16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

EVROPA: Vládnou pro sebe, nebo pro národ?

Státy EU jsou „sjednocené“ v neochotě a neschopnosti přijímat a prosazovat účinná opatření. Místo toho raději zatěžují své vlastní občany.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 30.12.2015 10:32

Re: P.R. šíří velmi cizelovaně velkou špínu.

Četla jste ten článek? Co je špatného na tom, že by vláda měla (vlády měly) dodržovat své vlastní zákony a dohody?

Že nenabízí alternativu? Konstatuje, že vláda stojí před rozhodnutím mezi dvěma alternativami: imigranti ano, imigranti ne. Konstatuje, že kdo si přeje, aby vláda rozhodla "po jeho", měl by to dát vládě vědět; a nabízí možnosti, všechny v souladu se zákonem a slušným chováním.

Koneckonců: protesty proti vládě jsou v pořádku, prostě proto, že vláda rozhoduje ve jménu občanů a občany zastupuje.

J. Kulheim 30.12.2015 10:30

Re: Ovčané

Systém dotací vymysleli ti, kteří chtějí ovládnout Evropu. Dotace zní jako rajská hudba všem, kteří chtějí žít za cizí peníze.

J. Kulheim 30.12.2015 10:26

Re: P.R. šíří velmi cizelovaně velkou špínu.

"Stejně jako Zeman si zahrává s podněcováním xenofobie. Jakou nabízí alternativu ?"

Jakou alternativu nabízíte vy Sylvo Vaněček Šauerová?

Z. Lapil 30.12.2015 10:21

Re: Ovčané

Vyznavače islámského náboženství naši předkové už jednou vypakovali.

Podruhé bych to neplánoval, přinejmenším proto, že časové, finanční i osobní náklady snad všech Evropanů na tuto několikasetletou permanentní válku byly rozhodně vyšší, než aktuální dotace. O jejichž kladném vlivu mám notabene pochybnosti.

J. Pražák 30.12.2015 10:03

Re: P.R. šíří velmi cizelovaně velkou špínu.

Nepochopil jste Vy ani paní Šauerová podstatu problému. Robejšek nevystupuje proti zemi a způsobu života, kde žil, ale proti změně, která má definitivně zničit civilizaci.

M. Josovič 30.12.2015 9:55

pro pana Mertla

Já bych se jen chtěl zeptat, odkud víte, že pana Robejška vyhodili za plagiátorství? To by mě skutečně zajímalo, zdali je to pravda, nebo je to jen součást Vaší skvělé argumentace proti Vám nepohodlným názorům.

J. Pražák 30.12.2015 9:54

Politikům dnes nejde jen o znovuzvolení

Politici dnes musí při rozhodování myslet i na svou budoucnost. Nemuselo by to pro ně skončit sametově pouze zazvoněním klíčema jako před 26 lety.

R. Brzák 30.12.2015 9:52

Re: P.R. šíří velmi cizelovaně velkou špínu.

Pane Mertle, o panu Robejškovi se jistě dá diskutovat všelijak - ale vytvářet si pro sebe představu své "demokratické veslice" vůči oponentní, nedemokratické, na základě toho, že p.Robejšek "pere" do své vlastní společnosti kritikou, to je poněkud popletené. Neboť žádný systém, ani ta "nejdemokratičtější loď", jako si ve svých představách vytvoříte, k demokracii ani humanitě plout nebude bez nutného korektivu opozice. Podstatou je svoboda slova - bez ní, jakkoliv se nám spoustu názorů osobně nemusí líbit, svoboda v principu není - a demokracie bez svobody , to už jsme tady přece měli...

R. Brzák 30.12.2015 9:46

Re: P.R. šíří velmi cizelovaně velkou špínu.

Paní Vaněček Šauerová, v článku pana Robejška jsem nezachytil xenofobního vůbec nic. Pokud tedy není podněcováním xenofobie výzva k občanské angažovanosti vůči svým politikům, takto našim zaměstnancům, kteří potřebují zpětnou reflexi svých činů. To je ostatně jeden z pilířů demokracie.

Zato z Vašeho příspěvku prosakuje strach po litrech. Ne snad, že by strach byl špatným sluhou - ale je jistě zlým pánem. A to už, ať se bojíme imigranta, nebo "ruského švába"... Co je ale nejsmutnější, je Váš strach z legitimní a dokonce pro občana povinné reflexe a případného odporu vůči své vládě. Bojíte se svých spoluobčanů, dámo. Jsou to stejní lidé, jako ti, co v oné vládě sedí - jen nejsou tolik zkorumpováni mocí - neb ji nade mnou a nad Vámi nemají, jistě ne tolik, kolik jí mají politici. Ne, já se politiků nebojím - ale pokud zavřu oči před tím, že jsou to jen lidé a jako takoví nemohou dlouhodobě bez korektivu občanů korumpujícímu vlivu moci odolávat, budu se nakonec muset oprávněně bát otevřít ústa. A to je horší, než Rus na hranicích, nebo imigrant v kožichu...

I. Mertl 30.12.2015 9:43

Re: P.R. šíří velmi cizelovaně velkou špínu.

