4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Čemu se všichni diví?

V článku pět Etického kodexu Věcí veřejných čteme: "Zástupce občanů nesmí v průběhu své funkce změnit politickou stranu, za kterou byl zvolen."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. David 18.12.2012 17:57

Proč se vůbec zabývat otázkou, jakou váhu má slovo slepice?

J. Kombercová 18.12.2012 23:40

Re: Proč se vůbec zabývat otázkou, jakou váhu má slovo slepice?

Jakou kohouta? Větší o péra v ocasu? :)

P. Schuh 18.12.2012 13:31

Divizny

Vždyť si můžou dělat, co chtějí....Lhát, krást, podvádět.....a my jen čučíme....

V. Skalová 18.12.2012 12:24

O peníze jde až v první řadě...

aneb když se vám zdá, že se někdo chová jako idiot, jsou za tím peníze. A když se ptáme, komu změny na MO vyhovují, je to jasné. Zřejmě Kalouskovo financstapo drží Kačku Kvačkovou Píkovou pod krkem:

http://www.ceskapozice.cz/domov/politika/kdo-pujcil-karoline-peake-sedm-milionu-korun-na-vilu-v-troji

J. Urban 18.12.2012 12:06

Přesně! Čemu se ta trdla mohla divit?

Za 20 či více let v české politice už si měli zvyknout.

J. Fohler 18.12.2012 9:44

Pořád dokola

Český politik a Etický kodex? Karolína Peake byla také v ODS,takže ji Nečas a Klaus znají "dobře".

L. Písařík 18.12.2012 4:57

Lež jako pracovní nástroj

....bývá u žen velmi obvyklá, ani si neuvědomují, že lžou, jen si upravují skutečnost podle potřeby. Např. když potřebují peníze na nové botičky a ty staré si koupily minulý týden.

P. Pavlovský 18.12.2012 3:56

Nadávka přeběhlík do politologického slovníku nepatří!

Nemůže být sporu o tom, že dle ústavy má poslanec nejenom právo, ale i povinnost vystoupit ze strany, za kterou kandidoval - aniž by se přitom vzdal mandátu. V souladu s poslaneckou přísahou to musí udělat vždy, kdy se strana dlouhodobě rozejde se svým předvolebním programem a když mu svědomí velí, že její současné praktiky jdou proti zájmům státu a jeho občanů. Možnost vystoupit, popř. přestoupit, je jedním z největších rozdílů mezi naší dnešní ústavou a tou prvorepublikovou, která umožňovala tzv. vázané kandidátky.

Od Listopadu tu máme takových případů stovky a zdaleka ne vždy byly mravně odsouzeníhodné. Už před rokem 1992 se z OF odrthla nejdřív Mandlerova LDS, pak Bratinkova ODA, na jaře 1991 se pak zbytek roztrhl na ODS a OH. O žádném přeběhlictví nikdo nemluvil, jakkoli byli všichni zvoleni za OF.

O pár let později se od ODS utrhla většina jejího poslaneckého klubu a založila US. Opět nikdo nemluvil o žádném přeběhlictví, jakkoli byli všichni zvoleni za ODS.

Rozkol nastal za Bursíka v SZ, individuálně přecházeli poslanci z ODS do US (Kott), z ČSSD do ODS atd., atd.  Naposledy se od VV odtrhli LIDEM  a najednou je oheň na střeše! Jako kdyby zde nebyly všechny ty precedenty.

Uvědomme si, prosím, že politické strany, které kandidovaly DO PARLAMENTU, nejsou trvale žádný výlupek všech ctností, a že setrvat v nich může být někdy přímo nemravné! Je přece absurdní, je-li blátem vláčena skupina LIDEM, zatímco "nepřeběhlíci" ve zbytkových VV jsou v pohodě. Vždyť je zcela evidentní, že největší darebáci jsou právě Vít Bárta, Radek John a spol.! Co je mi platné, že to nejsou "přeběhlíci"? Přeběhli k opozici, sedí tam s komunisty a socany a škodí, seč můžou!

I. Schlägel 18.12.2012 7:47

Re: Nadávka přeběhlík do politologického slovníku nepatří!

Máte samozřejmě pravdu, nicméně je potřeba se na stranu LIDEM dívat více ideologicky, což mnozí zarputile činí. Pak může být Bárta a spol. v klidu, dál mohou směle plánovat u těžkého červeného vína procenta pro stranu ze státních zakázek, pan Babák může dál čarovat s miliony, mohou se u toho i sami nahrávat, a nikdo si toho ani nevšimne, protože vrcholem nemravnosti české politiky je strana LIDEM. To je legrace.

T. Kočí 18.12.2012 10:28

Re: Nadávka přeběhlík do politologického slovníku nepatří!

Jsou na tom všichni stejně.Prostě z jednoho vrhu.

J. Dobrý 18.12.2012 11:31

Re: Nadávka přeběhlík do politologického slovníku nepatří!

Presne tak, vubec nezalezi jaky nazev strany ma na trycku, ale zatracene zalezi na tom, aby se drzeli toho co pred volbami verejne deklarovali jako svuj program.

Drobne ustupky, kdy se urcita cast programu ukaze zastarala, nebo v zajmu prosazeni jedne veci z programu se zda jine, to je zivot.

Dotycna nema nic spolecneho ani se stranou, kterou lide volili, ale co je horsi, ani s dokumenty na jejimz vytvareni se spolupodilela.

Kobercove vyhlazovani na ministerstvu je jen soucasny vrchol drahy teto nerizene strely.

P. Skřivan 18.12.2012 1:34

Zase na druhou stranu,

pracovat na MO ve vysoké funkci jaksi bohužel automaticky znamená podíl na zajímavých věcech, které se tam dějí. I v minulosti se tam mj. dost ošklivě vyhazovali dosti schopní lidé ... .

Je to hloupé, když se totéž stane jejich nástupcům. Na druhou stranu je opravdu velkou otázkou, zda se stalo takové neštěstí ... . Zřejmě ne, když všichni akorát štěkají, ale nějak se jim  nedaří najít ten zásadní důvod, proč je to tak velká chyba a na základě toho přinutit madame Peake k nápravě ... . Zřejmě měla ty správné informace ... .

Madame Peake bych vzkázal pouze jedno: ať je její motivace jakákoli, tak nevěřím, že se kanálními metodami dá dosáhnout nápravy věcí. Kanálními metodami lze dosáhnout pouze změny stoky. ... a promiňte, ale stoka je pořád stoka ... .

L. Písařík 18.12.2012 4:59

Re: Zase na druhou stranu,

 ... a krysa je stále jen krysou.