27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

FEJETON: Už zase ti zatracení Češi!

"Jako kdybychom neměli svých starostí dost," zní zcela jistě v kuloárech "velkých hráčů" Unie, když si čtou monitoringy zpráv, že se v Praze připravuje nějaký "mejdan" východních států pod hlavičkou "Východního partnerství".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Brzák 10.4.2014 15:54

pro paní Netzer

S prominutím, budu Vás chytat za slovíčko. V podání V.Klause se nám dostává když už tak EUfobie (neboť o Evropě uvažovat pouze v hranicích států unijních je naopak projevem nabubřelé arogance).

Nad srovnáním indoktrinace dětí za komančů a dnes bych se pozastavil. Chci-li někoho zmanipulovat či indoktrinovat, mohu použít více metod. Vymývání mozků, jakého se nám dostávalo ve školách a v médiích za našeho dětství, bylo jistě odporné. Jeho účinnost jsme si ale ověřili - málokdo skutečně plně věřil tomu, co mu stát meldoval. Ano, naučili jsme se tehdejší systém přežít, využít, dobří lidé se z nás jeho přičiněním nestali.

Pokud však nahlédneme na systém, ve kterém jsou za použití mnohonásobně intenzivnějšího prostoupení nejrůznějších médií do našich životů dehonestováni zastánci oponentních názorů označováním za extrémisty, nacionalisty, homofoby, případně hyperkorupčníky, se současným využíváním obrovských částek v dotacích a sociálních programech k vytváření celých závislých skupin obyvatel či rovnou celých států na EUnijních zdrojích, s využíváním základních strachů pro prosazování neekonomických i nelogických regulací, samozřejmě s podporou mnohonásobně propracovanějších (protože modernějších) metod reklamněmediálního marketingu, nemohu se zbavit dojmu (hodnota dojmu je ale srovnatelná s argumentací, jakou používáte Vy), že Klaus by o svéprávnost asi přijít neměl.