9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

EVROPA: Rovnost – opium západních intelektuálů

Charakteristickým fenoménem dnešního Západu je úsilí o dosažení co možná nejvyššího stupně nemajetkové rovnosti mezi lidmi ve všech sférách života. V praxi se tento trend projevuje zákonným potíráním rozdílů, jež jsou přirozeným důsledkem nerovnoměrného rozložení inteligence, talentu, paměti a dalších duševních „mohutností“ jak mezi jednotlivce, tak mezi rozdílné skupiny lidí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hruška 11.2.2016 16:57

Re: "představy o rovnosti lidí před Bohem"

Áááá. Sova zase houká! Hrozivá představa dostat se Sově do drápů. Nazve Slovo Boží tezí, zkomolí půlku ďábelským způsobem a vydává to tady za křesťanství. ... "ale tomu, kdo se rouhá Duchu Svatému, nebude odpuštěno". Zdař Bůh, Josef.

P. Lenc 11.2.2016 8:23

Už nevím

kdo to prohlásil, ale jeho "být inteligentem neznamená být inteligentní" říká vše.

P. Lenc 11.2.2016 8:25

Re: Už nevím

Intelektuálem..

J. Václavíček 11.2.2016 8:10

Prosím pokračování

Výborný článek, děkuji. Stál by za pokračování.

R. Tichý 11.2.2016 8:21

Na tema posedlosti majetkovym rovnostarstvim.

I. Schlägel 11.2.2016 7:54

Soudím,

že panu Valentovi to myslí a umí to i hodit na papír. Výborný článek.

J. Sinnreich 11.2.2016 5:14

Moderni rovnostari

Zakladnim kamenem volebni kampane obou demokratickych kandidatu (Hillary Clinton, Bernie Sanders) na prezidentsky urad Spojenych Statu je otazka "inequality", nerovnosti. V tomto se nemohou splest, nebot volicstvo vzdycky zabira na ideu, ze kdyz se sebere bohatcum jejich nezaslouzene bohatstvi, tak zbohatnou vsichni. Zarnym prikladem teto politiky uvedene do praxe je soucasny bankrot olejoveho kralovstvi Venezuely.

B. Volarik 11.2.2016 5:34

Re: Moderni rovnostari

Mně pro začíná být fascinující, proč je v těch socialismech vždycky nedostatek hajzlpapíru! Ve Venezuele se vynořil starý známý neduh...pamětníci, pamatujete? Není papír nejsou vložky, nemáme co mezi nožky! Nebo: Potká Ivan Vladimíra. Vladimír si pod paždí nese jakýsi velikánský balík. Ivan kulí oči: Vladimíre, co si to neseš, takový veliký balík! Vladimír odpoví: Co bych nesl. Toaleťák. Ivan vykulí oči ještě víc: Člověče, taková spousta toaleťáku...odkud to vlečeš, musím tam taky! Vladimír odpoví: Z čistírny...

L. Novák 11.2.2016 15:47

Re: Moderni rovnostari

:-) V Brně koloval vtip, jak tenkou a úzkou jízdenku MHD použít při nedostatku toaletního papíru: "Takhle poskládat a ostrým růžkem si vyčistit pod nehty to, co tam zbylo..." :-)

B. Volarik 13.2.2016 6:55

Re: Moderni rovnostari

Papír nutno přeložit napůl. Z hrany překladu se vytrhne kousek, čímž vznikne uprostřed papírku kulatá dírka. Tou se prostrčí prst a tím prstem se provede očista. Papírek se z prstu sundá a zahodí.Prst se potom vloží do pusy a olízne. Zbylé pod nehtem se vyškrábne tím vytrženým kouskem, který zbyl....

J. Cimbálník 11.2.2016 3:20

Rakouští zelení

Nápad hodný Járy Cimrmana:

http://m.heute.at/news/politik/Herr-Stadtobfrau-Gruene-geben-sich-weibliche-Titel;art23660,1257208

J. Sova 11.2.2016 1:50

"Nejstarší rovnostářská či protokomunistická

sociální hnutí spadají do raného novověku..."

Nikoliv, vynálezci jsou již první křesťané.

Sk 2,44 "Všichni, kteří uvěřili, byli pospolu a měli všechno společné. Prodávali svůj majetek a rozdělovali všem podle toho, jak kdo potřeboval. Každého dne pobývali svorně v chrámu, po domech lámali chléb a dělili se o jídlo s radostí a s upřímným srdcem."

