8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

GLOSA: Babiš vyhrožuje odchodem z vlády

Andrej Babiš obviňuje Bohuslava Sobotku z „populismu“. Přidávají se i lidovci. Sobotkova vláda tak již jede v „tradici“ všech předchozích českých vlád.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 9.12.2014 17:26

Vláda si vede podle mého mínění dobře,

Sobotka mě mile překvapil v té konstelaci, ve které se pohybuje a Babiš dělá co může. To jen takoví páni Bartoňové nám čtenářům vnucují svoji rádoby představu, že si "jdou po krku".

J. Kadeřábek 9.12.2014 13:55

Možná Sobotka ztrácí své 30 kč voliče, ale věřím, že získává

důvěru voličů jiných stran. Kromě socialistických blbostí, které prosazuje se totiž na rozdíl od Zemana a Babiše nechová podraznicky. Zcela otevřeně neintrikuje, nepomlouvá a nevyužívá žádné hlásné trouby jako Babiš. Takže má třeba moje sympatie i když socany nevolím.

P. Čech 9.12.2014 13:03

Populismus

Tento pojem zhusta používají politici a zde i novináři. Co to vlastně je? Podle definice dle slovníku cizích slov je populismus "styl politiky, který usiluje o získání široké základny voličů údajnou ochranou zájmů prostých lidí proti různým ohrožením a prosazováním témat, vzbuzujících emocionální reakce veřejnosti. Úsilí o získání přízně bez ohledu na věc samu". Tolik vnitřní význam pojmu "populismus". Z tohoto pohledu (správného) je každý politik populistou a každá (zejména vládnoucí) politická strana populistickou, protože zcela naplňují definici tohoto pojmu. A proto, hovoří-li jakýkoliv politik v tom smyslu, že označuje jiného za populistu, měl by si uvědomit, že je sám populistou. Pokud toto napíšou novináři, není se co divit. Novináři jsou totiž hloupí a umí pouze papouškovat to, co řekl někdo jiný, zejména politik nějaké vládnoucí politické strany.

J. Ráž 9.12.2014 17:10

Re: Populismus

Zejména s poslední větou nelze jinak, než souhlasit!

J. Urban 9.12.2014 12:06

Odchod NSDAP ze sněmovny několikrát

vyvolal v předválečném Německu nové předčasné volby. V každých volbách NSDAP posílila. Až přišel rok 1933.

J. Lepka 9.12.2014 10:25

No vida !

Původně jsem tipoval, že se rozhádají do Velikonoc. To jsem prošvih´, schopnost neschopných udržet si korýtka převládla. Tak letošní Vánoce ? Hm, taky dobrý !!!

K. Janyška 9.12.2014 9:15

Už si asi splnil to, co potřeboval. Seznámil se do detailu,

jak to se státem je kde by se dalo ho okrádat a zneužívat ještě více, než to dělal dosud... Dzp.

P. Kmoníček 9.12.2014 8:44

Za chování

Sobotky a jeho vlády přece může Kalousek, ODS a TOP 09,že soudruzi.

K. Vyšata 9.12.2014 1:12

Článek jak z Rudého práva,

jenom v opačném gardu. Škorpení přes média, které je v politice ustáleným folklorem snad od vzniku státu, nevypovídá nic o výsledcích práce koalice. Spíš bych se přikláněl k úmyslnému předhazování kostiček hladovým mediálním štvancům za senzací. To opravdu závažné a důležité si chlapci upečou mezi sebou z očí do očí bez otravných novinářů. Ti mají pak jiné starosti, chuťovky kterými krmí veřejnost, průzkumy veřejného mínění. Elaboráty stvořené podle zadání s povinným výsledkem podle přání, o ničem nevypovídající, zavádějící a manipulativní. Ty se vydávají a tvrdí se o nich, že zobrazují mínění veřejnosti a přikládá se jim arguměntační síla. Na nich se tvoří předplacený prefabrikovaný "příběh" podávaný jako skutečnost.

Někdy, aby autor zvýšil údernost okamžiku, použije větu z publika, která je tzv. mimo mísu, myslím tím protest diváka adresovaný premiérovi. Sobotka nemá pražádnou odpovědnost za výbuchy, ten bor.el ve všem, tedy i ve skladování výbušnin převzala jeho vláda jako dědictví po předchozích vládách, hlavně těch rádoby pravicových. Tím se ho nechci zastávat, ale autor by měl mít trochu soudnosti a neplácat hlouposti.

A. Alda 9.12.2014 8:19

Už jste zapomněl, jak vypadaly články v Rudém právu.

Vaše přirovnání je zbytečnou nadávkou, protože články v Rudém právu vypadaly velmi odlišně.

R. Langer 9.12.2014 8:31

Re: Už jste zapomněl, jak vypadaly články v Rudém právu.

Myslím, že vůbec netuší, co ten pojem vlastně znamená... :-)

P. Lenc 9.12.2014 8:33

Re: Už jste zapomněl, jak vypadaly články v Rudém právu.

Také si myslím, že Rudé právo nikdy nečetl.

P. Papež 9.12.2014 23:42

Re: Už jste zapomněl, jak vypadaly články v Rudém právu.

Myslím si opak. Atas 9 nejen že Rudé právo četl, ale jistě do něj přispíval, když dokáže posoudit podobnost psaní. Bolševik se nezapře.

