7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Haf 22.4.2006 16:04

S poslední větou souhlas.

Proto nevolte parlamentní strany, ty vám svobodu rozhodování nedaj. Budou zase všecko za vás dirigovat a řídit, jako bolševici předtím. Sou to furt ty stejný. Řídit - směrem do p.....e.

František 20.4.2006 19:24

Diskutované téma

je zajímavé, ale speciálně k české kotlině to velice výživně popsal B. Kuras v titulu"Češi na vlásku". Nerad cituji, ale nemohu se rovnat s prací profíka. Osou jeho dílka je skutečnost, že to, co stačil vytvořit francouzský princ jako český král během jednoho lidského života, jsme dokázali malostí a tupostí ( tady naši předkové ) totálně prošustrovat. V tomto duchu pokračujeme i nadále. Patrně to hodláme dotáhnout do nuly.

Lea 20.4.2006 18:37

chybí vzor

po čtyřiceti rocích totality,kdy děti byly od jeslí napůl majetkem státu,všichni šlapali v jedné lajně,se lidi bojí převzít odpovědnost každý sám za sebe.Škoda,že politic. změny neproběhly o dvacet let dříve.Ta devastace národa po r.68 je děsivá.Navíc lidé potřebují vzor.Namísto odborných debat o politických programech se lijí kýble špíny.Možná proto si běžný člověk myslí,že když dokázal za komoušů pronést dvě mýdla vrátnicí,dokázal by také krást ve velkém.Švejnar má pravdu. Privitizace nám nevynesla ty nejschopnější,ale ty všeho schopné.Dnes jsem sledovala interpelace. Propíral se byt Mládka - ČSSD,Muzikář-Čepro -ODS.Paroubka nemusím,ale aby Nečas hlásal v parlamentu,že po volbách bude vznášet interpelace Paroubek,to je trochu pod úroveň.Ještě více špíny na SZ a komunisté mají o pár procent více.

Vlad 20.4.2006 15:48

Ideologové revolucí obvykle nepocházejí z třídy nevolníků

Pouze nevolníky zblbnou hesly vymyšlenými k oblbování. Řešením ta hesla nejsou. Ať už jsou rudá, růžová, černá nebo modrá. Marx jako Friedman, spasitelé lidstva.. 

Jakmile revollucionáři nahradí starou vládnoucí vrstvu, začnou ji napodobovat. Jenže o třídu primitivněji. A opět nezáleží, kdo to je. Ti tzv. nejodlišnější nejvíc.

EVa 20.4.2006 15:06

Když chci jezdit autem,

musím se naučit předpisy a potom složit zkoušky, jinak na silnici nesmím A když jezdím - i s tím řidičákem špatně, ohrožuji především sebe a samozřejmě i ty druhé, ale jenom v okolí. Takže celostátně velké škody způsobit nemohu.

Když se chci stát politikem, stačí mě pár naučených frází, trochu té vyčůranosti a proříznutá huba - jinak nemusím umět nic . Ostatně podívejte se, kolik je dneska v politice lidíé, kteří jakživ nebyli nikde v praxi a neřídili ani lokomotivu - natož stát. A škody jsou podstatně větší. Jenže když havaruji s autem, zaplatím to já, případně pojišťovna.  Ale kdo nás pojistí proti škodám, které dnes a denně působí naši "odborníci" v parlamentě ?

Ladislav 20.4.2006 15:41

Re: Když chci jezdit autem,

Kdepak, proriznuta huba vetsionou nestaci. Potreba jsou hlavne penize a zpusob jejich ziskavani zdejsimi politiky je ten nejvetsi problem. Kvuli (relativne) nekolika petakum pro sebe jsou schopni znicit obrovske hodnoty. A jedine reseni podle mne je absolutni transparentnost toho co politik dela - vsechny financni toky jeho i jeho rodiny jsou verejne, vsechna jednani jsou natocena a kdykoliv pristupna, veskere telefonaty jsou zaznamenany a potutelna schuzka v hlucne restauraci znamena okamzitou politickou smrt. Samozrejme a spravne by tyhle podminky eliminovaly vetsinu zdejsich zajemnu o snadne zbohatnuti.

