30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Snižme si kvóty

Pokud vláda chce dostát prohlášením svých představitelů (Sobotka, Babiš, Zaorálek), pak by měla aktivně bránit přijetí kvót na žadatele o azyl - přinejmenším v té podobě, jak byly navrženy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 8.6.2015 16:48

nemine snad den

aby jeden neslyšel "zprávu" o tom, jak bylo "zachráněno" několik set běženců ve "vratkých člunech". Bez ohledu na počasí!!! Takže to vypadá tak, že kohokoli uvidí italská pobřežní stráž ve "vratkém člunu" je neprodleně "zachráněn" a importován do EU. Kde se vůbec ony vratké čluny berou? To je v Libyi snad speciálně vyrábějí nebo se jedná o rybáři normálně používané loďky? Kdyby je "zachraňovali" za bouře, pochopím.  Ale pokud je někdo aktivně tahá do Evropy a bojuje tak o medaili pro největšího lidumila, neměl by se snažit svůj úlovek hodit na hrb ostatním, co si na vrchol ušlechtilosti hrát nepotřebují.

P. Bryndza 5.6.2015 20:10

socanský kejval

a planý žvanil k tomu

J. Kanioková 5.6.2015 18:47

Je moc moc moc potřebné podepisovat Petici

Petiční akce proti povinnému, masovému umísťování imigrantů (uprchlíků) v ČR, zejména proti stanovení povinných kvót ze strany EU. Udělování azylu musí zůstat v kompetenci národních států a nemůže být shora diktováno Evropskou unií.

SEZNAM AKTUÁLNÍCH PETIČNÍCH MÍST: stav k 2.6.2015 - http://www.ivcrn.cz/petice/#mista

K. Luboš 5.6.2015 12:55

Jsem rozhodně pro uprchlíky přijímat...

...a to v míře neomezené... Ale trošku bych si vybíral. Jednalo by se tak pouze o lidi těchto profesí: programátor a IT analytik, konstruktér, key account manager, specialista na online marketing, projektový manažer, UX designér, manžer péče o zákazníky, řidič, operátor strojů a zařízení, zámečník, strojní mechanik, frézař a soustružník kovů, řidič nakladeče, buldozeru anebo rypadla, horník  a konečně učitel autoškoly.

Samozřejmě i všechny absolventy Harvardu, Cambridge, Oxfordu, Yalu a Sorbonny, všechny nositele Nobelových cen a všech těch, kteří pracovali  v MTI nebo v Caltechu alespoň 10 let. No a pak té tatrovce dodat ještě těch 80 obráběčů kovů a měli bychom hotovo!

K. Janyška 5.6.2015 14:21

Re: Jsem rozhodně pro uprchlíky přijímat...

Hezké, souhasím s vámi. To bude heeezkééééé... Dzp.

V. Novák 5.6.2015 11:45

Zeman měl před časem nápad poslat polní nemocnici

do Jordánska, které přijalo zřejmě nejvíc syrských uprchlíků. Samozřejmě byl uřván a bylo shledáno dost byrokratických důvodů, proč toto nelze.

Přitom TOTO by byla nejúčinnější pomoc jak uprchlíkům - a hlavně těm chudým, kteří nemají na zaplacení pašerákům - tak i celé EU. Pomáhat na místě znamená se zlomkem vynaložených prostředků pomoci násobku potřebných.

Ne - místo toho se "pánové nahoře" rozhodli, že se m dopraví tuším 15 nemocných - každý s 5 příbuznými... Jako pomoc syrským uprchlíkům je to jak malina pro slona - a prostředků to sežere tolik, že na místě by pomohly vyléčit desítky nemocných.

Ale ten vojenský speciál na Ruzyni nebo ve Kbelích je tak fotogenický... A ti vděční Syřané s politiky - to se to vyjímá v televizi! To je doják! A ta HLPéčka - to se z desítek ošetřených denně vymáčknout nedá...

F. Lesniak 5.6.2015 12:20

Re: Zeman měl před časem nápad poslat polní nemocnici

Ano, je to přesně tak.

P. Vaňura 5.6.2015 11:44

NEŽÍT VE LŽI, a říkat co, co se na

západě mnoho lidí, zastrašených multi kulti propagandou říci bojí, totiž, že KRÁL JE NAHÝ a ilegální imigranti jsou v souhrnu zločinecká verbež!

P. Vaňura 5.6.2015 11:26

Základní požadavek - nepřijmeme ŽÁDNÉ

ILEGÁLY, protože Itálie, Řecko a Španělsko skandálně NEPLNÍ své povinnosti při obraně hranic Schengenu. Každý "ilegál" bude v ČR zatčen a vězněn, dokud si ho nějaký stát nevyzvedne. Bude mít následně provždy zakázán vstup do ČR.

