Mě fascinuje jediné -

kterak všichni komentují něco, co nikdo nečetl, od autora až po diskutující...

J. Kanioková 9.2.2012 2:17

Zase je konec odkazu "za rohem", fix.. takže znovu jinak..

http://jdem.cz/tynb3

J. Kanioková 9.2.2012 2:12

Když něco doporučujete, proč nedáte odkaz?

http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204136404577209352635400844.html

Ale jinak s vámi souhlasím naprosto, ona je něco jako naše Žižkovské ženy !

http://www.gallery.cz/cgi-bin/hynekol/aps.sh?VSS_SERV=gobraz&galpre=5275&language=cz

Nebo Švorcová

M. Stuchlik 9.2.2012 2:03

Kromě soudruhů ekonomů jsou všichni deb ilové

a nejgeniálnější z ekonomů jsou ti z klausjugend

J. Kanioková 9.2.2012 1:59

Máte naprostou pravdu, autore..

Je to opravdu rozpočtový protektorát, ale zároveň předposlední krok k FISKÁLNÍ UNII - což bude definitivní protektorát!

EU je byrokratická a ekonomicky neefektivní instituce - fakt! Protože sjednocující pravidla zásadně přehlížejí skutečnost - jaký je rozdíl mezi "jádrem" a periferií. Kde co se vymýšlí tak, jak to vyhovuje jádru - Německu (a Francii). Tomu se jakž takž daří, i když se mu zadluženost taky vyvíjí - od r. 2002-60,4% po r. 2010-83,2%.

LS odstranila právo veta a tak všichni jsou odsouzeni poslouchat jak pudlíci. Kdo si dovolí trochu oponovat, vyjede na něj celý spolek Pachatelů dobra a málokdo tomu odolá. K Bruselským manipulátorům se přidají místní hujerská média + místní hujeři, v naprosté většině ekonomičtí analfabeti, řídící se pouze pocitologií. Že se k nim přidali i akademici... no, nevím, co k tomu říct... ale bude to buď cosi podobného jako ostatní hujeři přes emoce, nebo, v horším případě, na jejich činnost jdou eudotace a tudíž jimi cloumá cosi jiného, než pocit špatného svědomí. Zájem jejich institucí. Překvapilo mě, že takové osobnosti staví vlastní zájem nad zájem jejich země.. Nebo může být i varianta, že by jim kynula možnost profesní kariéry v euinstitucích...?

Takže ve jménu - EUnii si rozbíjet nedáme - rozjedeme rotačky ECB na ještě větší obrátky !

Kdo se zajímá o to, že v neexistující eurozóně byla inflační očekávání pevně ukotvena na 2 %? Je téměř jisté, že ECB bude tancovat na stále nabroušenějším ostří trojůhelníku - inflačních očekávání, možného kolapsu unie a morálního hazardu. ECB má jasně patrné sklony k tomu, aby svou politiku určovala podle vývoje v Německu. Takže "periférie" se nezmátoří NIKDY ! Prostě menší státy jsou v piheli.. Takže páni akademici, vaše petice jde proti zájmu této země !

J. Sinnreich 9.2.2012 1:36

Protektorat

Za protektoratu se tomu komisari EU rikalo Treuhander. Toho dosadili Nemci do Ceske banky a vsecko fungovalo jako po dratkach. Kazdemu zajemci o to, jak to s nami EU dobre mysli bych doporucil clanek Viviane Reding (vice prezidentky Evropske Komise a komisarky EU pro Spravedlnost, Zakladni lidska prava a Obcanstvi)ve vcerejsim Wall Street Journal."Europe needs Democratic Rejuvenation"

Hemzi se to tam vyrazy, jako...."uplatnime, provedeme, naridime, sjednotime, Euro tady bude navzdory vsemu, plany do roku 2013, 2019, a dale, stastna budoucnost pro vsechny, atd."

Jestli to pametnikum pripomina clanky z Rudeho Prava, tak je to presne ono. Jak cely ten socialisticky podnik skoncil je tez kazdemu znamo.

WSJ jsou vice mene nestranne noviny a obcas uverejni i nazory z druhe strany. Bohuzel, v ceskem tisku neco podobneho nenajdete.