Sk 4,32 "Všichni, kdo uvěřili, byli jedné mysli a jednoho srdce a nikdo neříkal o ničem, co měl, že je to jeho vlastní, nýbrž měli všechno společné.Boží moc provázela svědectví apoštolů o vzkříšení Pána Ježíše a na všech spočívala veliká milost. Nikdo mezi nimi netrpěl nouzi, neboť ti, kteří měli pole nebo domy, prodávali je a peníze, které utržili, skládali apoštolům k nohám. Z toho se rozdávalo každému, jak potřeboval."

J. Sova 11.2.2016 1:56

Re: "Nejstarší rovnostářská či protokomunistická

Na slova Písma navázal sv. Augustin (354 - 430): "Bohatec je buď zloděj, nebo zlodějův dědic".

P. Dvořák 11.2.2016 2:34

Re: "Nejstarší rovnostářská či protokomunistická

Kopírujete hezky, ale tak trošku k něčemu jinému.

Doporučuji, abyste si i ve vašem svatém nadšení znovu přečetl první větu článku, kde je m.j. napsáno, čeho se týká: " . . . nemajetkové rovnosti mezi lidmi ve všech sférách života."

J. Sova 11.2.2016 9:01

Re: "Nejstarší rovnostářská či protokomunistická

Já zase doporučuji, abyste si přečetl celou větu a seznámil se např. s ideologií Tomáše Müntzera (vše je společné). Pak třeba pochopíte, na co jsem reagoval.

R. Tesařík 11.2.2016 10:41

Re: "Nejstarší rovnostářská či protokomunistická

A až ty peníze za pole , které předali apoštolům došly, z čeho apoštolové přerozdělovali? A s Muntzerem jděte , laskavě , do prdele.

J. Sova 11.2.2016 10:47

Re: "Nejstarší rovnostářská či protokomunistická

Další pole a pozemské statky naděloval Ježíš: Mk 10,29 Ježíš jim řekl: „Amen, pravím vám, není nikoho, kdo opustil dům nebo bratry nebo sestry nebo matku nebo otce nebo děti nebo pole pro mne a pro evangelium, aby nyní, v tomto čase, nedostal spolu s pronásledováním stokrát více domů, bratří, sester, matek, dětí i polí a v přicházejícím věku život věčný."

P. Dvořák 11.2.2016 13:05

Re: "Nejstarší rovnostářská či protokomunistická

Jděte se už bodnout s texty jakési podivné knihy, která před prvním sepsáním byla několik století předávána v ústním podání. To jako mají být důkazy nebo argumentace nebo co? Hrál jste někdy hru na "tichou poštu" a víte co vypadne za paskvil z původní věty, když oběhne pět nebo deset lidí, kteří sedí v jedné chvíli u jednoho stolu? :-)) :-))

Nehledě na to, že vůbec nechápu, jakou souvislost má tato podivná kniha s tématem článku.

J. Schwarz 11.2.2016 7:11

Re: "Nejstarší rovnostářská či protokomunistická

A tak to trvalo pár měsíců až už nikdo pole neměl, peníze apoštolům došly a zatímco část upřímně věřících pomřela hlady, realističtější zbytek přesedlal na lup a plenění. A zase byli jedné mysli a jednoho srdce, zase se rozdávalo každému jak potřeboval, jenom s drobným rozdílem - ne z vlastního, ale z kradeného. A tak to, milé děti, platí i pro všechny ideové pokračovatele zapálených prvotních křesťanů dodnes. Amen.

R. Brzák 11.2.2016 1:19

Skvělý článek!

musím si jej ještě znovu pročíst.

T. Vodvářka 11.2.2016 4:57

Re: Skvělý článek!

připojuji se...

B. Volarik 11.2.2016 5:27

Re: Skvělý článek!

Ano, článek skvělý! Pane Valenta, váš rozbor je paráda! Jenže....vysvětlujte tohle uálům. Nezapomínejme, že je velmi mnoho, ne-li nejvíce tzv. "málo informovaných voličů". Díky tomu, že je všeobecné a rovné hlasovací právo, dochází k takovým zhůvěřilostem jako dvojí zvolení Obamy, kanadského idiota Trudeau, ježibaby Merkelové... a pořád je tu pro Ameriku ještě hrozba zvolení šílené, kriminálně proslulé Clintonky nebo zastydlého hipíka Sanderse...

G. Kovář 11.2.2016 13:19

Re: Skvělý článek!

Připojuji se. skvělý článek