J. Růžička 5.6.2015 9:34

To se to krásně nesouhlasí s kvótami na NP

ale podepsal někdo z vás už papírovou, ne internetovou, petici proti přijímání uprchlíků? Kdo z vás je ochotný přijít na náměstí a dát vládě jasně a hlasitě najevo, že tu pakáž tady nechceme? Kulaťoučká a slizká slova Zaorálkova i Sobotkova vyjadřují jen pokrytecký názor pokryteckých politiků, toužících se udržet u moci. Nikoliv odmítavý názor občanů. Je třeba, aby hlas obyvatel ČR byl slyšet a vláda se jím musela zabývat.

J. Hanzal 5.6.2015 11:18

Re: To se to krásně nesouhlasí s kvótami na NP

Zatím jsem ještě na žádnou papírovku nenarazil, ale klidně říkám JSEM ZÁSADNĚ PROTI PŘIJÍMÁNÍ tzv. uprchlíků do ČR a vůbec do Evropy. Máme tady dost svých dávných uprchlíků, se kterými si nedokážeme poradit už pár století.

J. Kučera 5.6.2015 15:59

Re: To se to krásně nesouhlasí s kvótami na NP

Kde, jdu tam.

J. Kanioková 5.6.2015 18:00

Re:

Petice je - http://www.ivcrn.cz/petice/

SEZNAM AKTUÁLNÍCH PETIČNÍCH MÍST: stav k 2.6.2015

http://www.ivcrn.cz/petice/#mista

K. Janyška 5.6.2015 8:28

Rozpusťme Evropskou unii na Lisabonské smlouvě a

postavme ji na smlouvě negativní. To jediné řešení všech problémlů na evorpslém kontinentě... Dzp.

D. Polanský 5.6.2015 8:51

Re: Rozpusťme Evropskou unii na Lisabonské smlouvě a

Vždyť stačí vystoupit, nedramatizujte.

L. Šarina 5.6.2015 11:22

Re: Rozpusťme Evropskou unii na Lisabonské smlouvě a

Proč vystoupit? My jsme Němci, nebo Francouzi? Ne jsme jenom užvaněný národ se vším nespokojený a věčně brblající, ukřivděný. Dnes i při té všeobjímající hrůze kapitalistické, se máme od r.1945 nejlépe, pochopitelně ozvou se mnozí ,veliká nezaměstnanost, sociální skupiny a drahota některých potravin, ale to bylo vždycky : TUZEX,SOS potraviny,dovolená v Jugoslavii, valuty od US dolaru, přes Německou marku až po Angl.libru na to člověk od soustruhu, lisu, svářečky, volantu, tkalcovského stavu, a p.,NEDOSÁHL navíc bez PASU a devizového příslibu-nic. Lepší zboží skoupili dopoledne pro mnohé(když na to bylo důchodci a zboží pod půltem)ale měl bydlení zdarma v sámoškách potraviny zdarma, byla doba kutilská, domácí sekačky na trávu, cilkulárky, traktory ,autoopravny a p. na dvorku, stavební materiál sehnat po hospodách, záhumenky na vesnicích co nebylo ,bylo v JZD, prostě ZLA ŠEDESÁTA AŽ DEVADESÁTA LÉTA, ale pořád NÉ alespoň provinční velmoc!!! Na co si to chceté hrát?????? Samotní vez EU s 5. kolonou KSČ(M)ZA ZADKEM??????

P. Vaňura 5.6.2015 11:29

NEEXISTUJE HORŠÍ VARIANTA,

než zaplavení ČR primitivy z Afriky. Z toho je třeba vycházet.

S. Netzer 5.6.2015 12:10

Re: NEEXISTUJE HORŠÍ VARIANTA,

Proti zaplavení ČR ruskými primitivy byste neměl námitky?

E. Erat 5.6.2015 13:28

Re: NEEXISTUJE HORŠÍ VARIANTA,

Ty už jsme tu měli,včetně ukrajinských,gruzínských,kazašských atd.atd.Také jsme tu již měli i německé primitivy.Ale,nějak jsme to přežili.Obávám se,že v tomto případě bychom to přežít již nemuseli.

J. Jurax 5.6.2015 18:05

Re: NEEXISTUJE HORŠÍ VARIANTA,

No, ti ruští - a předtím taky němečtí - primitivové byli holt míň - nebo spíš jinak - primitivní či spíš barbarští. Námitky proti nim byly přece jen odlišného charakteru, jak sama jistě víte při Vašem vzdělání.

