4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

FEJETON: Jules Verne o Česku 2015

Tajuplný ostrov, jehož autorem je milovaný Jules Verne, jsem svého času znal téměř zpaměti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Andrle 23.4.2015 18:33

Jenže u nás je to trochu jinak

Za posledních dvacet pět let jsem si nevšiml, že by zde byla nějaká autentická levice, nebo dokonce autentická pravice. Stávající strany si na levicové či pravicové pouze hrají a všichni, včetně médií, jim to baští. Takže se nedá kvílet ani na pravicovém , ani na levicovém hrobě. Zkuste se zeptat některého z představitelů jakékoli strany, aby definoval levicovost nebo pravicovost. Pokud před vámi neutečně, bude se snažit to okecat. A tak to u nás jde stále dokola.

V. Novák 23.4.2015 16:50

Podpora v nezaměstnanosti místo pracovních míst

je PRAVICOVÝ program. Heslo "Kdo nepracuje - ať nejí!", je naopak levicové.

Kdysi v bývalé BRD pochodovali nezaměstnaní a dosud zaměstnaní odboráři pod hesly jako "Pracovní místa místo podpor!".

Takže brečíte sice dobře - ale na špatným hrobě...

J. Jurax 24.4.2015 2:45

Re: Podpora v nezaměstnanosti místo pracovních míst

No, máte to přesně obráceně. Dávky a sociálno rozhazovačně dávají sosani, pravice aspoň teoreticky praví pomož si sám. protože ale s tímhle heslem se volby vyhrát nedají, tak mlží a slibuje taky. Socani zase - až vyhrají - řeknou, že jejich sliby nebyly zasazeny do ekonomického rámce.

A že kdysi v bývalé BRD pochodovali nezaměstnaní a dosud zaměstnaní odboráři pod hesly jako "Pracovní místa místo podpor!" - je to prosté, jen pro chytrého arciť. Nevedla je touha k budování své (kapitalistické) vlasti, nýbrž prostý fakt, že podpory ani zdaleka nedosahovaly výše mezd, který by dostávali, když by jsouce zlotřilými kapitalisty vykořisťováni pracovali.

I. Mertl 23.4.2015 9:28

Vlku, Vlku

už jste nám dlouho nenapsal žádný Váš duchaplný příspěvek, nejlépe nějaký o spolužití Čechů a Němců.

P. Andrle 23.4.2015 0:40

Na Váš dotaz

pane kolego, tak nějak reagovat nemohu. Vnitřní problematika ostatních zemí v Evropě je mi poněkud méně známa. Ale jedno vím zcela jistě. Jsou ještě v Evropě země,  v nichž by se někteří naši politikové nikdy neuplatnili. Čímž nechci říci nic jného, než to.

V. Vlk 23.4.2015 11:24

Re: Na Váš dotaz

Milý pane kolego, tak o tom neuplatnění bych pochyboval.

Jen pro přehled: Mitterand byl šéfem a strůjcem celé korupční sítě..Khol musel kvůli machinacím složit funkci kancléře. Britští poslanci kradli a účtovali si nesmyslné výdaje až to prasklo.Houby se jim stalo. Ministryně pro rodinu v Německu Kristina Schröderová, : slovo Bůh bynemělo být mužského rodu, ale středního, aby nebylo genderově zabarvené.Chirack,fr.president byl usvědčen z úplatků,-aféra Clearstream- Chirac i Sarkozy, - F1 Ecclestone a úplatky . - A nevím jak v Kkanadě,ale v Německu jde velká část byznysu i politiky přes úplatky a "všimné" , ve Španělsku a Itálii si jinak ani neškrtnete a kryjí to seshora místní politici... Přeji vám nekorupční prostředí u vás, ale v Evropě ho nehledejte.

V. Vlk 23.4.2015 0:11

Dotaz:

To jste psal zásadně jen o "nás" a nebo o celé Evropě ? Já abych věděl. No a podobně i vtipněji (pardon)to už popsal Jaroslav Hašek za Rakouska. Možná to i tak dopadne.