7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

GLOSA: Budou padat (nějaké) hlavy

Propad sociálních demokratů a komunistů byl očekávaný. Oranžovým předpovídaly výzkumy dokonce dvouprocentní výsledek, nakonec byl téměř tříprocentní. Jedno procento víc nebo míň nemění nic na tom, že šlo o fiasko. Oběma vyluxovalo hlasy hnutí ANO a komunistům urvala kus masa Okamurova SPD.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hlosta 9.10.2018 9:31

Re: Pragmaticky vzato, peníze volí!

Volič nemusí nutně být ideově nasměrovaný stejně jako politická strana, kterou volil! Proto i dříve volič komunistů může volit jiné strany, či hnutí, aniž by mu to dělalo psychický problém. K volbě toho, či onoho, může být nespočet důvodů a ne jen ideologie.

P. Hlosta 9.10.2018 9:28

Re: ANO je zločincovo od nich a to mají levicoví voliči rádi.

Ne všichni jeho voliči jsou nutně levicoví. Pravicovému voliči bez zábran ten Babiš může také vyhovovat. Pravicový volič nemusí být zrovna pravičák a u levicového je to stejné, že nemusí nutně být levičák. Ono nic není jen černobílé.

P. Hlosta 9.10.2018 9:24

Re: Zánik KSČ

"I kdyby padli všici, vstanou noví bojovníci!" - tohle Zápotondovo tvrzení je už klasika. Nenechte se mýlit naivitou. Pokud hned by se rozpustili komanči, stejně přijde vlna levicových extrémistů, co komunismus budou mít v ideálech. Minimálně aspoň kolektivismus je udrží na světě. Tak moc naivně nedoufejte. ;-))

K. Janyška 9.10.2018 9:23

ANO je zločincovo od nich a to mají levicoví voliči rádi.

Jiné vysvětlení není. Filip říkal, že Babiš je nejúspěšnějším odchovancem KSČ... Dzp.

P. Hlosta 9.10.2018 9:19

Re: Konečně komunistický umíráček,

Označením menšinového etnika Romů na cikány, se stavíte na úroveň ožralů! Je ve vás kus příznivce SPD aniž si to uvědomujete?

M. Valenta 9.10.2018 9:02

Konečně komunistický umíráček,

který sice ještě chabě tiká uvnitř SPD, ale ta na rozdíl od komunistů nemá žádnou tradici a až pominou její dvě témata ( to migrantské snad pomalu končí a to referendové už skončilo) odebere se také do věčných lovišť. Cikánské téma, na které se hbitě přeorientoval i hradní ožrala, k životu podobných sestav stačit nebude. Jakl, Kuras a spol. mohou od víkendu vyprávět.

J. Kombercová 9.10.2018 8:53

Re: Pragmaticky vzato, peníze volí!

To členské jádro je již v důchodu a Adrej nám chce přisypat do krmítka.

V. Heidlerová 9.10.2018 8:46

Re: Astone,

Větší nebezpečí hrozí z Ruska, ale národ rychle zapomíná a má-li tak zmatené myšlení, jako Vy, pak amen s námi.

V. Heidlerová 9.10.2018 8:45

Re: Pragmaticky vzato, peníze volí!

Já nepochopím, že ANO s miliardářem v čele, odsaje voliče KSČ, kteří tak statečně bojují proti kapitalismu.

V. Heidlerová 9.10.2018 8:42

Zánik KSČ

by byl ten nejkrásnější dárek Republice ke 100. narozeninám. Pak vím o dalších dvou, ale ty by byly v rozporu s demokratickými zásadami.

P. Hlosta 9.10.2018 8:32

Re: Hlavy náhradní.

Nejsou lidi! A to ani v politice. Schopných je hodně málo, ba až zoufale. Zato kritiků práce jiných je stabilně víc než dost. Ti jsou ovšem na práci nepoužitelní, jak vím ze životní praxe. ;-))

P. Hlosta 9.10.2018 8:23

Pragmaticky vzato, peníze volí!

