29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

GLOSA: Babišův levný tarif je draze zaplacen

Ministr financí Andrej Babiš se na svém facebooku pochlubil, že pro zaměstnance Ministerstva financí vyjednal levné mobilní tarify za „polské“ ceny. Zatímco běžný Čech u stejného operátora zaplatí za 4 GB datový tarif cca 800 Kč, ministerstvu tento operátor za zaměstnance účtuje pouhých 109 Kč, ovšem za 10 GB datový tarif.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Dvorská 25.4.2017 13:33

Re: Babiš

Smutná budoucnost !

T. Hraj 25.4.2017 12:38

Re: Další autorova faktická chyba

Pane Lepko, kde to pan Hanko navrhuje??? (když už jsme u toho ztrojování interpunkčních znamének)

V. Bartl 25.4.2017 11:52

připojení

mají hospodští nebo vinotékaři doma, to je jistě pravda. Ale málo který bydlí přímo v putyce či vinotéce, ne?

vb

M. Hanko 25.4.2017 11:24

Re: Další autorova faktická chyba

No, něco málo o matematice vím :)

Každopádně ovšem v našem případě mluvíme v lehké nadsázce a navíc je to axiom pro někoho, ovšem nikoliv nutně pro druhého (např. pro mě). Osoba, pro kterou je Babišovo padoušství axiomem, může cítit potřebu lidem, kteří tak pevně přesvědčeni nejsou, toto dokazovat. A právě o této situaci mluvím: selže-li ve své snaze, své přesvědčení si ponechává - právě JAKO BY šlo o neotřesitelný axiom - a raději napadne člověka, který jí její argument vyvrátil, coby Babišova agenta apod.

J. Lepka 25.4.2017 11:10

Re: Další autorova faktická chyba

Netuším jaké máte matematické vzdělání, ale axiom se NEDOKAZUJE !!!

J. Lepka 25.4.2017 11:08

Re: poděkujte Babišovi, pane Jirso ....

Proč ze sebe děláte ještě většího hlupáka? Nebo podvodníka ? Protože jestli nevíte jak vypadá situace kolem EET a obvyklého připojení k síti, jste hlupák co nesleduje ani obvyklé mediální kanály a pokud víte a přesto hlásáte své bludy, jste podvodník.

M. Hanko 25.4.2017 11:02

Re: Další autorova faktická chyba

No jistě, ono to jen rozvíjí to, co jsem tu psal dříve:

AXIOM: Babiš je padouch.

Tvrdí-li někdo, že Babiš je padouch z důvodu X, a ukáže se, že důvod X je chybný, pak to nic nemění na platnosti axiomu, že Babiš je padouch.

Pokud je to navíc konkrétní osoba Y, která ukáže, že důvod X Babišova padoušství je chybný, pak Y jistojistě pracuje pro Babiše.

Suma sumárum, zřejmě JAKÝKOLIV argument, proč je Babiš padouch, je z podstaty věci platný a každý, kdo nepracuje pro agrofert či ANO, to musí uznat. Jop :)

J. Lepka 25.4.2017 11:01

Re: Babiš

Asi jste to neměl v úmyslu, ale těmi posledními dvěma větami jste to popsal přesně. Nicméně vám nabídnu ještě jednodušší vyjádření: " Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina!"

A ano, je to plagiát, stejně jako váš guru jen kopíruje jiné sektáře a sází na hloupost a snadnou ovlivnitelnost nepříliš bystrých jedinců.

J. Lepka 25.4.2017 10:56

Re: Další autorova faktická chyba

Vy račte pracovat pro ANOfert?

A. Nový 25.4.2017 10:41

Re: pane Vintře

To jsem nevěděl, že řezník kde kupuji maso potřeboval internet před EET. Dík pane Šejno, že jste mne dovzdělal. :-)

J. Vlasák 25.4.2017 10:15

Re: pane Vlasáku

S operátorem mám vyjednaný tarif ve výši 40-50 % obvyklého. O tom řeč není. Řeč je o Babišově tarifu v řádu cca 15% obvyklého. Zkuste nebýt zahleděný pouze do sebe, zkuste sledovat co se děje kolem Vás. To, co Vás patrně díky tomu, že jste pod rozlišovací schopností finanční správy, zatím nepostihlo, je veřejně proklamovaný postup i ředitelem Janečkem. To, že finanční správa již dnes nerespektuje ani rozhodnutí nejvyššího je prokázaným faktem ( mám bohužel i osobní zkušenost) Doporučuji např. včerejší reportéry, pozorně poslouchejte, co nejvyšší šéf finanční správy říká a jak se k rozhodnutím nejvyššího právního arbitra v této zemi staví.