Paní Vaněček Šauerová, na tomto webu nás asi nepochválí, ale máte pravdu. Komické na věci je to, že přesedlání Robejška na antidemokratickou loď bylo odstartováno jeho vyhozením z hamburského innstitutu, vyhozením za podvod, za plagiátorství. Mimochodem, je překvapující, jak (najednou) politicky agresivní jsou někteří reemigranti - vrátili se domů, zde utrácejí své západní penze a usilovně perou do té části světa, odkud ty penze dostávají. Je jich i na tomto webu hodně, v mediálním světě desítky (2-3). (To ovšem není případ Robejškův, ten jen hledá novou obživu, třebas prezidentskou.)

S. Vaněček Šauerová 30.12.2015 9:21

P.S.: Ruský šváb.

...

S. Vaněček Šauerová 30.12.2015 9:20

P.R. šíří velmi cizelovaně velkou špínu.

Stejně jako Zeman si zahrává s podněcováním xenofobie. Jakou nabízí alternativu ? Co, zdejší poklonkovači ?

V tomtro blogu otevřeně, jakkoliv slovy kulantními, navíc vyzývá k protestům proti vládě. Chytřejší a učesanější (protože vzdělanější) Okamura. Volající navíc z hamburgského teplíčka. Zdá se, že by ho měli poslat na stáž někam za Ural. Na Krymu už je plno.

Doposud jsem si nedokázala představit situaci, že bych při příští volbě v druhém kole vhodila hlas Zemanovi. Teď už ano. Totiž kdyby proti němu stanul ve druhém kole Robejšek. A ani bych přitom nemusela zaváhat.

P. Boublíková 30.12.2015 8:56

Re: Precizní pitva..

V tom pripadku se omlouvám za rychlé čtení. Ale alternativa imho existuje, případně může vzniknout další.

J. Kulheim 30.12.2015 8:34

Re: Ovčané

Pokud budou migranti, zejména vyznávající islámské náboženství, zaplavovat Evropu, kdy narazíme na dno? Každá válka jednou skončí, radioaktivita po výbuchu atomové bomby také. Ale usazení vyznavačů islámského náboženství je nevratný proces.

Bezproblémové soužití rozdílných kultur, které nemají nic co by je spojovalo, není pravděpodobné ne-li nemožné.

P. Lenc 30.12.2015 8:21

Napsat se dá

pouze jediné.Zase jen pravda.Dík.

J. Karel 30.12.2015 7:24

Re: Precizní pitva..

Pan Robejsek na volby nezapomněl, viz _ voliči dosud smějí volit, ale nikoliv vybírat alternativu k politice, která jim nevyhovuje, žádná totiž neexistuje.

P. Boublíková 30.12.2015 6:10

Re: Precizní pitva..

Ono by možná stačilo volit v příštích volbách strany, které mají v programu odpoutání se od evropských dotací (což by zajisté přinášelo nějaká uskromneni) a neochotu přijímat imigranty ze vzdálených civilizačních okruhů. Na volby p. Robejsek zapomněl a přitom nejsou až tak daleko.

Co se týče politiků, nejen že chtějí zůstat u domácího lizu, jak je popsáno v článku, ale někteří navíc pokukuji po nějakém tom bruselském kresilku, eurokomisar a podobně. To se pak svodům těžko odolává.

D. Nowodny 30.12.2015 3:42

Ovčané

se musí potopit až na "dno" ! 40 let trvalo minulé generaci se doplacat na břeh !

I. Dekyský 30.12.2015 2:36

Re: RE

Asi nic Pane, ti, kterých se to týká, žádnou kritiku stejně nepřijmou, natož aby z ní vyvodili jakékoliv jiné důsledky, než ostrakizaci a kriminalizaci kritizujících. Naši eurosvazáčtí bezmozci samozřejmě jako vždy začnou tím, že každého, kdo před slepým poklonkováním EU a US dává přednost zdravému rozumu a faktům, označí za putinovce, kremlofila a agenta Moskvy.

P. Dvořák 30.12.2015 1:45

Re: Precizní pitva..

Je dost i těch, co by něco podnikli, jenže nesmí. Vlastně dnes za obranu vlastní i vlasti hrozí kriminál. Mnohdy už dnes hrozí kriminál i jen za verbální podporu téhož. To je naprosto absurdní a nepochopitelné.

A bude hůř. Obávám se, že předseda vlády se svým nohsledem, zhrzeným prezidenstkým kandidátem a pseudohumanistou v jedné osobě, to tady ještě pěkně roztočí.

J. Kanioková 30.12.2015 1:05

Precizní pitva..

s drsnou pravdou na konci článku. Strategie je jednoznačná, jen se bojím, že občanů je sice dost, jen kolik z nich jsou ochotni cosi podniknout... cosi víc, než jen remcat..

P. Götze 30.12.2015 0:17

RE

Kazdy novy clanek pana Robejska odhaluje stale vetsi a vetsi deziluzi z celeho smerovani EU, aneb kterak dobry napad byl totalne zdevalvovan vedenim EU v poslednich 10 letech. Co k tomu vice dodat.