29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EVROPA: Vládnou pro sebe, nebo pro národ?

Státy EU jsou „sjednocené“ v neochotě a neschopnosti přijímat a prosazovat účinná opatření. Místo toho raději zatěžují své vlastní občany.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kyselková 30.12.2015 15:57

Bavorsko

je přeplněné a vybírá si. Z těch vyhoštěných chlapíků už se prý někteří nadšeně rozhlíží v Aši.

B. Rybák 30.12.2015 16:58

Re: Bavorsko

Ano! Oni si chtějí vhodné imigranty (např. ze syrské střední třídy) vybrat a ty neintegrovatelné poslat např. k nám (do EU-hujery ovládaného státu)!

J. Kyselková 30.12.2015 17:26

Re: Bavorsko

Ti, co sem nalezli, už se registrovat nepůjdou. V Evropě je jich prý roztroušeno okolo 300.000 kousků a líbí se jim.

F. Žůrek 30.12.2015 14:13

Hloupá otáízka v nadpise: přece každý hrabe k sobě, pro sebe

J. Matuška 30.12.2015 12:57

Jakub Janda a spol. budou muset v propagandě přidat...

P. Čása 30.12.2015 11:31

Vláda není pro občany ....

Jenom drobná oprava ... vláda NIKDY a nikde nevystupuje "ve jménu" občanů, ale spíše "proti" občanům. Právě britská parlamentní demokracie zavedla protiváhu vlády - volený parlament.

M. Prokop 30.12.2015 11:34

Re: Vláda není pro občany ....

Volený Parlament byl protiváhou nevoleného krále.

V dnešní době už je to s vládou a Parlamentem trochu složitější.

K. Vyšata 30.12.2015 11:14

Pane Robejšku bravo,

když už i Vaněček Šauerová by byla schopná volit Zemana, rozvrátil jste asi barikádu odporu proti současnému prezidentovi. Dobrá práce.

J. Farda 30.12.2015 18:40

Re: Pane Robejšku bravo,

No nevím jak Vám či pí. Vaněček-Šauerové, ale mně se zdá páně Robejškova argumentace velmi promyšlená a odpovídající mnou vnímaným faktům. Že ho p. Putna označil za ruského švába, mi obávám se přijde velmi, ale opravdu velmi mimo, a kdyby pan Robejšek uvažoval za rok o kandidatuře proti Zemanovi, nebyl bych proti .....

D. Švik 30.12.2015 10:46

Jasná analýza,

díky.

M. Prokop 30.12.2015 10:44

Velmi přesný popis problému,

jen se obávám, že navržené řešení nebude dostatečné.

Pokud to někomu připadá "proruské" je v lepším případě hloupý, v horším zaplacený(á).

K. Janyška 30.12.2015 10:33

Bez argumentace rostlým spontánním řádem lidského světa

je lidská situace nevysvětlitelná. Všechno, co lidé namluví, včetně p.Robejška, jsou pak jen jejich názory. To je k ničemu. Někdo se pak náhodou v něčem trefí lépe, než jiný a to je k ničemu. Je to pro málo sečtělé pak velmi zavádějící... Dzp.

M. Josovič 30.12.2015 9:55

pro pana Mertla

Já bych se jen chtěl zeptat, odkud víte, že pana Robejška vyhodili za plagiátorství? To by mě skutečně zajímalo, zdali je to pravda, nebo je to jen součást Vaší skvělé argumentace proti Vám nepohodlným názorům.

M. Prokop 30.12.2015 11:36

Re: pro pana Mertla

"Ztroskotanci a samozvanci" :-P

I. Mertl 30.12.2015 14:46

Re: pro pana Mertla

Sorry, někde jsem to četl. Potřebujete-li potvrzení, hledejte. Zdravím.

Zkuste "robejšek plagiator"

J. Pražák 30.12.2015 9:54

Politikům dnes nejde jen o znovuzvolení

Politici dnes musí při rozhodování myslet i na svou budoucnost. Nemuselo by to pro ně skončit sametově pouze zazvoněním klíčema jako před 26 lety.

P. Vaňura 30.12.2015 18:26

Po přejití fronty roku 1944 popravili francouzští

partyzáni 50000 kolaborantů. Předseda vichystické kolaborantské vlády P. Laval byl odsouzen k trestu smrti a zastřelen. Mussoliniho vláda včetně Duceho a jeho milenky byla postřílena a poté pověšena za nohy na benzinové pumpě v Miláně.