M. Hanko 25.4.2017 9:56

Re: Babiš

Sorry jako, ale zdá se mi naopak, že ten, kdo příliš nemyslel, je autor tohoto článku a ti, kteří s jeho závěry souhlasí. Zřejmě vycházejí z axiomu, že Babiš prostě JE padouch. Když je jeho padoušství obhajováno chybnými argumenty, na platnosti axiomu se tím nic nemění.

M. Hanko 25.4.2017 9:52

Další autorova faktická chyba

Autor píše, že v Česku jsou největšími ISP telekomunikační operátoři. To ale není pravda. Všichni mobilní operátoři měli v roce 2016 dohromady pouhých 23,2% uživatelů. Z nich měl T-Mobile samozřejmě opět jen část.

MNOHEM větší podíl, než T-Mobile, má O2, který je kromě mobilního připojení navíc největším poskytovatelem ADSL.

Navíc, autor zcela nelogicky shlukuje mobilní operátory do jedné skupiny, přičemž finanční správa se k T-Mobilu POUZE PŘESUNULA od jiného mobilního operátora - totiž od O2. Co T-Mobile vydělá, O2 tak prodělá. O2 dokonce prodělá VÍC, než T-Mobile vydělá, jelikož T-Mobile nabídl výhodnější, tedy nižší ceny.

Autorovy závěry jsou tak zcela nelogické a chybné.

K. Podroužková 25.4.2017 9:46

Re: pane Vintře

"Drtivá většina" je kolik procent? Prováděl někdo průzkum? Používáte termín z Babišovy nalejvárny!

K. Podroužková 25.4.2017 9:42

Re: Nikdo neměl dodnes internet?

Víte, nepůsobí každý živnostník v Praze. Dokonce ani pražští trhovci neměli ve stánku zavedený internet, ti venkovští tuplem ne. Možná ti, co internet používali, měli nižší rychlost připojení a teď si připlatí za vyšší. Z jakých podkladů vychází Váš odhad? Ano, i já jsem spolu s autorem článku ochotna prohlásit, že podstatná část podnikatelů byla bez internetového připojení! Co třeba zedníci, instalatéři... byl u Vás zedník, který měl mezi lžící, vodováhou a fankou taky tablet, jako až na něj příští rok dojde, aby byl připraven?

K. Podroužková 25.4.2017 9:31

Re: Babiš

Ne čeká, ale doufá... naděje umírá poslední. Ale máte asi pravdu, Babišovu voliči stačí kobliha a jde jako ovce na porážku. Je rád, že někdo myslí za něj, používání mozku ho totiž bolí.

S. Donát 25.4.2017 9:30

Na každou svini se voda vaří

I na něj dojde.

P. Lenc 25.4.2017 9:25

Re: Babiš

Bohužel paní Dvorská, Babiš je neprůstřelný, na ruku mu jde i justice.Ta je dobrá na kabelky, ale ne na Babiše.A český občánek ho miluje, je to přece "Jánošík" co bojuje proti těm "zloušům co rozkradly republiku".Že krade?50 milionů sem, miliarda tam, to občánka nezajímá. Nakonec, vždyť mu "všichni" ubližují, on to přece myslí tak dobře.No nevěřte tomu.A kdo si pamatuje sestavování vlády, tak si také pamatuje jak byli česani před ním varovaní a dnes je tragicky úsměvné, jak se snaží tohoto fízla nějak zdiskreditovat.O lidoveckých politických prostitutech ani nemluvím.Ti jsou potichu jak pěny a třepou se na novou koalici s Babišem.

