6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Rovnost – opium západních intelektuálů

Charakteristickým fenoménem dnešního Západu je úsilí o dosažení co možná nejvyššího stupně nemajetkové rovnosti mezi lidmi ve všech sférách života. V praxi se tento trend projevuje zákonným potíráním rozdílů, jež jsou přirozeným důsledkem nerovnoměrného rozložení inteligence, talentu, paměti a dalších duševních „mohutností“ jak mezi jednotlivce, tak mezi rozdílné skupiny lidí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Tesařík 11.2.2016 10:41

Re: "Nejstarší rovnostářská či protokomunistická

A až ty peníze za pole , které předali apoštolům došly, z čeho apoštolové přerozdělovali? A s Muntzerem jděte , laskavě , do prdele.

P. Klouda 11.2.2016 10:39

Re: "představy o rovnosti lidí před Bohem"

To už jsme probírali. Ježíš nikomu nic nezapovídal. Vaše tvrzení je jedna velká, naprosto zásadní lež. Podstatné je, že Vy nechcete být uvnitř, a tím se sám vylučujete. To už i Ďábel byl férovější, když Ježíše skrze posedlé oslovoval, protože ho poznal ~ on aspoň přiznal, že existuje... Toť vše.

J. Sova 11.2.2016 10:34

Re: "představy o rovnosti lidí před Bohem"

Jak by mohli nevěřící vstupovat do katolické církve? Aby se obratili jim zapověděl sám Ježíš:

Mk 4,11 Řekl jim: „Vám je dáno znát tajemství Božího království; ale těm, kdo jsou vně, je to všecko hádankou, aby ‚hleděli a hleděli, ale neviděli, poslouchali a poslouchali, ale nechápali, aby se snad neobrátili a nebylo jim odpuštěno.‘“

P. Klouda 11.2.2016 10:21

Re: "představy o rovnosti lidí před Bohem"

Zkuste citovat přesněji, a tedy férově, pane Sovo: »Podle mluvčího Vatikánu Thomase Rosici lidé, kteří znají katolickou církev "nemohu být spaseni", pokud do ní "odmítnou vstoupit či v ní setrvat".« ....... 8)

K. Janyška 11.2.2016 10:08

Hodnoty tzv. společnosti neexistují, dokonce ani hodnoty

pro jakousi společnost ne. Je jen proces civilizace obchodem, spontánní řád lidské interace a soukromé právo, coby jediné právo pravé. A tzv. sociální spravedlnost ? Zločin lidstva na sobě samém a dokonce odmítnutí věřícími díla Božího a snaha zločinných socialistů naorganizovat lidský svět podle svých zájmů... Dzp.

Ś. Svobodová 11.2.2016 9:44

Třeba už to tak někde existuje.

Na jejich mateřské planetě.

J. Sova 11.2.2016 9:16

"představy o rovnosti lidí před Bohem"

Je to jedna z křesťanských absurdit. Pokud to má být rovnost lidí v možnosti spásy, pak nemůže platit oblíbená křesťanská teze, že víra je dar. Kdo neobdržel dar víry nemá rovnost ve srovnání s tím, kdo takový dar má.

Ateistům, kteří neobdrželi dar víry, je tedy taková rovnost úplně k ničemu, automaticky skončí v pekle:

http://www.lidovky.cz/ateisti-skonci-v-pekle-opravuje-papezova-slova-vatikan-pi4-/zpravy-svet.aspx?c=A130527_142038_ln_zahranici_jv

J. Sova 11.2.2016 9:01

Re: "Nejstarší rovnostářská či protokomunistická

Já zase doporučuji, abyste si přečetl celou větu a seznámil se např. s ideologií Tomáše Müntzera (vše je společné). Pak třeba pochopíte, na co jsem reagoval.

P. Lenc 11.2.2016 8:25

Re: Už nevím

Intelektuálem..

P. Lenc 11.2.2016 8:23

Už nevím

kdo to prohlásil, ale jeho "být inteligentem neznamená být inteligentní" říká vše.

R. Tichý 11.2.2016 8:21

Na tema posedlosti majetkovym rovnostarstvim.

J. Václavíček 11.2.2016 8:10

Prosím pokračování

Výborný článek, děkuji. Stál by za pokračování.

I. Schlägel 11.2.2016 7:54

Soudím,

že panu Valentovi to myslí a umí to i hodit na papír. Výborný článek.

