2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

EVROPA: Sobotka nepřekvapil

Když si před pár dny přijel francouzský premíér čechrat pestrá pírka do Salzburku, žádné z českých mainstreamových a především veřejnoprávních médií pro jistotu nijak zásadněji nekomentovalo skutečnost, že Macron zcela očividně udělal krok k rozdělení zemí V4 na dvě poloviny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Rubáš 5.9.2017 7:59

Německé volby to zhorší

Merkelová vs Schulz, to je jako slouboj Saurona se Sarumanem. Nic dobrého z toho nevzejde. Měli bychom spolupracovat vrámci V4 abychoms e zachránili. Německo nás bude tlačit kdo jádra, ale od jádra - epicentra krize nic dobrého nečekejme. Západ Evropy je stejně ztracen. Nedokáže se bránit terorizmu a islámu - s nekompoetentní EU a merkelovou v čele.

http://www.epshark.cz/clanek/119/vydesi-radikalni-islam-zapad-az-k-paralyze

P. Rudolf 5.9.2017 7:18

Dobrý státník

rumunský premiér řekl francouzskému prezidentovi jasně, že Rumuni budou i nadále dělat v Evropě jen nekvalifikovanou, špatně placenou práci. A Macrona z té novinky málem trefil šlak.

A tohle my tady čteme.

J. Fridrich 5.9.2017 6:23

Základní myšlenka Otců Zakladatelů - spolupracující

Základní myšlenka Otců Zakladatelů - spolupracující země Evropy - je samozřejmě správná. Spolupráce ekonomická, obranná, politická - to vše narýsovali Zakladatelé správně. Nemohli ovšem předpokládat, že za 50-60 let přijdou do čela ( bohužel svobodně zvolení stádem nemyslících ovcí-občanů evropských zemí ) do čela hlavních zemí Evropy nerealističtí, pseudohumánní slaboši, kteří při prvních krizových zkouškách - Ruská agrese v Evropě a agresívní Islám pochodující do Evropy - totálně selžou - a ještě je do Evropy pozvou.. Angela Merkel, Juncker, Schulz a spol. by měli být po jejich krocích v posledním období přemístěni do Haagu.

Řešení je známé - a je NUTNÉ, je ale podmíněné radikální změnou na vrcholu vedení EU a USA. Evropu zachrání jen okamžité uzavření jejích vnějších hranic a ODSUN většiny arabských muslimů. Mám na mysli nejen těch z této imigrantské vlny, ale několik milionů evidentně nepřátelských muslimů kteří přišli do Evropy v minulých desetiletích a NECHTĚJÍ se integrovat do naší civilizace.....oni ji přicházejí zničit.

J. Fleiszner 5.9.2017 5:59

Re: Nic nám přece nebrání, zvolit si

Normálně si myslím, že Češi jsou docela chytří lidé, ale vždy po volbách propadám silné skepsi. Né proto, že si lidé volí nové strany, které shoří jak papír, ale proto, že volí stejné strany nebo stejné lidí (v nových stranách), kteří už své "umění" předvedli.

V. Kotas 5.9.2017 5:06

Nic nám přece nebrání, zvolit si

zanedlouho takové politiky, jako je zmiňovaný rumunský, nebo Fico, Orbán. Vždy musí být bližší košile, než kabát ( Praha/ta bez sluníčkářů, kavárny/ než Brusel.

J. H 5.9.2017 0:20

Sobotka je typický

" oportunista". Bezpáteřní politik který využije každou skulinku aby byl hezký na všechny strany.