2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

FEJETON: Předvolební

Dlouho jsem si letáčky rozdávané v metru i jinde brala. Pak jsem je zas hodila do koše, ale měla jsem dobrý pocit, že jsem pomohla tomu, kdo je rozdával – něčím se zřejmě živit musí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Bébr 24.9.2012 7:55

Trestní oznámení na MF DNES - 1. část

Nejlepší je řešit to rovnou. Podal jsem

Oznámení o skutečnostech nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin

Ve smyslu § l58 odst 1 zákona č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád), v platném znění (dále jen „trestní řád“), podávám tímto trestní oznámení pro okolnosti nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin redaktory deníku MF DNES. Odůvodnění:

Deník MF DNES dne 1.9.2012 zveřejnil podrobné údaje z vyšetřovacích spisů causy MUDr. Rath a dalších obviněných. Redaktoři Tomáš Syrovátka a Antonín Viktora píší, že měli možnost policejní protokoly a vyšetřovací spis "podrobně prostudovat". V uvedeném článku je na několika místech porušen § 2 odst. 1 a 2 Trestního řádu ["(2) Dokud pravomocným odsuzujícím rozsudkem soudu není vina vyslovena, nelze na toho, proti němuž se vede trestní řízení, hledět, jako by byl vinen."]. Vyšetřovatelé tedy umožňují cizím osobám nahlížení a podrobné studium vyšetřovacích spisů a znalosti, takto získané, jsou publikovány v článcích, hanobících obviněné dávno před začátkem soudního jednání.

[pokračování v části 2]

R. Bébr 24.9.2012 7:53

Trestní oznámení na MF D

R. Bébr 24.9.2012 7:52

Trestní oznámení na MF DNES - 2.část

Část 2:

Dne 10.9.2012 zveřejnil deník MF DNES článek "Anatomie lži" (redaktorka Ivana Karásková). V článku jsou opět publikovány zřejmě nezákonně získané údaje z vyšetřovacích spisů (např. citace odposlechů). Opět je označován za viníka MUDr. Rath, který ještě nebyl za žádný trestný čin pravomocně odsouzen. Nezákonné úniky informací z vyšetřovacího spisu jsou nazývány "důkazy", ač ještě neproběhlo řádné soudní řízení, které by je za důkazy uznalo. Uvádí se výrok psychiatričky Holanové – „MUDR. Rath trpí poruchou osobnosti ...". Zveřejnění lékařské diagnózy znamená vyzrazení citlivých informací a je porušením zákona o ochraně osobních údajů. Tvrzení "(MUDr. Rath) poškodil společnost ekonomicky ..." v situaci, kdy dosud nic takového nebylo prokázáno, je lživou pomluvou. Dne 12.9.2012 zveřejnila MF DNES ve zvláštní příloze celou sérii článků, kde opět hrubě porušuje zákonné ustanovení o presumpci neviny. Redaktoři tvrdí, že vše bylo zpracováno „podle policejního spisu, do kterého mohla MF DNES nahlédnout …“ a citují z vyšetřovacího spisu nezákonně získané a neověřené údaje. Mám za to, že MF DNES soustavně

- porušuje zákonné ustanovení o presumpci neviny - nezákonně získává údaje z vyšetřovacích spisů - otiskuje hrubé a lživé pomluvy o člověku, který je podle zákona dosud nevinný.

Tato tvrzení dokazují přímo a zjevně citované články v obecně dostupném deníku MF DNES. Vzhledem k výše uvedeným okolnostem se domnívám, že tímto jednáním byla naplněna skutková podstata několika trestných činů.

~

J. Skála 24.9.2012 7:57

Podal jte ho?

Každý občan je povinen ...

R. Bébr 24.9.2012 7:58

Re: Podal jte ho?

Podáno dne 12.9.2012

J. Jurax 25.9.2012 0:05

Re: Podal jte ho?

No jo, když on ten drát bude nevinnej - pár miliónků do škatule od vína Vám dnes podstrčí kdekdo ... a na druhé straně práva lumpa - a on drát je lump, stačí sledovat jeho politickou kariéru - musí být striktně chráněna, to není jak u normálního slušného člověka, co jenom platí daně, aby si z nich drátové mohli přesměrovávat ...

J. Jurax 24.9.2012 2:49

U nás

Ale že si stačí zaplatit inzerát, a mohu neprávem osočovat svého protivníka z krádeží?

A z čeho soudíte, že neprávem? Vždyť dotyčný je tuzemský politik :-)

P. Pavlovský 24.9.2012 1:21

Jsou Svobodní alespoň elementárně informovaní?

 Je-li pravda, že na jejich letáčku stojí, že "nedopustí, aby jedna právnická osoba dostala restituce v plné výši jako například církev", tak uvízli před rokem 1781.

 Od té doby až do dneška jsou u nás církve a nikoli církev!

J. Skála 24.9.2012 7:53

Pane Pavlovský

přečtěte si návrh zákona a pak namítejte. Ten zákon je šit na míru jedné

Církvi. Ostatní tam jsou jen aby se neřeklo. A můžete mi (spolu s paní

Šustrovou) vysvětlit, proč by tedy měl jeden typ právnické osoby měl mít

lepší podmínky "nápravy některých křivd" než ostatní, včetně osob fyzických?

A. Reček 24.9.2012 9:51

Re: Pane Pavlovský

Pane Skálo, vy jste si ten zákon skutečně dobře prostudoval, že jste zjistil jeho šití pouze pro jednu církev?

Ještě chci dodat, že na Moravě o partaji SSO téměř není vidu a ani slechu.  Je jich dohromady v republice aspoň jeden tisíc?