M. Těhanová 25.4.2017 9:15

Re: pane Vlasáku

A jakápak byla protislužba? Dobrovolně, jen pro vaše krásné oči by vám žádnou slevu nedali. Ale vy jste dost kecálek, takže to mohou být pohádky ovčí babičky. Chcete být za každou cenu zajímavý a na výši!

M. Hanko 25.4.2017 9:12

Re: Babiš

No jestli čekáte, že na základě takovýchhle trapných pamfletů na Babiše jeho voliči zanevřou, tak jste asi spadla z višně.

J. Hruška 25.4.2017 9:10

Re: pane Vlasáku

Šejno, takže oligarcha je muž na svém místě,že, ještě by to měl mít zajištěno dědičně jako mužický car. Zcela jistě nejste "každý ...", jste skutečně "neobvyklý".

M. Hanko 25.4.2017 9:10

Nikdo neměl dodnes internet?

Podle pana autora snad neměl dodnes internet žádný živnostník, či jen zanedbatelná menšina? Podle mě tedy platí pravý opak: drtivá většina podnikatelů SAMOZŘEJMĚ v okamžiku zavedení EET internet již dávno měla a jakékoliv dodatečné zisky z nich proto operátoři nebudou mít.

Počet podnikatelů, kteří se doteď obešli bez internetu, je podle mého odhadu dosti nízký. Zdalipak je zde pan autor ochoten jasně prohlásit, že on má názor jiný a že podle něj byla do zavedení EET podstatná část podnikatelů bez internetového připojení?

M. Těhanová 25.4.2017 9:10

Re: Ministerstvo financí

Oproti ostatním spotřebitelům to omluví množstevní slevou a je vymalováno.

M. Těhanová 25.4.2017 9:07

Re: pane Vintře

Máte pane Šejno dost omezený rozhled, když si to neumíte spočítat, co je to za kšeft. V těch prodejnách to většinou neměli.

M. Šejna 25.4.2017 8:34

pane Vintře

popište nám, v čem spočívá ten kšeft pro poskytovatele internetu. Drtivá většina podnikatelů totiž už roky používá neomezený internet.

M. Šejna 25.4.2017 8:30

pane Vlasáku

asi nejsem "každý podnikatel", protože obvyklost výše mých cen ještě finanční správa nikdy nekontrolovala. A nekontrolovala to ani zatím u žádného z podnikatelů, které znám. Kontroly účetnictví nebo kontroly správných odvodů daní, jsem zažil už několik, ale kontrolu obvyklosti mým cen nikoli.

Pokud jde o ceny tarifů, tak jsem si už před několika lety vyjednal asi 40-procentní slevu oproti běžným tarifům. Pokud jste si nějakou slevu nedokázal vyjednat Vy sám, hledejte chybu ve svých schopnostech vyjednávat.

J. Vintr 25.4.2017 8:28

Ta sleva na tarifu

nemusí být jediným úplatkem za obrovský kšeft, který Babiš mobilním operátorům (a nejen jim) zavedením buzerace zvané EET přihrál.

M. Šejna 25.4.2017 8:21

Re: Ministerstvo financí

vzhledem k tomu, že provoz všech ministerstev platíme my všichni z našich daní, tak sleva na mobilní tarify pro jakékoli ministerstvo je dobrá zpráva. V minulosti bývalo proavidlem, že jakákoli státní zakázka byla spíš předražená. Je s podivem, že když stát dostane na něco slevu, tak je to najednou špatně a lidi řeší, kdo tu slevu zaplatí.

J. Dvorská 25.4.2017 8:14

Babiš

Sprosťárny Babiše a vlády v přímém přenosu. Jak dlouho ještě ?!Snad jen do voleb...

M. Šejna 25.4.2017 7:11

poděkujte Babišovi, pane Jirso ....

Poděkujte Babišovi, pane Jirso, za to, že zavedl mezi "zaostalé" podnikatele a živnostníky "novinku" zvanou internet.

Ti živnostníci a podnikatelé určitě do té doby o internetu vůbec nevěděli a teprve jakási EET je dotlačila k objevu této nevšední věci.

Jen tak lze pochopit Váš "objevný" článek o tom, jak operátoři vydělají ročně 3,5 miliardy na živnostnících kvůli tomu, že si živnostníci museli pořídit internet.

:-D