Ty "politické náklady" mohou být někdy daleko větší, než si myslí pan eurokomisař pro migraci...

J. Pražák 30.12.2015 18:37

Re: Po přejití fronty roku 1944 popravili francouzští

Proto by současní politici měli studovat historii.

S. Vaněček Šauerová 30.12.2015 9:20

P.R. šíří velmi cizelovaně velkou špínu.

Stejně jako Zeman si zahrává s podněcováním xenofobie. Jakou nabízí alternativu ? Co, zdejší poklonkovači ?

V tomtro blogu otevřeně, jakkoliv slovy kulantními, navíc vyzývá k protestům proti vládě. Chytřejší a učesanější (protože vzdělanější) Okamura. Volající navíc z hamburgského teplíčka. Zdá se, že by ho měli poslat na stáž někam za Ural. Na Krymu už je plno.

Doposud jsem si nedokázala představit situaci, že bych při příští volbě v druhém kole vhodila hlas Zemanovi. Teď už ano. Totiž kdyby proti němu stanul ve druhém kole Robejšek. A ani bych přitom nemusela zaváhat.

S. Vaněček Šauerová 30.12.2015 9:21

P.S.: Ruský šváb.

...

Z. Lapil 30.12.2015 10:34

Re: P.S.: Ruský šváb.

Podpisu třeba nebylo, běžně stačí jméno v záhlaví.

(Nebo snad posílání na stáž na Sibiř není ruská specialita?)

J. Kyselková 30.12.2015 16:18

Re: P.S.: Ruský šváb.

Paní Šauerová - já aktivitu některých mužů - Robejšek, Klaus - zcela jednoznačně vidím v tom, že tito pánové chápou obrovské nebezpečí ekonomické, sociální a civilizační - které se valí na naši pseudohumánní Evropu a zaujímají obranné postavení dle svých sil. Nechtějí, aby jejich rodiny šly na porážku jako berani. Neznáte tvrdé učení koránu ? Máte málo informací, že se svět dává do pohybu ?

I. Mertl 30.12.2015 9:43

Re: P.R. šíří velmi cizelovaně velkou špínu.

Paní Vaněček Šauerová, na tomto webu nás asi nepochválí, ale máte pravdu. Komické na věci je to, že přesedlání Robejška na antidemokratickou loď bylo odstartováno jeho vyhozením z hamburského innstitutu, vyhozením za podvod, za plagiátorství. Mimochodem, je překvapující, jak (najednou) politicky agresivní jsou někteří reemigranti - vrátili se domů, zde utrácejí své západní penze a usilovně perou do té části světa, odkud ty penze dostávají. Je jich i na tomto webu hodně, v mediálním světě desítky (2-3). (To ovšem není případ Robejškův, ten jen hledá novou obživu, třebas prezidentskou.)

R. Brzák 30.12.2015 9:52

Re: P.R. šíří velmi cizelovaně velkou špínu.

Pane Mertle, o panu Robejškovi se jistě dá diskutovat všelijak - ale vytvářet si pro sebe představu své "demokratické veslice" vůči oponentní, nedemokratické, na základě toho, že p.Robejšek "pere" do své vlastní společnosti kritikou, to je poněkud popletené. Neboť žádný systém, ani ta "nejdemokratičtější loď", jako si ve svých představách vytvoříte, k demokracii ani humanitě plout nebude bez nutného korektivu opozice. Podstatou je svoboda slova - bez ní, jakkoliv se nám spoustu názorů osobně nemusí líbit, svoboda v principu není - a demokracie bez svobody , to už jsme tady přece měli...

I. Mertl 30.12.2015 14:41

Re: P.R. šíří velmi cizelovaně velkou špínu.

Věřte, nevěřte, jednou podvodník, vždy podvodník. Rychlé převlečení kabátu po tom, co mne odněkud vyhodí, u mně znehodnocuje cokoli, co ten člověk zčistajasna vykládá. To, že dnes mám na věci jiný názor ne on, zatímco když byl v Hamburku v onom ústavě, jsem se s ním často shodoval. samozřejmě hraje svou roli, ale ten základ, nedůvěra v převlékače kabátů zůstává. Stačí? Není to k meritu věci, ale primárně k nedůvěryhodnosti. Pragmatismus se snad hodí k obchodníkovi, ne k vykladači politických pravd.