Stredocech 20.4.2006 16:04

Re: Re: Když chci jezdit autem,

Ladislave, ještě další možnost je omezit VLIV politiků a zejména úředníků na některá rozhodnutí. Obávám se, že ani to všechno dohromady pořád nestačí. Jedná se o tak obrovský balík peněz, že lze za něj zkorumpovat skoro každého. Jinou skupinu představují lidé, kteří nehledají peníze, ale moc. Ty lze také využít proti vyžírkům, má to ovšem také svá rizika.

Suma sumárum, je mi z toho smutno.

Pozorovatel 20.4.2006 10:38

Hodnocení

Nemám jiná slova než Doležalův myšlenkový průjem !!!

Jirka 20.4.2006 11:54

Re: Hodnocení

Ty raději pozoruj vlastní stolici, abys ji nepustil v šalině.

Dana Mentzlová 20.4.2006 10:20

být kapitalistou či politikem je jednoduché

Komunisté, ti si zase mysleli, že vést podnik je jednoduché. Takový kapitalista chodí na obědy s obchodními partnery, hraje golf, hezky se obléká a občas si něco napíše do notýsku. Komunisté  - a nejen oni - si mysleli, že to by dovedli také a ještě lépe. To umí i dělník od soustruhu, obléknout se a kouřit doutník. Dělníci, ti budou řídit podniky perfektně a s obrovskými úspěchy! Ale podniky řízené lidem pak kupodivu nefungovaly.

Myslím, že obdobně lidé považují práci politiků za snadnou. Kecat a vozit se zdarma městskou dopravou. To dovedem taky.

Jura Jurax 20.4.2006 17:00

Re: být kapitalistou či politikem je jednoduché

A vymýšlet zákony, které ještě ani neplatí a už je třeba je inovovat, aby se snížila pozoruhodně vysoká míra jejich krávovistosti, lhát jak když tiskne, nechat se uplácet, hlasovat podle pokynů rodné strany a ještě mnohé jiné bychom snad ani nedovedli.

ASton 20.4.2006 9:44

Volič-nevolník

Jako občan protestuji,nejsem blb,a nechci dělat vysokou politiku.Od politiků požaduji,aby věci veřejné,služby veřejné, placené z mých daní byly vykonávány efektivně,kvalifikovanými odborníky,za které se jako občan České republiky nemusím stydět. Jestliže politika začíná tam,kde se chtějí lidé starat o sebe sami,tak jim tu možnost neberte.Každý občan,který se sám stará o sebe je dnes označován za podvodníka,kapitalistu,živnostníka, příživníka a nebezpečného pravičáka.Uveďte mi jednoho podnikatele,který by podporoval KSČ nebo ČSSD.

Oni-páni,kteří mají dát svobodu občanovi,dávají jen svobodu sobě.Oni-páni,kteří podnikají,vytvářejí hodnoty a platí daně,dávají zaměstnání pro jiné jsou prvními pány neustále omezování až to hraničí s nevolnictvím. Podle Vás se páni" komunisté" lépe starali, děkuji,již ze mi jasné kam a ke komu patříte. Vy velmi podceňujete českého občana,je pomalý,je nerozhodný ale není ani nevolník ani vůl. Pokud jste to uvedl jako agitku,lide český spojte se proti ČSSD a KSČM omlouvám se.

scurra 20.4.2006 11:09

Re: Volič-nevolník

Vy opravdu neznáte žádného podnikatele, který podporuje ČSSD (pokud je u moci) a plynou mu z toho výhody?