J. Schwarz 11.2.2016 7:11

Re: "Nejstarší rovnostářská či protokomunistická

A tak to trvalo pár měsíců až už nikdo pole neměl, peníze apoštolům došly a zatímco část upřímně věřících pomřela hlady, realističtější zbytek přesedlal na lup a plenění. A zase byli jedné mysli a jednoho srdce, zase se rozdávalo každému jak potřeboval, jenom s drobným rozdílem - ne z vlastního, ale z kradeného. A tak to, milé děti, platí i pro všechny ideové pokračovatele zapálených prvotních křesťanů dodnes. Amen.

B. Volarik 11.2.2016 5:34

Re: Moderni rovnostari

Mně pro začíná být fascinující, proč je v těch socialismech vždycky nedostatek hajzlpapíru! Ve Venezuele se vynořil starý známý neduh...pamětníci, pamatujete? Není papír nejsou vložky, nemáme co mezi nožky! Nebo: Potká Ivan Vladimíra. Vladimír si pod paždí nese jakýsi velikánský balík. Ivan kulí oči: Vladimíre, co si to neseš, takový veliký balík! Vladimír odpoví: Co bych nesl. Toaleťák. Ivan vykulí oči ještě víc: Člověče, taková spousta toaleťáku...odkud to vlečeš, musím tam taky! Vladimír odpoví: Z čistírny...

B. Volarik 11.2.2016 5:27

Re: Skvělý článek!

Ano, článek skvělý! Pane Valenta, váš rozbor je paráda! Jenže....vysvětlujte tohle uálům. Nezapomínejme, že je velmi mnoho, ne-li nejvíce tzv. "málo informovaných voličů". Díky tomu, že je všeobecné a rovné hlasovací právo, dochází k takovým zhůvěřilostem jako dvojí zvolení Obamy, kanadského idiota Trudeau, ježibaby Merkelové... a pořád je tu pro Ameriku ještě hrozba zvolení šílené, kriminálně proslulé Clintonky nebo zastydlého hipíka Sanderse...

J. Sinnreich 11.2.2016 5:14

Moderni rovnostari

Zakladnim kamenem volebni kampane obou demokratickych kandidatu (Hillary Clinton, Bernie Sanders) na prezidentsky urad Spojenych Statu je otazka "inequality", nerovnosti. V tomto se nemohou splest, nebot volicstvo vzdycky zabira na ideu, ze kdyz se sebere bohatcum jejich nezaslouzene bohatstvi, tak zbohatnou vsichni. Zarnym prikladem teto politiky uvedene do praxe je soucasny bankrot olejoveho kralovstvi Venezuely.

T. Vodvářka 11.2.2016 4:57

Re: Skvělý článek!

připojuji se...

J. Cimbálník 11.2.2016 3:20

Rakouští zelení

Nápad hodný Járy Cimrmana:

http://m.heute.at/news/politik/Herr-Stadtobfrau-Gruene-geben-sich-weibliche-Titel;art23660,1257208

P. Dvořák 11.2.2016 2:34

Re: "Nejstarší rovnostářská či protokomunistická

Kopírujete hezky, ale tak trošku k něčemu jinému.

Doporučuji, abyste si i ve vašem svatém nadšení znovu přečetl první větu článku, kde je m.j. napsáno, čeho se týká: " . . . nemajetkové rovnosti mezi lidmi ve všech sférách života."

J. Sova 11.2.2016 1:56

Re: "Nejstarší rovnostářská či protokomunistická

Na slova Písma navázal sv. Augustin (354 - 430): "Bohatec je buď zloděj, nebo zlodějův dědic".

J. Sova 11.2.2016 1:50

"Nejstarší rovnostářská či protokomunistická

sociální hnutí spadají do raného novověku..."

Nikoliv, vynálezci jsou již první křesťané.

Sk 2,44 "Všichni, kteří uvěřili, byli pospolu a měli všechno společné. Prodávali svůj majetek a rozdělovali všem podle toho, jak kdo potřeboval. Každého dne pobývali svorně v chrámu, po domech lámali chléb a dělili se o jídlo s radostí a s upřímným srdcem."

Sk 4,32 "Všichni, kdo uvěřili, byli jedné mysli a jednoho srdce a nikdo neříkal o ničem, co měl, že je to jeho vlastní, nýbrž měli všechno společné.Boží moc provázela svědectví apoštolů o vzkříšení Pána Ježíše a na všech spočívala veliká milost. Nikdo mezi nimi netrpěl nouzi, neboť ti, kteří měli pole nebo domy, prodávali je a peníze, které utržili, skládali apoštolům k nohám. Z toho se rozdávalo každému, jak potřeboval."

R. Brzák 11.2.2016 1:19

Skvělý článek!

musím si jej ještě znovu pročíst.