Mimochodem, nepochopil jsem, v čem spočívá smysl Vašich lodnických přirovnání, a také už nejméně 20 let si nevytvářím žádné "politické" představy, neb je už dlouhou mám fixní. Ale do nich Vám vlastně nic moc není a nejspíš se o ně ani nezajímáte. A ještě svoboda slova: ať si Robejšek publikuje co chce, zde to jistě bude dobře přijato, to právo mu neberu. Ale neberte mi právo říkat, že jej považuji za podvodníka. Díky za pozornost.

B. Rybák 30.12.2015 18:17

Re: P.R. šíří velmi cizelovaně velkou špínu.

Pan Petr Robejšek měl vždy originální (nonkonformní) názory (které mohl sotva od někoho opisovat)! "Odměnou" za ně byl útok německé etické komise z r. 2003 (zveřejněný v EU-hujerském Respektu). Komise hledala,... až našla formální pochybení spočívající v tom, že student pomáhající P.R. vložil do textu ukázku blábolů politologa Gregora Waltera z magazínu ZIB (nepodařilo se mi najít žádné informace ani o slovutném politologovi ani o věhlasném magazínu) a poprvé ve svých dějinách se rozhodla jméno plagiátora P.R zveřejnit!!!

Nicméně svou funkci ředitele Mezinárodního ústavu pro politiku a hospodářství v Hamburku vykonával až do r. 2007 a nebyl z něj tedy k vůli umělé etické aféře vyhozen, jak lživě tvrdí pan Mertl!

Věřte, nevěřte, jednou lhář, vždy lhář. Pan Mertl ovšem může lhát jak mu libo!

J. Pražák 30.12.2015 10:03

Re: P.R. šíří velmi cizelovaně velkou špínu.

Nepochopil jste Vy ani paní Šauerová podstatu problému. Robejšek nevystupuje proti zemi a způsobu života, kde žil, ale proti změně, která má definitivně zničit civilizaci.

S. Vaněček Šauerová 30.12.2015 11:18

Na žádném webu bych nechytila pochvalu, p. Mertle,

nejen na tomto. Pro pochvaly si ale nechodím a na případné nálepky či nadávky jsem zvyklá. Nic se mnou nedělají.

Pan Robejšek se ale rozjel, blog stíhá blog, v tom příštím, který se i zde objeví coby dup, chce prozměnu vyučovat, co si lidé mají myslet - jakkoliv totéž s přehledem vytýká jiným. Ne každý mu to ale zblajzne. To on ale nejspíš ví. :-)

J. Schwarz 30.12.2015 12:43

Re: P.R. šíří velmi cizelovaně velkou špínu.

Pane Mertle, pro vás je zřejmě největším demokratem ten, co splácá za pomoci mohutné mediální manipulace a podvodů s financováním kampaně nějakých 52% hlasů aby pak svůj životní styl a "evropské hodnoty" vnutil všem a pod heslem "Více Evropy" celému kontinentu. Kde jsou pak práva "poražené menšiny" čítající taky téměř polovinu populace? Nebylo by demokratičtější, aby si obě poloviny zařídily život po svém? Jedna z nich třeba bez muslimů a "evropských peněz"?

R. Brzák 30.12.2015 9:46

Re: P.R. šíří velmi cizelovaně velkou špínu.

Paní Vaněček Šauerová, v článku pana Robejška jsem nezachytil xenofobního vůbec nic. Pokud tedy není podněcováním xenofobie výzva k občanské angažovanosti vůči svým politikům, takto našim zaměstnancům, kteří potřebují zpětnou reflexi svých činů. To je ostatně jeden z pilířů demokracie.

Zato z Vašeho příspěvku prosakuje strach po litrech. Ne snad, že by strach byl špatným sluhou - ale je jistě zlým pánem. A to už, ať se bojíme imigranta, nebo "ruského švába"... Co je ale nejsmutnější, je Váš strach z legitimní a dokonce pro občana povinné reflexe a případného odporu vůči své vládě. Bojíte se svých spoluobčanů, dámo. Jsou to stejní lidé, jako ti, co v oné vládě sedí - jen nejsou tolik zkorumpováni mocí - neb ji nade mnou a nad Vámi nemají, jistě ne tolik, kolik jí mají politici. Ne, já se politiků nebojím - ale pokud zavřu oči před tím, že jsou to jen lidé a jako takoví nemohou dlouhodobě bez korektivu občanů korumpujícímu vlivu moci odolávat, budu se nakonec muset oprávněně bát otevřít ústa. A to je horší, než Rus na hranicích, nebo imigrant v kožichu...