K. Janyška 5.6.2015 14:22

Re: Rozpusťme Evropskou unii na Lisabonské smlouvě a

Nestačí, ona musí pryč. Je zločinem stejným, jako SSSR... Dzp.

Z. Švrček 5.6.2015 7:42

Vláda hraje jen divadlo

Tahle silně levicová vláda (ano, včetně ANO) má docela problém. Kdyby to myslela vážně, koordinovala by postup od začátku se svými europoslanci, už kvůli dobrému svědomí a ochraně národních zájmů. Ti však všichni do jednoho hlasovali v souladu se socilaistickou internacionálou v EP pro přijětí kvót. Toho si tato vláda musí být vědoma a proto jen hraje divadlo pro své vliče, kteří kvóty něchtějí.  Je si vědoma i toho, že si to může dovolit, protože EU použila ustanovení Lisabonské smlouvy a vláda to dopředu musela vědět, pokud v ní nesedí totální ignoranti (což nevylučuji). Nyní je každá rada drahá a pokud EU bude pokračovat ve svém sebezničujícím kursu (nejen ve věci uprchlíků), povezeme se s Evropou na jejich sáňkách vzrůstající rychlostí, ať si naši vládní panáci rozkecávají co chtějí. Problém této loutkové vlády tkví v tom, že každý soudný volič (pomíjím tu třetinu blbů, kteří dodnes věří Babišovi, Sobotkovi a jejich slibům) toto musí vidět. Jsem zvědav, jak dlouho lidé ještě budou ignorovat blížící se krach, nechodit k volbám a tím umožnit pokračování vlád kreatur, které na nás všechny zvysoka kašlou, pokud ovšem nejde o výběr daní a naše hlasy.

D. Polanský 5.6.2015 8:52

Re: Vláda hraje jen divadlo

Pravicová vláda by nám uprchlíky již nasunula. Nedělejte si iluze.

R. Langer 5.6.2015 9:03

Re: Vláda hraje jen divadlo

Pravicová vláda je pravicová zejména proto, že vůbec nic nikomu nenasunuje. To, že tady nikdy žádná taková nebyla, tudíž nevíte, co to je, vás lehce omlouvá. Ale jenom lehce. :-P

P. Vaňura 5.6.2015 11:31

Je třeba volit DSSS!

To jedině pomůže, toho se politici alespoň trochu bojí!

P. Selinger 5.6.2015 6:47

V utečeneckých zařízeních vařit menu pouze z

vepřového bůčku a tuto informaci veřejně vyhlásit do celého světa !

J. Jurax 5.6.2015 18:07

Re: V utečeneckých zařízeních vařit menu pouze z

Nepomůže - Alláh udělí výjimku ...

M. Krátký 5.6.2015 3:37

nemáme a nikdy mít nebudeme "vyřešeny!

naše cikány, tak si kvóty může Brusel strčit

D. Polanský 5.6.2015 8:54

Re: nemáme a nikdy mít nebudeme "vyřešeny!

A je jich více a více, a také více a více odčerpávají zdrojů. Chudák Babiš pak musí shánět další a další miliardy.

J. Kanioková 5.6.2015 1:47

Kvóty NEBRAT ! Nenechat si nic takového vnutit !

A Zaorálka zaorat:))) "Jediným způsobem, jak tomu zabránit, je postavit řadu lodí a nepustit je do země, řekl senátor Kubera" S čímž plně souhlasím, nebo s jakýmkoliv systémem, který tuto invazi kategoricky a nemilosrdně zastaví.

Je sebezájem morálním zlem? Altruistická etika v tomto problému může mít jen jediný důsledek - civilizační úpadek naší západní civilizace.. je to úprk rozumu! Nic nemůže líp ilustrovat propast mezi vznešeným pojetím lidských práv a tím, jaké to v praxi často mívá špatné konce. Evropa nemá na to být spasitelkou muslimských mlaďochů. A nemá sebemenší morální právo pro jejich budoucnost obětovat budoucnost občanů Evropy, jejichž předkové ji zkultivovali. A už vůbec k tomu nemá ekonomický potenciál. Bruselská aristokracie ji vede do záhuby. Tahle pokrytecká hra na mesiáše MUSÍ skončit.

Deficit jen na našem českém důchodovém účtu letos dosáhl částky 5,12 miliardy... a co další sociální fondy? A nezaměstnanost?

Vzhledem k jídlu a ubytování: Vzpoury v azylových táborech - http://jdem.cz/bsdfk8

NAPĚTÍ V ITÁLII ROSTE NAD TÍM, CO DĚLAT S NELEGÁLNÍMI PŘISTĚHOVALCI - http://www.breitbart.com/national-security/2015/06/03/tensions-rise-in-italy-about-what-to-do-with-illegal-immigrants/