13.5.2024 | Svátek má Servác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jasan 24.10.2009 10:04

apropo....

vi nekdo jak bude ESD soudit podle tehto clanku listiny?

Article 37

Environmental protection A high level of environmental protection and the improvement of the quality of the environment must be integrated into the polices of the Union and ensured in accordance with the principle of sustainable development.

Article 38

Consumer Protection Union policies shall ensure a high level of consumer protection.

jasan 24.10.2009 10:02

pozice vlady byla jasna...

neumožňovala „Pozice vlády české republiky v rámci jednání o institucionální reformě evropské unie  Schválena vládou ČR dne 25. dubna 2007“

 „Nová smlouva nesmí zhoršit postavení ani rozhodovací a hlasovací váhu ČR a zemí srovnatelné velikosti v EU vzhledem ke stávajícímu stavu.“

S kterou souhlasila a vzala ji na vědomí  poslanecká sněmovna  (14. schůze, 300. hlasování, 10. 5. 2007).

Na to jak to dopadlo staci trojclenka..

Kolemjdoucí (J.Š.) 24.10.2009 9:58

Re: Chování Mirka Topolánka, Bursíka a knížete Khárla považuji v této věci za trestný čin a možná i vlastizradu a požaduji, aby se věcí začaly zabývat orgány činné v trestním řízení a BIS ! Dzp.

Stejně tak by měla být vyšetřena a za trestný čin vlastizrady považována skutečnost, že blíže neurčení činitelé z České národní banky před několika lety prodali zlatý poklad ČR Německu!

vlasta 24.10.2009 9:46

Re: kecy pane Petříku, prostě lžete

Když on nemůže odolat. Tak dobře tady LS nezná nikdo, hlavně jejího ducha LS.

Kajan 24.10.2009 9:18

Chování Mirka Topolánka, Bursíka a knížete Khárla považuji v této věci za trestný čin a možná i vlastizradu a požaduji, aby se věcí začaly zabývat orgány činné v trestním řízení a BIS ! Dzp.

Emil 24.10.2009 7:25

KDO BYLI TI VYJEDNAVACI ?

 Vondra ? No tak to Topolanek a Vondra nemeli podepsat, kdyz nam neustopili ani v tom zakladnim, co jini dostali.

Kirken 24.10.2009 7:16

Re: kecy pane Petříku, prostě lžete

"Nový smluvní základ EU by tedy neměl obsahovat samostatnou Listinu

základních práv, ale zajistit přistoupení EU k Evropské úmluvě, čímž

bude jasně vymezen standard ochrany ve vztahu k činnosti Evropské unie

a jejích orgánů." Neumíš číst ani po sobě, eurohujere. A co jsi k tomu přilepil za canc?

bRUNO 24.10.2009 7:13

Re: Nikdo nevi, co jsou Benesovy dekrety ...

prosim vás 20let i za potentata kdy byl předsedou vlády se holebal tím jak vše vyjednal že němci nikdy nebudou řešit benešovy dekrety a že Bavorsko není Německo a jejich čelní představitele se hebudou zabyvat dalšima prkotinami dědek už ma sklerozu a nebo nám lhal nejlepší vztahy v historii je zajimave že se to oběvuje vždy když elita něco propískne bankrot republiky 70miliard se hned oběvi ba co víc ještě pujčujeme,mysslím že u tebe oni mlati černochy je krásny přiklad jen čekám kdy se od tebe dočtu správu že si mužu vytahnout vatu z uší zítra se země zastavi pak ale se bude točit opačně není ti stydnoRv

in the clay court of Posseidon 24.10.2009 2:39

Re: kecy pane Petříku, prostě lžete

ten dobrý člověk dále píše senátorovi Pospíšilovi: ...Já jsem proti LS a její předchozí inkarnaci EÚ napsal tolik, že bych tím mohl vytapetovat Empire State Building. Psal jsem o ní dokonce o něco dříve než ty. Svůj názor jsem nezměnil ani trochu. A argumenty o kanadském obilí a o NAFTA si ve vší úctě strč za klobouk, nejsem pitomec za jakého mně máš.

To, že to usnesení vlády je obecné a nic neříkající je přesně důvod proč jsem je zde vylepil. Není v něm ani jedno slovo, které by potvrdilo tvrzení pana redaktora Rovenského a našeho Bouhouše.!!!!!!!!!!

alex 24.10.2009 2:17

Re: Nikdo nevi, co jsou Benesovy dekrety ...

To jste teda dost slabej. Staci odpovedet ze chceme to same jako Britove nebo Polaci.

in the clay court of Posseidon 24.10.2009 2:11

Re: kecy pane Petříku, prostě lžete

.....k tomu docela bezelstně dodává Klausův člově, který byl jednání přítomen: "Partikularizace lidských práv zmíněná v textu se nevztahuje k Benešovým dekretům, ani k hypotetickým sporům o majetek na základě Listiny. Toho zasedání vlády jsem se účasnil. Podle mých poznámek a zprávy ze zasedání, kterou jsem psal pro presidenta , se "partikularizace" týká možného zneužití v Listině zmíněného práva na práci, práva na bydlení atd. Ochrana před žalobami Sudetských němců je dána principem nepřípustnosti retroaktivity práva. Proto ta Topolova poznámka o tom, že (parafrázuji) "dali jsme na kalhoty pásek a president chce ještě kšandy." Nic proti tomu, pokud se to podaří, nic se tím nezkazí, ale do jaké míry je to nutné či zbytečné nechť diskutují právníci.

in the clay court of Posseidon 24.10.2009 2:11

kecy pane Petříku, prostě lžete

jednak vláda nezavázala držet pozici neřkuli dokonce za cenu veta, jak bývá prezentováno, ale "zavázala premiéra naši Pozici v EU prezentovat". Navíc necitujete z té Pozice vše. Jako vždycky, ostatně...

"K zajištění evropského standardu ochrany lidských práv

Evropská unie je politický projekt vycházející z evropského kulturního, náboženského a humanistického odkazu. Součástí tohoto civilizačního odkazu je i ochrana základních lidských práv a svobod, jež musí být nedílnou součástí všech politik Evropské unie. Aby byl zajištěn evropský standard ochrany lidských práv, tak jak je zakotven v Evropské úmluvě o ochraně lidských práv a základních svobod (Řím, 4. listopadu 1950, dále jen "Evropská úmluva") a k němuž se EU přihlásila v ustanovení čl. 6 odst. 2 Smlouvy o Evropské unii, je především třeba umožnit přistoupení EU k Evropské úmluvě. Tím bude zajištěn jednotný evropský standard lidských práv a svobod, aniž by hrozila určitá partikularizace ochrany prostřednictvím přijetí právně závazné Listiny základních práv. Nový smluvní základ EU by tedy neměl obsahovat samostatnou Listinu základních práv, ale zajistit přistoupení EU k Evropské úmluvě, čímž bude jasně vymezen standard ochrany ve vztahu k činnosti Evropské unie a jejích orgánů."

Josef 24.10.2009 0:55

Nikdo nevi, co jsou Benesovy dekrety ...

v zapadni Evrope ! Ani osoby vysokoskolsky vzdelane ! Jsou toho tento tyden vsude plne noviny, ale lidi rozumi jen te casti o zakladnich lidskych pravech. Jiz jsem unaven jim cokoli vysvetlovat. At si to preberou jak chteji. Na otazku, proc odmitame lidska prava jiz neodpovidam. Dejte mi pokoj !