U voleb měly politické subjekty největší problém s penězi. Ty totiž rozhodují a voliči vnímají jak se užijí ty prachy. Příznivci oné levice vyčítají a nadávají ANO, že dělala mimořádně nákladnou kampaň. Voliči ovšem vnímají, že oproti ČSSD ANO nemá dluhy a má obrovský polštář v Babišově majetku. Hospodaření politických subjektů je odlišné v případě konfrontace s ANO. Samozřejmě, že své peníze si i s investicí Babiš ohlídá a nedovolí je nasměrovat na všelijaké kamarádíčky, jak to má ve zvyku vrchnost třeba v ČSSD. Samozřejmě, že Babiš bude preferovat služby v kampani od svých firem. Tak se majetek vydaný vrátí zpět k němu.

Bohatší prostě vítězí a to je fakt, s kterým se ostatní nemohou smířit. Pragmaticky vzato je dopředu jasné, že volič bude ovlivněn ne už kecy, ale skutky. Keců bylo až moc v minulosti. Vydané a zároveň ohlídané peníze, to je příklad k následování. ČSSD odmítá příkladnost, takže už nemá ani prachy, ani voličů dost. KSČM prachy drží co to jde, aby neutratila a to je taky špatné pro voliče. Takoví Piráti, ti jsou voleni mladými a ještě nezkušenými, to především. Jen za čas, z nezkušených budou zkušení a hlasy dají tam, kde se dobře hospodaří, třebaže jen s vlastními penězi. Nemluvě o tom, že Piráti jsou typicky extrémní levice, ne nepodobná dřívějším Zeleným. SPD není subjekt rozumný a nebude se rozumně chovat nikdy a to ani s penězi, které snad nabudou. To ODS už možná začala mít rozum, akorát že se bojí, je opatrná investovat a to u voleb je chyba. On taky Fiala nevypadá na mistra finančního světa, spíše na profesora filozofie.

Babišova opozice se může i přetrhnout nadáváním, ale stejně Babiš se svým kapitálovým polštářem bude vítězit pravidelně, pokud bude schopen ohlídat finanční toky uvnitř ANO. V opozici totiž nikdo podobný není a co šlo krást, to kradeno u nich bylo. Ono i přihrání stranických peněz na spřátelené PR agentury, nebo i pohoštění voličů od kámošů politiků ze stranické pokladny zaplacené, je krádež v podstatě. Málo voličů uvěří.

P. Zinga 9.10.2018 8:11

Astone,

komunisty jsem od převratu 89 nikdy nevolil, přesto jsem to hodil Okamurovi. Proč?

Proto. Vím, že Okamura vládnout nebude, ale čím větší bude mít voličskou podporu, tím větší bude snaha tzv.demokratických stran zabránit odlivu svých voličů a tím i možnou ztrátu moci. Jak to udělají? Přeberou téma Okamurovi.

Nejsi tak hloupý, abys to neviděl, např. v Německu či Rakousku.

Hlavním probléme dneška nejsou jízdenky zadarmo, ale hrozba mohamedánské okupace. Její zabránění je heslem Okamury. Mě to pro dnešek stačí.

J. Holíček 9.10.2018 7:19

Re: Leviciví voliči to chápou takto

A proč by se lidi nechtěli mít dobře nebo lépe? :-))

J. Holíček 9.10.2018 7:16

Hlavy náhradní.

S hlavami náhradními má ovšem problém i Babiš. Třeba v Praze, ještě než se v Praze stačil ztrapnit Nacher, tak ho vyměnil za nic neříkajícího Stulíka.

Možná se obával, že by mu Patrik mohl utéct z řetězu jako Šlechtová. To je další rys jeho povahy. Lidí se mu nedostává, ale u schopnějších se bojí, že by mu přerostli přes hlavu. Tak ty nebere. :-))

F. Češka 9.10.2018 6:14

Re: Leviciví voliči to chápou takto

To je ale dobrá zkratka. Výborně vystiženo.

Š. Hašek 9.10.2018 3:29

Pokud

"hlavním" sociálním demokratem bude Dienstbier/Štěch a "hlavním" komunistobijcem bude bruselskomajdanský komunista Štětina ........ potom zde KSČM vydrží.

Komunistobijci typu Ferjenčík/Kalousek to též nevytrhnou.

M. Krátký 9.10.2018 2:25

Leviciví voliči to chápou takto

už jsem to tady před časem popsal. Můj švagr se ptal své zaměstnankyně proč volila ANO - její odpověď je zde : abych se měla stejně dobře jako vy, pane šéf !?!?!?