ASton 20.4.2006 15:08

Re: Re: Volič-nevolník

Je to možné, pokud mají zájem získat státní zakázku,jsou ochotni i podporovat,uplácet, to ano.

Ale v tomto případě jde o kšeft ne o podporu.

Zoran 20.4.2006 9:42

Kromě myělenky, tomu paskvilu nic nechybí.

Slovní ekvilibristika je na slušné úrovni, Doležal nám se svým láskavým dovolením ukázal, jako se z ničeho dá uplést bič. A zdůvodnil, proč už není poslanec. 

XxX 20.4.2006 9:08

...

Tak národní mentalita majoritní většiny je nám už jasná a teď třeba něco o menšinách. Co s menšinou, která má mentalitu zrádce? Odsunout nebo neodsunout?

Jura Jurax 20.4.2006 14:58

Re: ...

Mentalitu zrádce a zároveň nadčlověka (übermensch) ...

PPP 20.4.2006 9:04

z čeho povstávají národy

Náš národ povstal z nevolného lidu. Z čeho ale povstaly ostatní národy? Z lidu panského? Z nadlidí předurčených vládnout? Z bohů a hrdinů?  Z jakých "lidů" vůbec vznikají národy a velmoci?

šakal 20.4.2006 9:24

...

;-P

...Ten vyplazený jazyk platí panu doktorovi Doležalovi.

Jirka 20.4.2006 11:56

Re: ...

(Y)

...ta prdel zase tobě. Můžeš se do ní zakousnout, hyeno.

sociolog 20.4.2006 15:21

Re: z čeho povstávají národy

jINE NARODY SVOU SLECHTU TAK NAZAVRHUJI, JAKO NAS.

Lída Š. 20.4.2006 9:01

Co je volič?

Masa která všemu rozumí, všechno umí líp než kterýkoliv poslanec, pro kterou je běžné obcházet všechny zákony, která si na vymalování bytu nechá napsat neschopenku, pro kterou je dopravní vyhláška cár papíru a např. rychlost dodržují jen podle pokynů jiných řidičů, kteří z radií hlásají kde se měří.................................................A tak.

NoName 20.4.2006 8:53

Něco tomu článku chybí ...

Jasně, zlí Češi a hodní Sudeťáci !!! ;-P

doktor 20.4.2006 16:18

Re: Něco tomu článku chybí ...

Souhlasím. Pan Pehe to nenapsal, ale z mnohahodinových diskusí s potomky odsunutých českých Němců vím o jejich pevním přesvědčení, že veškerý ekonomický i kulturní pokrok do českých zemí kdysi přinesli jejich panskorasoví předkové, kdežto čeští potomci plebejů byli a jsou nejen zlí, ale prostě geneticky zaostalí a neschopní. Co si teď bez nich počneme?

Honza Urban 20.4.2006 8:48

Ideály??

Ano i já bych chtěl do vysoké politiky. Ale na rozdíl od tvrzení autora si nemyslím, že bych to nějak příliš uměl, ale chtěl bych tam pro prachy. Zároveň slibuju, že bych se do ničeho nemíchal a neškodil bych. Na rozdíl od valné většiny těch, kteří již ve vysoké politice jsou.:-P

divitel 20.4.2006 8:24

Znovu a rád cituji

Dušan Neumann, NP 13.4.2006, Klaus a europeismus

….v demokracii bez přívlastku závisí vše nakonec na voliči. A pokud se většina rozhodne zůstat blbou a línou, demokracie jí toto svobodné rozhodnutí garantuje.

 

 

A.S. Pergill 20.4.2006 8:02

A což teprve

když začne dělat politiku národ se zločineckou mentalitou, jako třeba ýbrmenšové

Andy 20.4.2006 0:46

Publikováno s laskavým svolením autora

no, řekla bych, že autor slintal blahem, že to bude uveřejněno:)

huhu 20.4.2006 0:36

animal farm

popsáno dobře Orwellem ve Zvířecí farmě...