L. Hrušková 9.12.2014 9:24

Re: Článek jak z Rudého práva,

Sobotka se stále bude ohánět předchozími vládami a zapomíná,že mimo 2 (necelé)volební období nám vládli právě ONI.

V. Kain 9.12.2014 13:02

Re: Článek jak z Rudého práva,

No přece se nebudou zabývat evakuovanými obyvateli když musí vyřešit svoje prašule.Zatím ti nýmandi nic nepředvedli a pokud se ekonomika trochu pozitivně zdvihne,tak současná vláda na tom nemá zásluh ani co se za nehet vejde.Pokud se chlubí,tak jenom cizím peřím.Však oni se ještě pašáci ukáží.

F. Lesniak 9.12.2014 0:12

Sobotkova-potažmo Babišova vláda

sice opravdu není nic moc, ale po tom, co tady předvedli modří zloději, už opravdu nic nemůže být horšího. A jen tak mimochodem, kdo ještě věří nějakým průzkumům? A to, že tato vláda se neudrží do konce volebního období je velice pravděpodobné. Babiš jen čeká na příležitost a na nové volby.

Š. Hašek 9.12.2014 0:20

Re: Sobotkova-potažmo Babišova vláda

"Modří zloději" (slušelo by se nazvat stranu či koalici trošku jinak) tady předvedli co?

Co?

Nemáte na chleba, nebo co?

S. Sedlák 9.12.2014 2:42

Re: Sobotkova-potažmo Babišova vláda

Největší zlodějna se přitom koná za pomoci vhodných zákonů, které se zákulisními praktikami podařilo některým vykukům prosadit. (Kdo chce může věřit tomu, že to bylo bez účasti peněz.) Nejvýznamnější z těchto vykuků sedí ve vládě na pozici ministra financí.

P. Ficek 9.12.2014 2:49

Re: Sobotkova-potažmo Babišova vláda

Ta strana se jmenuje velmi výstižně: Odporný Defraudační Spolek, zkratkou ODS. Jak vypadá modrá barva předpokládám víte. Pro jistotu - modré jsou ty proužky, ve kterých je napsáno Neviditelný pes. A modrá, to je symbolická barva ptákostrany - ODS.

V. Halašta 9.12.2014 6:50

Re: Sobotkova-potažmo Babišova vláda

Škoda jen, že ti největší a nejznámější defraudanti nosili triko ČSSD. Pokud si někdo bude stále namlouvat, že lumpárny mají jednu stranickou legitimaci, tak nikdy nedojde ke spravnému, tedy systémovému a nadstranickému, řešení. Tedy i nadhnutímu.

P. Lenc 9.12.2014 8:37

Re: Sobotkova-potažmo Babišova vláda

Pane Halašto, je to zbytečné.Takovým Lesniakům nebo Fickům říkat pravdu je jak házet perly sviním.

P. Kmoníček 9.12.2014 8:46

Re: Sobotkova-potažmo Babišova vláda

Je to marné,je to marné,je to marné!Soudruzi byli,jsou a budou bez mozku!

L. Hrušková 9.12.2014 8:50

Re: Sobotkova-potažmo Babišova vláda

Tak,tak.

K. Frauknecht 9.12.2014 9:26

Re: :-)

Zřejmě je "ty modrý svině" odstavili od krmelce :-). To se nezapomíná a navíc ta kmotra závist!

L. Hrušková 9.12.2014 9:26

Re: Sobotkova-potažmo Babišova vláda

Pššt, takhle nahlas říkat pravdu! To se Sobotkovi nebude líbit!!!

J. Kulheim 9.12.2014 9:25

Re: Sobotkova-potažmo Babišova vláda

Solární elektrárny,Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt StanislavaGrosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl,

Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vládnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství,o Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili,proč jim farmac.firmy platily miliony za setkání s nim.

Vlády pod vedením ČSSD nastartovaly prudký nárust rozpočtových dluhů. ČSSD dělala velké dluhy při velkých příjmech do SR. ČSSD v průběhu 8 let vlády udělala rozpočtové strukturální deficity cca 600 miliard korun.

J. Ráž 9.12.2014 17:15

Re: Sobotkova-potažmo Babišova vláda

Co do toho pletete Babiše?

L. Šarina 9.12.2014 10:43

Re: Sobotkova-potažmo Babišova vláda

Ale, ale a co největší zlodějna znárodnění 1948 a aby toho bylo málo tak finanční zlodějna (mněna) v 1953,kdy se ukradli úspory úplně všem, tak to bylo co???? Nebýt p.Ficek "vítězného února" tak by nemohla být privatizace a ODS! a to není historie, to je jen 50 let a co jme dovedli rozkrást a kradlo se od r,1918 nebo neřekl Masaryk národu "Nebát se a nekrást" a kde byl ten váš Odporný Defraudační Spolek ???

Z. Baldova 9.12.2014 14:41

Re: Sobotkova-potažmo Babišova vláda

Tento clovek jmenem F. Lesniak je barvoslepej  podle neho je Rath a jemu podobni modre barvy:):)

K. Filek 9.12.2014 15:45

Re: Sobotkova-potažmo Babišova vláda

Červená strako proč musíš stále někomu nadávát.Nejvíc zla tu nadělali komouši a pak takoví jako ty.